Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man: Åtgärda felmeddelandet “Tyvärr har Google Play Services slutat”.

Felmeddelandet “Tyvärr har Google Play-tjänster slutat” har varit ett mycket vanligt problem på Android-telefoner och surfplattor. Det här felmeddelandet började dyka upp för användare efter Android 5.0 Lollipop, men det dyker fortfarande upp för användare på senaste Android-versioner som Nougat, Oreo, Pie och event Android 10. Så vi tittade på det och här är några lösningar nedan för att fixa detta problem. Vad är det som gör att felet visas? Ett antal skäl. Kan det bero på att din internetanslutning precis bröts? Eller så har du en mycket gammal och föråldrad version av Google Play Services installerad. Eller så beror det på en bugg i Googles slut och en korrigering kan komma ut snart.

Det finns flera orsaker till felet “Google play-tjänster har slutat”. Om det precis började dyka upp för dig kan vi försäkra dig om att detta inte är ett hårdvarufel. Skynda inte till ditt närmaste servicecenter för att fixa det. Vi hittade flera metoder för att fixa det här felet och låt oss se vilken som passar din Android-enhet.

Så här: Åtgärda felet “Google play-tjänster har stoppats”.

Vi föreslår att du testar följande lösningar och tips en efter en och ser vilken som fungerar för din Android-telefon eller surfplatta. Alla förslagen nedan har hittats med hjälp av trial-and-error-metoden, så det kan finnas en chans att inget av dessa fungerar för dig. Men om du hittar ett trick som hjälpte dig att fixa det här felet, låt oss veta i kommentarerna nedan.

1. Uppdatera Google Play Services

Uppdatera Google Play Services

Eftersom det här problemet orsakas av appen Google Play Services, se till att du har den senaste versionen installerad. Du kan ladda ner den senaste versionen från den här sidan: Google Play Services APK (alla versioner). Du kan få ett felmeddelande eftersom du har en mycket föråldrad version eller att den du har har en konflikt/bugg med den aktuella Android-versionen i din telefon.

Alternativt kan du också ladda ner de senaste Google Play-tjänsterna från Google Play Butik.

2. Rensa appcache

Rensa cache - Google Play Services

Rensa cacheminnet för Google Play Services. Appen Google Play Services i din telefon fungerar som ett ramverk för alla Google- och Google Play-appar som är installerade i din telefon. Du kan försöka rensa upp dess cache och se om det skulle lösa problemet. Detta fungerade med en av våra teammedlemmar! Läs dessa snabba och enkla steg:

  • Gå till Inställningar > Appar.
  • Scrolla till Alla appar och scrolla sedan ned till appen “Google Play Services”.
  • Öppna appinformationen och tryck på knappen “Tvinga stopp”.
  • Tryck sedan på knappen “Rensa cache”.

3. Rensa cacheminnet för Google Services Framework

Rensa Google Services Framework-cacheminnet. Systemappen Google Services Framework på din Android-enhet lagrar information och hjälper din telefon att synkronisera med Googles servrar – och håller dina Google Play-tjänster igång. Detta kan vara en av anledningarna till att du inte kan ansluta till Googles servrar med appen och fortsätter att få felmeddelandet. Läs dessa snabba och enkla steg:

  • Gå till Inställningar > Appar.
  • Bläddra till Alla appar och scrolla sedan ned till appen “Google Services Framework”.
  • Öppna appinformationen och tryck på knappen “Tvinga stopp”.
  • Tryck sedan på knappen “Rensa cache”.

4. Fungerar ditt Internet/WiFi?

Google Play-tjänster - Kontrollera WiFi / Internet

Kontrollera din internetanslutning. Kan vara att ditt WiFi-nätverk blockerar någon av de IP-adresser som Google använder. Du kan också prova att slå på eller av WiFi på din telefon – samma sak med mobildata.

5. Starta om telefonen

Starta om telefonen

Detta säger sig självt, men kan vara en enkel omstart av din Android-telefon/surfplatta som kan lösa problemet.

6. Installera Custom ROM

Vi hatar att säga detta, men i slutändan kanske du bara vill installera en anpassad ROM som är stabil utan buggar. Du kan kolla in vår sektion för anpassade ROM för alla Android Nougat, Oreo och Pie-baserade anpassade ROM.

Något annat som fungerade för dig? Låt oss veta om det gjorde det så lägger vi till det i tipsen ovan. Dina tips kommer också att hjälpa andra som kan vara irriterade på felmeddelandet “Tyvärr har Google Play-tjänster slutat” på Android.