Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

7 Användbara iOS 9 Cydia Tweaks

En iOS 9 jailbreak släpptes förra månaden, och även om iOS 9.1 kan ha förstört det roliga, betyder det inte att iOS 9 jailbreak är död. Här är sju användbara iOS 9 Cydia-tweaks som du bör kolla in.

Bara en månad efter att Apple först släppte iOS 9 för allmänheten släpptes ett iOS 9-jailbreak, vilket gör det till en av de snabbaste jailbreak-utgåvorna vi har sett för en större version av iOS. Men det roliga förstördes ganska snabbt när iOS 9.1 släpptes bara ett par veckor senare.

Sedan dess har vi inte sett en ny jailbreak-version för att stödja iOS 9.1, och det kommer sannolikt inte att hända om iOS 9.2 kommer snart nog, även om vi inte skulle bli förvånade över att Pangu jailbreak dev-teamet släppte en iOS 9.1 jailbreak någon gång.

I vilket fall som helst kan de som fortfarande är på iOS 9.0 jailbreaka sina enheter, och det är troligt att om du fortfarande är på iOS 9.0, har du förmodligen din iPhone fängslad, eftersom det skulle vara en av de logiska förklaringarna till varför du fortfarande på en äldre version.

Om du seglar tillsammans med din jailbroken iPhone men letar efter några fler tweaks att leka med, här är sju användbara iOS 9 Cydia-tweaks som du kanske tycker om.

Auris

Om du lyssnar mycket på musik när du är på språng vill du ge Auris ett försök.

Auris låter dig bestämma dina favoritappar för musik och ljud, så när du ansluter hörlurarna dyker det automatiskt upp en lista så att du kan välja vilken musikapp du vill starta.

Medan Activator kan göra samma sak är det lite mer knepigt att ställa in det för att göra något så här, medan Auris är en tweak som kommer att göra allt det smutsiga arbetet för att du ska få den här förmågan.

Auris kostar $ 1,99 i Cydia, men är en tweak som är värt att köpa.

Etikettavisering

Om du inte är ett stort fan av märkesikonerna med den hårda röda färgen finns det ett alternativ som du kan dra nytta av.

etikett-meddela

Label Notify är en ny jailbreak-tweak som ändrar appikonens namn till antalet meddelanden som du har för den specifika appen.

Du kan även ändra etikettens utformning också om du vill anpassa utseendet helt. Det är en tweak som inte är för alla, men för dem som hatar det ljusröda cirkelmärket som visas på appikoner är detta ett bra alternativ för bara 0,99 USD i Cydia.

SwitcherTweak Pro

iOS 9 kommer med en helt ny appomkopplare som ändrar hur du rullar igenom appar och liknande, men om du vill anpassa den och göra den till din egen, finns det en Cydia-tweak för det.

switchertweak-pro

SwitcherTweak Pro är en ny jailbreak-tweak som låter dig ta kontroll över iOS 9-appomkopplaren. Du kan ändra rullningens riktning, samt avståndet mellan varje app.

Du kan också dölja appikonerna och etiketterna i appomkopplaren eller ändra appikonformen om du vill. Du kan till och med ändra vilken riktning du sveper en app för att tvinga att stänga den.

Sammantaget är det en mycket anpassningsbar tweak som låter dig göra många häftiga saker med iOS 9-appomkopplaren.

Säker larm 2

Vill du ha fler anpassningsbara funktioner för din väckarklocka? Det är här Safe Alarm 2 är till nytta. Den ursprungliga Safe Alarm-tweak var riktigt trevlig, men nu har den uppdaterats för iOS 9.

säkert larm

Med Safe Alarm 2 kan du ändra volymen på bara dina larm och till och med låta volymen sakta tappa in istället för att börja högt när det går på morgonen.

Du kan också få larm att automatiskt avfärda sig själv efter en viss tid, vilket kan vara till nytta om du spelar musik som larm och låter det fortsätta spela även efter att du vaknat, men har det stängt av efter en viss mängd av tid.

Safe Alarm 2 kostar ett par dollar i Cydia, men det är väl värt det i det långa loppet.

Bluetooth-enheter Renamer

Du vet hur Bluetooth-enheter som du ansluter till din iPhone aldrig heter ordentligt? De är vanligtvis bara förvirrande siffror och bokstäver. Du kan enkelt ändra det med en ny tweak.

Bluetooth-enheter

Även om det inte har riktigt sitt namn, är Bluetooth-enheter Renamer en död enkel tweak som gör ett jobb riktigt bra. Det låter dig ändra enhetsnamnet på en Bluetooth-enhet som du ansluter till din iPhone.

Så istället för att bara se ett komplicerat enhetsnamn med slumpmässiga bokstäver och siffror ibland kan du ändra det till något enklare som “Hörlurar”.

BytaFont 3

Om du inte gillar det vanliga San Francisco-teckensnittet i iOS 9, behöver du inte ta itu med din jailbreakade iPhone. Istället kan du ändra teckensnittet till vad du tycker passar.

bytafont

BytaFont har funnits i åldrar, men det uppdaterades nyligen för iOS 9 och du kan ladda ner den tredje iteration just nu.

WinterBoard är också en tweak som låter dig byta typsnitt, men det är mest fokuserat på övergripande iOS-teman, medan BytaFont fokuserar på att bara ändra typsnittet på din iPhone.

I vilket fall som helst är BytaFont 3 en gratis nedladdning tillgänglig i Cydia.

Pegasus

En stor funktion i iOS 9 är Bild i bildläge som vissa iOS-enheter kan dra nytta av. Det fungerar dock bara på iPad, så om du vill använda den nya funktionen på iPhone har du tur.

ios-9-bild-i-bild-läge-2

Detta om du inte laddar ner en tweak som heter Pegasus, vilket möjliggör Bild i bildläge på alla iOS-enheter som inte stöder funktionen officiellt annars. Det betyder att du kan använda Bild i bildläge på din iPhone och det fungerar exakt samma som den officiella funktionen.

Det är dock en tweak som kostar $ 2,99 i Cydia, så om du vill ha den här funktionen måste du betala några dollar för privilegiet.