Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iPhone 5S delar foton Äntligen tips på rum för fingeravtryckssensor

Trots flera rapporter om en fingeravtryckssensor i iPhone 5S från analytiker och leveranskedjekällor, inkluderade de flesta läckor inte en väsentligt annorlunda interiör som visar plats för en ny sensor, men en ny läcka som upptäcktes den här veckan ger äntligen en glimt av Apples planer på att sätt in en fingeravtrycksläsare i iPhone 5S.

En iPhone 5S fingeravtrycksläsare kommer enligt uppgift att tillåta användare att låsa upp sin iPhone genom att placera ett finger på iPhone: s hemknapp. Den nya iPhone 5S -hemknappen kan släppa plast för en konvex Sapphire -hemknapp som innehåller en fingeravtryckssensor.

Läs: iPhone 5S lanseringsdatum: Vad du kan förvänta dig

Nya detaljer visar små förändringar som kan peka på en fingeravtryckssensor i iPhone 5S.

Nya detaljer visar små förändringar som kan peka på en fingeravtryckssensor i iPhone 5S.

Bakplattan till iPhone 5S är grunden för den nya iPhone. Det är biten som logikkortet (hjärnan på iPhone) fäster och där vi kommer att se andra komponenter som en bättre kamera och skärmen fäster. Det är också där hemknappen och en hemknappsdyna sitter.

Tack vare en ny påstådd iPhone 5S -bakplatta upptäckt av Nowhereelse.fr får vi äntligen titta på små förändringar som görs på insidan för att passa den långa ryktade fingeravtryckssensorn i iPhone 5S. Bilden nedan visar en jämförelse av iPhone 5 och iPhone 5S ryggplattor och distanskuddar för hemknappar.

Den påstådda iPhone 5S -baksidan som visas ovan har en ny design som kan rymma en fingeravtrycksläsare.

Den påstådda iPhone 5S -baksidan som visas ovan har en ny design som rymmer en fingeravtrycksläsare.

Denna nya läcka är inte i och för sig bevis på att Apple planerar en fingeravtryckssensor för iPhone 5S, men i kombination med en mängd rykten om att Apple planerar att integrera denna nya säkerhetsfunktion i den nya iPhone, lägger det till bevisen mot en fingeravtryckssensor i hemknappen på iPhone 5S.

IOS 7 beta 4 inkluderade tips om biometriskt sensorstöd med indikationer på att användare kunde låsa upp sin iPhone genom att placera ett finger på hemknappen. Koden finns inte i den senaste betaversionen, men den kan fortfarande vara på plats på iOS 7 -betorna som används internt hos Apple.

Medan en fingeravtryckssensor på en smartphone kan användas för att starta appar och utföra andra uppgifter, ser det ut som att en iPhone 5S fingeravtryckssensor kan begränsas till att låsa upp iPhone för tillfället. Apple bygger också in bättre stöd för säkerhet med autentisering och aktiveringslås i iOS 7.

Läs: Ska jag köpa iPhone 5 eller vänta på iPhone 5S?

IPhone 5S -tillkännagivandet är satt till den 10 september enligt flera rykten, och vid denna tidpunkt väntar vi bara på att Apple ska bekräfta med en evenemangsinbjudan.

Vi kunde se en iPhone 5S och en budget iPhone 5C som tillkännagavs vid evenemanget. IPhone 5C kan komma som ett billigt alternativ med ett pris så lågt som $ 300 rabatt på kontrakt i USA