Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur åtgärdar jag ett fel vid anslutning till Apple ID-servern?

Introduktion

Användare måste registrera sig och logga in med sitt Apple-ID för att arbeta med Apple-enheter. Men folk märker ibland en problem med Apple ID Server, till exempel när de försöker logga in på sitt iCloud-konto. Även iTunes- och App Store-sektioner visar ID-verifieringsproblemet och tillåter inte inloggningsförsök.

Du kan använda Systweaks Advanced Identity Protector-verktyg för att hålla dina inloggningslösenord och konto säkra. Men den fel vid anslutning till Apple ID-servern uppmaningen beror på verifieringsservercentrerade problem. Det finns olika lösningar för att lösa problemet – här presenterar vi dem i en lista.

Sätt att åtgärda felet med att ansluta till Apple ID-serverproblem

Det finns flera lösningar för att försöka lösa problemet med Apple ID Server. Dessa uppstår bland annat på grund av problem med internetanslutning, certifieringsinställningar, nyckelringstillgång eller enhetstidsinställningar.

Hitta noggrant den främsta orsaken till detta i ditt fall och följ de rätta stegen för att åtgärda det specifika problemet. Vi har sammanställt de vanligaste lösningarna för att åtgärda detta fel på iOS- och macOS-produkter.

Fix 1: Markera för att se status för Apple-servrar

När uppmaningen till fel vid anslutning till Apple ID-servern kommer upp är det första du bör tänka på att se servrarnas tillstånd. Om de är nere kan detta fel inträffa. Vänta tills det aktiveras igen om servrarna är inaktiva för tillfället.

Hur gor man det har?

Steg 1: Gå till Apples officiella webbplats.

Steg 2: Hitta och öppna Support.

Steg 3: Sök efter alternativet “Systemstatus” och välj det första hyperlänksalternativet. En lista över alla tillgängliga Apple-tjänster, App Store och iCloud-servrar visas.

Steg 4: Se ikonindikatorn bredvid de listade tjänsterna. De som är gröna är aktiva. De är dock inte tillgängliga om en tjänst visar orange, gula eller röda färger bredvid dem.

System status

Fix 2: Skaffa den senaste iOS/iPadOS-programuppdateringen från Apple

Anledningen till att man kan inte ansluta till Apple ID-servern kan hända eftersom den gamla tillgängliga programvaran är föråldrad i jämförelse med nyare tekniker som används. Detta kan orsaka fel och buggar och till och med påverka enhetens säkerhetsprotokoll. I den här situationen bör du uppgradera operativsystemet på din Apple-enhet till den senaste tillgängliga mjukvaruversionen från den officiella Apple-webbplatsen.

Observera att vissa användare märker anslutningsproblemet efter att de har slutfört programuppdateringsprocessen. Detta händer när den nya versionen är inkompatibel med de tillgängliga programmen, så att återgå till den tidigare OS-versionen kommer att gynnas här.

Fix 3: Utvärdera alla Internetanslutningar och länka till en annan

De fel vid anslutning till Apple ID-servern problemet kan uppstå på grund av ett frånkopplat nätverkstillstånd. För att kontrollera om så är fallet bör du prova att strömma onlineinnehåll eller använda någon vanlig nätverksbaserad tjänst. För att åtgärda problemet bör du ansluta din enhet till en annan nätverksleverantör, t.ex. WiFi.

Hur gor man det har?

Steg 1: Gå till startskärmen på din iPhone-enhet.

Steg 2: Tryck på Inställningar > WiFi.

Steg 3: Slå på WiFi-anslutningen så visas alla tillgängliga nätverk automatiskt.

  WiFi-anslutning

Steg 4: Välj det WiFi-nätverk du vill ansluta till. Lägg till lösenordet och klicka sedan på knappen Gå med.

Lägg till lösenord

Fix 4: Logga ut från ditt Apple-ID och logga in igen

En enkel lösning för att fixa anslutningsfelet med Apple ID är att helt logga ut från kontot. Sedan kan du försöka logga in med Apple-ID:t. Det kan ta bort problemet med anslutningsfel i vissa fall.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna iPhone och öppna appen Inställningar > Tryck på alternativet “iTunes & App Store”.

Steg 2: Tryck på Apple ID och klicka på knappen Logga ut.

Steg 3: Tryck sedan på knappen Logga in igen > Lägg till ditt Apple-ID och lösenord. Detta bör lösa problemet.

Fix 5: Inaktivera VPN-anslutningen

Många användare väljer VPN-programvara för integritetsskydd och bättre surfprestanda. Plus, med toppklassiga lösningar som ExpressVPN, är det möjligt att ansluta till globala servrar och komma åt olika webbplatser och innehåll, även de som är geografiskt blockerade.

Men ibland kan ett aktivt VPN störa systemfaktorer, som att uppdatera inställningarna för Apple ID. Det är bäst att stänga av VPN-programvaran och sedan logga in med Apple-ID igen.

Fix 6: Gör en begäran om verifieringskod för Apple-ID

En av de vanligaste orsakerna till det Apple ID Server-baserade anslutningsfelet är ett tillfälligt fel i systemet. Om detta är den främsta orsaken i ditt fall föreslår vi att du loggar in på iCloud.com eller en annan enhet med Apple-ID. För att göra det behöver du verifieringskoden från Apple. Du kan få den här koden utan att använda iPhone-enheten om du först använder Systeminställningar.

Hur gor man det har?

Steg 1: På din Mac klickar du på Systeminställningar > Välj alternativet “Apple ID”.

Steg 2: Öppna fliken Lösenord och säkerhet.

Steg 3: Tryck på alternativet “Hämta en verifieringskod”.

Steg 4: Koden visas på skärmen > Tryck på OK och kopiera den.

Begäran om verifieringskod

Steg 5: Använd den här koden när du försöker logga in via iCloud.com.

Fix 7: Uppgradera macOS-programvaran

På grund av ett föråldrat skick för macOS-programvaran i en enhet kan användare få fel vid anslutning till Apple ID-servern problem. Det räcker vanligtvis att starta om Mac-enheten från Apple-logotypen på startsidans menyfält. Eller så måste du installera den senaste tillgängliga macOS-versionsuppdateringen.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna inställningarna för din Mac-enhet och klicka på menyn Systeminställningar.

Steg 2: Tryck på alternativet Programuppdatering.

Steg 3: Tryck på Ladda ner > Installera.

Uppgradera macOS-programvaran

Steg 4: När macOS har uppdaterats startar du om enheten.

Steg 5: Tryck på knapparna ⌘ > Alternativ > R. Håll ned tills den snurrande globen dyker upp och släpp dem sedan.

Steg 6: Välj alternativet “Installera om macOS” > Fortsätt.

Installera om macOS

Steg 7: Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

Fix 8: Återställ nätverksinställningen helt

Ibland, den fel vid anslutning till Apple ID-servern uppstår eftersom användare inte kan länka sin enhet till sitt tillgängliga internetnätverk. Efter att ha kontrollerat din mobilanslutning och WiFi, om de verkar relativt normala, kan du behöva återställa nätverksinställningarna för att åtgärda eventuella kompatibilitetsproblem.

Tänk på att den här processen innebär att inställningarna för mobildataanslutningar ändras. Dessutom kommer du inte att ha tillgång till något av de WiFi-nätverk du gick med innan du loggar in igen är nödvändigt.

Hur gor man det har?

Steg 1: På din iPhone-enhet klickar du på Inställningar > Allmänt.

Steg 2: Tryck på knappen Återställ.

  Återställa

Steg 3: Tryck sedan på alternativet “Återställ nätverksinställningar”.

Återställ nätverksinställningar

Steg 4: Lägg till lösenord> Tryck på knappen Återställ nätverksinställningar.

Fix 9: Uppdatera inställningarna för data och tid på enheten

Anslutningsproblemet med Apple ID-servern kan ibland hända eftersom tid, datum eller platsdata är felaktiga på enheten. För att åtgärda detta fel bör du därför uppdatera dessa inställningar till aktuell lokal tid och datainformation.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna Inställningar > Allmänt på iPhone-enheten.

Steg 2: Välj alternativet “Datum och tid” från följande meny.

Datum Tid

Steg 3: Vrid reglaget bredvid “Ställ in automatiskt” till PÅ. Om detta redan är aktiverat när du öppnar det, vrid reglaget till AV och tillbaka till PÅ.

Ställ in automatiskt

Fix 10: Tvinga omstart av iPhone-enheten

Om inställningar eller cache är tillgängliga i systemet kan det orsaka problem i de vanliga systemfunktionerna. För problem med Apple ID-servern, Du bör försöka tvinga omstart av enheten för att stoppa problemet med att verifieringen misslyckades. Detta fungerar bra i fall där användaren inte känner till den exakta orsaken till problemet också.

  • iPhone 6s-enheter och tidigare modeller– Tryck och håll nere hem + sidoknapparna samtidigt tills skärmen visar Apple-logotypen.
  • iPhone 7 enhet– Tryck och håll ned volym ned + sidoknapparna på enheten i 10 sekunder. När Apple-logotypen visas släpper du greppet.
  • iPhone X/8-enheter och senare modeller– Tryck ner volym upp-knappen och släpp omedelbart. Upprepa samma sak för volym ned-knappen. Tryck sedan på sidoknappen på din enhet tills Apple-logotypen kommer upp.

Bonus: Rensa dina appcacher och skräp med tredjepartsverktyg

Om det finns för mycket cache och skräpfiler i appar på din Mac-enhet bör du fokusera på att ta bort dem alla. Dessa kan orsaka systemproblem som serveranslutning eller problem med verifieringsfel. Vid det här laget bör du använda pålitlig rengöringsprogram som CleanMyMac X för att hålla din enhet och system fräscha.

Applikationen rensar effektivt bort skräpartiklar från alla hörn av systemet och optimerar prestandan. Det tar bort onödiga filer efter en fullskalig intensiv systemgenomsökning, såsom trasiga nedladdningar, föråldrade cachar, värdelösa lokaliseringar och loggar. Dessutom tar den bort skräp från appar som Foton, Mail och iTunes, vilket förbättrar prestandakvaliteten.

Slutsats

Sammantaget skulle det vara bäst att använda de olika sekvenserna som nämns här för att effektivt rätta till felet för verifieringsserveråtkomst. Oavsett om du bestämmer dig för att tvinga omstart av din Mac/iPhone/iPad eller uppdatera nätverksinställningarna eller lösenordet, bör du prova dessa lösningar för att se vilka som passar olika situationer. Följ sedan de nämnda stegen.