Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är interaktionsdesign?

När en användare kommer till din webbplats eller lanserar din SaaS-produkt för att slutföra en uppgift, ska de inte behöva tänka medvetet på hur de behöver engagera sig i den.

Om de är nya på plattformen kan de ha frågor som “Vart vänder jag mig för att få den här informationen?”. Men om de måste tänka på saker som “Hur får jag den här menyn att visas?” eller “Ska jag klicka på det här?”, kan det vara ett tecken på dålig interaktionsdesign.

Vad är interaktionsdesign?

Interaktionsdesign är en aspekt av användarupplevelsedesign (UX) som är centrerad kring hur användare interagerar med en produkt eller webbplats.

UX-design är paraplytermen som omfattar alla erfarenheter som en användare har med ett företag, från betald media till personliga interaktioner till webbplatsbesök och mer. Interaktionsdesign zoomar in på de faktiska ögonblicken när en användare interagerar med en produkt eller webbplats.

Principer för effektiv interaktionsdesign

För det digitala rummet är interaktionsdesign centrerad kring effektiviteten av användargränssnitt (UI). För att säkerställa att ditt användargränssnitt skapar den bästa möjliga upplevelsen för användarna bör du använda dessa principer:

Målstyrd design

I grund och botten bör ditt användargränssnitt hjälpa användare att lösa sina problem.

För att skapa design som hjälper användare att lösa sina problem måste du förstå vad de har för mål för interaktionen.

Till exempel, om besökare kommer till din webbplats för att få svar, bör din informationsarkitektur göra det möjligt för dem att snabbt hitta relevant innehåll. Om de är fokuserade på att slutföra en uppgift med din SaaS-produkt, bör besökarna enkelt kunna komma åt den specifika funktion de behöver för att få jobbet gjort.

Ergonomi

Ergonomi är oftast tänkt som det gäller fysiska föremål, som stolar eller datortangentbord. Men det är en faktor som också bör beaktas för digital produktdesign.

För att skapa ett ergonomiskt användargränssnitt måste du förstå hur användare interagerar med din webbplats eller app.

Till exempel läser de flesta användare i ett F-formigt mönster. På grund av det kommer besökare att se minst av det nedre högra hörnet av skärmen på ett skrivbord, så du vill inte lägga viktig information eller funktionalitet där. Om du designar för mobila enheter, å andra sidan, kan det vara ergonomiskt att placera interaktiva element som menyer nära botten av skärmen eftersom det är området närmast användarnas tummar.

Glädje användare

Positiva webbplatsupplevelser drivs av UI-element som är subtila och effektfulla.

Att skapa ett intuitivt användargränssnitt kan gå ner till de minsta detaljerna förutom de mer framträdande funktionerna. Designers kan skapa mikrointeraktioner för att vara så transparenta som möjligt om vad som kommer att hända härnäst i användarnas resa baserat på deras engagemang.

Infoplus-Gradient-knapp

Du kan till exempel ange vad som är och inte är klickbart med mikroanimationer och hovringstillstånd. Dessutom bör dina knappar ha ett sammanhang som tydligt förklarar vart du klickar på dem.

Testa för användbarhet

Som skapare av designen kan du inte bara lita på ditt omdöme för att förstå hur andra kommer att använda ditt gränssnitt. Du kommer naturligtvis att ha en viss partiskhet.

För att fatta välgrundade beslut om vad som kan fungera bra för din publik kan du undersöka hur tekniskt mogna dina användare är, vilka gränssnitt de är mest bekanta med och vilka enheter och webbläsare användare kommer att använda för att interagera med ditt användargränssnitt.

Det enda sättet att definitivt förstå hur en användare kommer att engagera sig i gränssnittet som du bygger är att se dem faktiskt engagera sig i det. Att utföra täta användbarhetstester är nyckeln till framgång. Du måste se till att personer som inte är nära bekanta med designen fortfarande kan komma åt den med lätthet.

Varför du behöver bry dig om interaktionsdesign

Interaktionsdesign är bara en del av användarupplevelsedesign. Men för att skapa den bästa möjliga designen för användarupplevelsen måste du vara noggrann med dess komponenter.

Om du bara fokuserar dina ansträngningar på den bredare UX-nivån, kommer kvaliteten på din interaktionsdesign troligen att minska.

Om du till exempel bara fokuserar på den stora bilden av UX, kan du prioritera varumärkes- och meddelandekonsistens över kanaler. Detta kan vara i vägen för att få en gedigen förståelse för vem som besöker din webbplats, vilka deras högst prioriterade frågor är och hur du kan hjälpa dem så snabbt som möjligt.

Även om konsekvens över kanaler är viktigt för UX, spelar det ingen roll om din publik har en konsekvent flerkanalsupplevelse om deras interaktion med din webbplats är negativ. Du behöver bra interaktionsdesign för att ha bra UX.