Hur använder man SUM-funktionen i Word för att lägga till data från en tabell? – Lätt

0 Shares

Microsoft Word fortsätter att vara den mest använda ordbehandlaren i världen, med mer än så grundläggande inmatnings- eller redigeringsfunktioner text. Att veta om impopulära knep och funktioner kan ge dig en imponerande konkurrensfördel.

En av dessa funktioner är SUM-funktionen, som visserligen är ganska välkänd i Excel, men få vet hur man använder den i Word. Om du vill veta mer om det, fortsätt läsa så berättar vi allt.

Hur kör man SUM-formeln korrekt?

Vi känner alla till fördelarna med Excel som den mest effektiva datamanipulatorn på den nuvarande marknaden, tack vare den får vi alla typer av beräkningar, men när du inte är särskilt bekant med dess funktion kan många funktioner verka komplicerade. Det händer ofta att proffs från olika områden kräver enkla beräkningar i sina rapporter.

Ofta görs dessa rapporter från Word men på grund av okunskap slutar de med externa eller manuella metoder för att få resultatet som en enkel summa. Det är dags för dig att ta reda på vad Word innehåller i sitt gränssnitt enkla beräkningsalternativ automatiserat, vid autosumma bör du:

  • Ladda först ner Word från dess officiella webbplats och kör programmet med filen du vill redigera.
  • Nästa sak är att skapa en tabell med antalet kolumner och rader du vill använda, med hjälp av fliken “Infoga” och alternativet “Tabell”.
  • Se också till att du ger den det format som bäst passar dina krav för att kunna fortsätta med att fylla i uppgifterna.
  • Efter att ha tömt data du vill summera måste du vara i cellen där du vill visa resultatet.
  • Nu kommer du till fliken “Layout” eller “Presentation” (namnet skiljer sig beroende på mjukvaruversion), i det sista avsnittet hittar du en knapp med en formel som du klickar på.
  • En dialogruta kommer att visas, i “Formel”-bandet kommer den intelligent att komplettera data som ska läggas till automatiskt, och när du klickar på acceptera, kommer resultatet att visas i cellen.

Av vilka skäl kan detta inte fungera?

Många människor är omedvetna om förmågan Word har som ordbehandlare för returnera resultatet av enkla operationerfrån att beräkna maxima och minima för funktioner, genom att erhålla absoluta värden, avrundningar eller tal, till grundläggande och tillförlitliga summor.

Men vilken funktion du än vill implementera från detta program kommer det förmodligen att ge dig ett fel som “Invalid Character Specification”, oroa dig inte för detta meddelande, det är ganska vanligt och enkelt att lösa. Det kommer från valutasystemet som du ställer in på din dator.

Så för att fixa detta måste du ändra formatet du förstår Gå till “Kontrollpanelen”om du anger det i den första sökfältet hittar du det snabbt. När du är i den måste du välja Klocka och region> Ändra datum, tid eller talformat> Ytterligare konfiguration> Valuta, här letar du efter menyn “Valutasymbol”, där du väljer “$”, klickar på “Att acceptera” att avsluta.

Används SUM-funktionen på samma sätt i Word som i Excel?

Du kommer att vara intresserad av att veta att logiken bakom Word för att utföra beräkningar är intim relaterat till det primära språket i Excel. Naturligtvis är de två programmen ganska olika, så blanda inte ihop syftet med vart och ett, särskilt om du kan dra nytta av de liknande funktioner de erbjuder.

Med Word kan du göra beräkningar lättare än i Excel, och bekvämt mycket snabbare, vilket kort och gott är det primära målet. Med lite övning och forskning kommer du också att upptäcka att dessa summor kan bli mer komplexa genom att kombinera vissa formler.

Förutsatt att du har använt olika funktioner för din tabell i Word och uppnått de resultat du önskar är det viktigt att gå in på redigeringsfunktionsbegränsningen för att kunna fortsätta arbeta med dokumentet Ingen risk för informationsförlust.

Hur använder man SUM-funktionen baserat på kolumn- eller radorientering?

SUM-funktionen i Word identifierar vanligtvis de tabellrader som måste beaktas för att utföra en beräkning, men detta fungerar inte alltid korrekt. Av denna anledning är det nödvändigt att känna till den grundläggande nomenklaturen som gör att du kan utfärda instruktioner till programmet för att det ska kunna köras.

När du förstår hur interagera med eller ändra formelparametrar, har du lite mer kreativ frihet, vilket hjälper dig att få ditt arbete gjort mycket mer effektivt. Du kan då vara intresserad av hur du använder läsläget i Word och vad dess funktioner är vid visning av filer.

= SUMMA (Ner, Upp, Vänster, Höger)

Formelstrukturen i Word är något annorlunda än i Excel, men kan anses vara ännu lättare att förstå. I detta gränssnitt upptäcker funktionen vanligtvis intervall automatiskt och ange det i fältet Om det inte gör det, skriv bara:

  • “= SUMMA (NEDAN)” för att lägga till alla fält längst ner.
  • “= SUMMA (OVAN)”, du kommer att få det att lägga till värdena ovanför denna cell.
  • “= SUMMA (HÖGER)”, detta lägger till alla kvantiteter till höger om raden.
  • “= SUMMA (VÄNSTER)” kommer att göra summan av alla värden till vänster.

Ett annat sätt att få resultatet skulle vara att kombinera kolumnerna och raderna för att göra detta, du behöver bara lägga till ett kommatecken i mitten av platskommandona, till exempel om du vill att allt ska vara högst upp och till höger skulle det vara ” = SUMMA (HÖGER) “.

0 Shares