Hur tar jag bort alla “sektioner” frĂ„n Word-filer? – SlĂ„ samman och ta bort

0 Shares

Avsnittsbrytningar Àr ett av de mÄnga verktyg som Microsoft Word erbjuder för att tillÀmpa formateringsstilar pÄ en textfil, vilket Àr en mycket anvÀndbar resurs nÀr man arbetar med ett projekt som bestÄr av kapitel.

Tja, du kan göra text i samma dokument till olika format med dessa hopp, fördelen med den hÀr funktionen Àr att anvÀnda den bara nÀr det behövs. Om du för nÀrvarande har ett dokument med nÄgra sektionsavbrott som inte krÀvsstanna sedan i nÀrheten för att lÀra dig hur du tar bort dem.

Vad Àr avsnitt i Microsoft Word-dokument?

Du har sÀkert hört talas om vissa funktioner i Word som du inte har nÄgon aning om vad de Àr till för, det Àr bara naturligt nÀr du inte anvÀnder dessa verktyg ofta. Det Àr till exempel vanligt att hitta personer som inte vet att du kan lÀgga till kommentarer till ett dokument, och samma sak hÀnder med avsnittsbrytningar.

Denna figur Àr avsedd att markera nÄgon typ av fil i filen grÀns som anger slutet pÄ ett avsnitt och börja med en annan, den Àr mer eller mindre anvÀndbar, beroende pÄ dina behov. Om du till exempel behöver sidor med en annan kolumnstruktur kan du lÀgga till en avsnittsbrytning pÄ nÀsta sida och konfigurera antalet kolumner du vill ha pÄ varje sida.

Om du kör ett projekt, en bok, en guide eller annan typ av text som har en stel struktur Àr avsnittsbrytningar ett bra alternativ eftersom konfigurera formatinstÀllningarna i varje nödvÀndig. De gÀller till och med samma sida och kan Àven programmeras att starta pÄ varje udda eller jÀmn sida.

Vad behöver du göra för att lÀgga till en sektion till din fil?

Om du Àr intresserad, baserat pÄ de förklaringar vi just presenterat för dig, kombinerat med din egen forskning, kl tillÀmpa avsnittsbrytning pÄ ditt dokument, dÄ Àr det första du bör göra att ladda ner Word frÄn dess officiella webbplats. Tack vare denna textredigerare kommer du inte bara att kunna anvÀnda avsnittsbrytningar, utan ocksÄ otaliga andra anvÀndbara funktioner.

Med avsnittsbrytningar kan du enkelt kombinera olika sidriktningar, numreringsstilar, antal kolumner, specifika ramar och allt annat du behöver för denna process i en Word-fil. Men först mÄste du lÀgga till det i ditt dokument.

Med mus och tangentbord

Den första metoden vi vill introducera för att infoga en avsnittsbrytning i ett Word-dokument Àr föga kÀnd men pÄ lÄng sikt det kommer att spara mycket mer tid nÀr du utför denna funktion. Vi har pratat om att skapa en personlig genvÀg för att infoga en avsnittsbrytning, vilket kan uppnÄs:

  • GĂ„ till “Arkiv” och vĂ€lj “Alternativ”.
  • Sedan, under “Anpassa menyfliksomrĂ„det”, hitta “Kortkommandon”.
  • Tryck pĂ„ knappen “Anpassa …”, gĂ„ till avsnittet “Kategorier”.
  • VĂ€lj “Alla radkommandon”, Ă€ven i “Kommandon” aktivera “Infoga sektionsbrytning”.
  • Ange den valda tangentkombinationen i fĂ€ltet och bekrĂ€fta Tilldela.

Detta stÀller in ett eget kommando för att infoga avsnittsbrytningar varje gÄng du behöver dem, plus att du kan vara försiktig eftersom om du inte behöver dem lÀngre kan du ta bort eller ta bort sidavsnittsbrytningar.

FrÄn verktygsfÀltet

Detta Ă€r det traditionella sĂ€ttet de flesta följer nĂ€r de behöver sektionsbrytning, och med den hĂ€r metoden kan du vĂ€lja vilken typ av sektionsbrytning du vill anvĂ€nda. Det enda som krĂ€vs Ă€r att flytta markören till verktygsfĂ€ltet pĂ„ fliken “Format”.

DĂ€r, till knappen “Hoppar”, och sedan lĂ€ngst ner ser du hopplistan och du kan vĂ€lja mellan “NĂ€sta sida”, “Kontinuerlig”, “JĂ€mn sida” eller “Uda sida”, var och en med en kort beskrivning. SĂ„ fort du vĂ€ljer det lĂ€ggs det till i dokumentet.

Hur kan du kombinera tvÄ eller flera avsnitt i en Word-fil?

Sektionsbrytningar Àr helt modifierbara element, som bland annat gör det möjligt att gruppera flera eller flera till en. Detta Àr anvÀndbart om du nÀr du redigerar en fil mÀrker att den paus som anvÀnds inte Àr vad den borde eller inte behövs.

Hur man blir ansluten tvÄ intilliggande sektioner Ätskilda av ett hopp Àr att ta bort sjÀlva hoppet. Sedan kan du till exempel skapa en automatisk innehÄllstabell eller tillÀmpa valfritt schema eftersom de Àr en del av samma enhet.

Hur tar man bort ett Word-avsnitt?

Nu Ă€r det dags att peka ut ett sĂ€tt att bli av med sidluckor, en eller alla, eftersom, Ă€ven om de Ă€r ganska anvĂ€ndbara behövs de inte alltid. Det första alternativet du behöver bli av med sidbrytningar, placera bara markören till höger om samma hopp och tryck pĂ„ “DEL”.

Vilka Àr stegen för att rensa alla avsnitt i Microsoft Word?

sen finns det andra fall dÀr hopp Àr flera, Det kan till och med finnas tillfÀllen nÀr du redigerar ett tredjepartsdokument som innehÄller för mÄnga onödiga sidbrytningar, sÄ att ta bort dem en efter en Àr en riktig utmaning.

Oroa dig inte, du kan förenkla det genom att följa den hĂ€r sökvĂ€gen Start> ErsĂ€tt> Mer> Special> Avsnittsbrytning. En dialogruta visas, dĂ€r du bara behöver klicka pĂ„ “ErsĂ€tt alla”, i slutet kan du glömma avsnittsbrytningarna i dokumentet.

0 Shares