Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur hittar man lokal IP-adress i Windows 10 från nätverk och internet?

Ibland behöver vi veta vad som är IP-adressen för vår Windows 10-dator för att upprätta en anslutning eller någon annan konfiguration vi vill utföra.

Nu ska du köra en dators IP-adresssökning från Windows 10Det är lite detektiv, men inte svårt att göra i enkla steg. Av denna anledning kommer vi i den här artikeln att introducera några knep för att hjälpa dig hitta en galen IP-adress på Windows 10 på ett enkelt sätt.

Är IP-adressen för ditt Wi-Fi-nätverk och din dator samma?

Faktum är att ditt Wi-Fi-nätverks IP-adress och din dators är helt olika. Detta beror på att din dators IP-adress redan är förinställd, precis som all annan hårdvara som en telefon eller surfplatta har dessa enheter en förinställd IP-adress för att kan identifiera när du ansluter till internet.

En Wifi IP-adress, å andra sidan, är den som ges till en dator, oavsett om det är en dator, telefon eller surfplatta som kan anslutas trådlöst. Detta innebär att var och en av dessa datorer har sin egen IP-adress, men när du ansluter till ett privat Wi-Fi-nätverk det nätverket kommer att tilldela dig en annan IP-adress till vilken dator som helst som gör att du säkert kan navigera på Internet.

Hur kan man skilja dem åt?

Ett sätt att ta reda på din dators lokala IP-adress från Wi-Fi IP-adressen är att leta efter den lokala IP-adressen innan du ansluter till Wi-Fi-nätverket.

Var kan du hitta din dators lokala IP-adress?

För att hitta din dators IP-adress i Windows 10 kan du följa två helt olika metoder, men de leder till den information du letar efter. Metoderna du följer kommer att vara väldigt enkla och du får informationen på några minuter.

Dessutom, låt oss komma ihåg det hitta vår lokala IP-adress på pcdetta gör att vissa konfigurationer kan göras för att upprätta en anslutning till en webbtjänst eller någon annan procedur. Förutom att hitta din dators IP-adress, hittar du mycket viktig information om ditt Windows-system där.

Aktivitetshanteraren

Du kan hitta din dators IP-adress med hjälp av aktivitetshanteraren så länge du följer stegen korrekt, stegen du behöver följa:

 1. Gå in i Windows-menyn det är längst ner till vänster på skärmen som representeras av Windows-flaggan.
 2. Skriv “Task Manager” i sökfältet.
 3. Välj sedan “Task Manager”.
 4. Nu kommer du att se en popup där den kommer att levereras till dig information om din dators prestandamen där du måste välja alternativet “Arkiv”.
 5. När du har klickat på filen klickar du på “Utför ny uppgift”.
 6. Efter det kommer ett popup-fönster upp där du ska ange följande kommando “ipconfig”.
 7. Senare kommer en annan popup med information om Windows IP-inställningar och där kan du hitta din dators IP-adress som är registrerad som “IPv4-adress”.

Från konfigurationsverktyget

Andra sätt att hitta IP-adressen för din Windows-dator inkluderar konfigurationsalternativ Och att det också är en väldigt enkel process att följa och här är stegen:

 1. Klicka på Windows-menyn eller Windows-flaggan i det nedre högra hörnet av skärmen.
 2. Välj ett inställningsalternativ.
 3. Klicka nu på “Nätverk och Internet”.
 4. Ange sedan anslutningsalternativet, oavsett om du använder Wifi eller Ethernet.
 5. Klicka sedan på namnet på det anslutningsnätverk du använder.
 6. Scrolla nu ner till egenskapsdelen och där hittar du din dators IP-adress som IPv4-adress.

Ta reda på hur du konfigurerar din dators IP-adress

Förutom att hitta din dators IP-adress kan du också konfigurera det manuellt i Windows 10 och vad du behöver göra är väldigt enkelt. Nu bör du göra följande:

Det första vi bör göra är att placera muspekaren över internetanslutningsikonen som finns längst ner till höger på skärmen, bredvid alternativet för datorvolym.

Där visas Wi-Fi-symbolen om det är en anslutning du har eller om den inte visas med en datorskärmsikon som är en trådbunden anslutning. Du är redan där, du måste högerklicka och sedan klicka på alternativet öppna nätverks- och delningscenter.

Då kommer ett popup-fönster upp med information om upprättad anslutning och där ska du välja det nätverk du anslutit till, vilket finns i avsnittet “Anslutning” till höger. En annan popup kommer att dyka upp igen där den ska visas detaljerad information om din anslutning och i det här fönstret kan du konfigurera IP-adressen genom att skriva “Egenskaper” längst ner i fönstret.

Därefter visas ett annat popup-fönster, som innehåller information om egenskaperna för det anslutna nätverket och där du måste dubbelklicka på “Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4)“. Nu kommer en popup upp där du kan konfigurera din IP-adress och för detta måste du välja “Använd följande IP-adress” för att tillåta manuell konfiguration.

Efter att ha valt alternativet, fyll i informationen som begärs för att göra rätt IP-konfiguration, och efter att ha angett data måste du acceptera och din IP-konfiguration är klar.