Jämförelse mellan Redmi Note 10 vs Redmi Note 9S

0 Shares

Redmi Note 10 vs Redmi Note 9S

Xiaomi slutar aldrig att förvåna oss med det stora antalet modeller som finns på smartphonemarknaden. De Redmi Note 10 presenterades för drygt en månad sedan för att uppmärksamma användarna. Dessutom är det en mobil som syftar till att rensa hela mellanklassen, inklusive dess direkta rival, den Redmi Note 9S .

Redmi Note 10 har blivit en revolution eftersom den har ett stort värde för pengarna som alla användare vill ha. Framför denna hittar vi Note 9S, en smartphone som funnits längst på marknaden. Därför, för att underlätta ditt framtida köp, vi kommer att känna till var och en av dess egenskaper för att veta vilket som är det bästa alternativet .

redmi note 9s sin fondoredmi note 10 pro sin fondo

Design och skärmar med betydande skillnader

Bara man tittar på dessa två modeller kan man se en hel del förändringar, som till exempel i deras design när det gäller kamerornas position, eftersom man kan skilja mellan den fyrdubbla kameran i fyrkantigt format av Redmi Note 9S , framför kamerorna. I sin rektangulära form av Note 10. I dess material är det få förändringar, eftersom båda modellerna är gjorda av plast, även om den största skillnaden är att Redmi Note 10 också har metall medan dess rival har en matt finish som ger tillräckligt hårdhet för att stå emot det udda fallet.

Dessutom har båda P2i Nano beläggningsskydd, en speciell motståndskraft mot stänk och oavsiktligt vattenspill. I vikt hittar vi också skillnader, båda delar på 208 gram och i dimensioner Redmi Note 9S har 208 gram, jämfört med 179 av sin rival , den är också tjockare och högre.Redmi Note 9S

Dess skärmar är en mycket viktig del, Redmi med 6,67 tum IPS i 20:9-format och FullHD + upplösning med HDR10 . Innan detta, Note 10 med Super AMOLED-teknik och en 6,43-tums skärm med FullHD + upplösning på 2400 x 1080 px. Båda är bra skärmar, och vi kan också se hur båda modellerna har en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz.

Ojämlikhet i prestation

Hjärnan i dessa smartphones visar oss hur det övre mellanskiktet har utvecklats, och erbjuder oss mer och mer de bästa alternativen på marknaden. I egenskaperna hos Redmi Note 9S Qualcomm Snapdragon 720G-processorn, som arbetar vid delning på 2,3 GHz, och har Adreno 618 GPU jämfört med Adreno 612 i Redmi Note 10. Dessutom åtföljs den senare av en Qualcomm Snapdragon 678 processor som fungerar med 8 Kyro 460-kärnor på 2,2 Ghz. Naturligtvis väljer båda modellerna LPDDR4 RAM-teknik i sina minnen.

snapdragon 720G

Minnesalternativen är desamma, eftersom båda erbjuder oss två typer av konfiguration, 4 + 64 GB eller 6 + 128 GB . Dessutom kan vi utöka dess interna lagring, eftersom båda terminalerna har en SD-kortplats.

Bundna i sina kammare

I båda hittar vi mycket jämna kameror som utmärker sig mer än något annat i sin design, eftersom de två modellerna har en fyrdubbel kamera där dess huvudsensor är 48 Mpx med bländare f / 1,79, tillsammans med en vidvinkel på 8 Mpx. Och vi kan inte glömma porträttläget med en 2 Mpx djupsensor, även om vi hittar en liten skillnad i dess makrolinser för att fotografera små objekt, eftersom Redmi Note 9S har 5 Mpx, jämfört med 2 Mpx för Note 10 i främre kameran kan vi också se en ojämlikhet mellan 9S:s 16 Mpx med avseende på motståndarens 13 Mpx.

Batterier till en annan nivå

Inuti har vi även två enorma batterier, in Redmi Note 9S på 5020 mAh och i Redmi Note 10 på 5000 mAh . Men vi kan hitta skillnader med avseende på snabbladdning, med 33W för Note 10, som kommer att vara mycket snabbare att ladda än Redmi Note 9S med sina 18W, även om den också är mycket välutrustad. Anslutningsmässigt förblir de också här, de två Redmi-telefonerna har ljudjacket, infraröd och Bluetooth 5.0 LE, så vi står inför två modeller som är mycket välutrustade. Dock, i Redmi Note 9S saknar vi NFC .

Redmi Note 9S

MIUI 12 finns i båda

I ditt operativsystem eller anpassningslagret har vi inga problem eller skillnader, i båda modellerna kommer vi att ha ett lager med så många tillägg som vi kan föreställa oss och en enorm mångfald av alternativ. Och det är det, man kan öppet säga att vi har ett av de bästa lagren av personalisering. Från mörkt läge till flera anpassningsalternativ. Utan att glömma optimeringen att vi i båda modellerna kan sträcka ut batteriet under en hel dag. I båda fallen under detta lager är Android 11, den senaste versionen av Android. Även om Redmi Note 9S under de kommande månaderna förväntas få MIUI 12.5. Det är dock inte känt för närvarande om Redmi Note 10 kommer att kunna räkna med denna nya uppdatering.

Priser och slutligt beslut

När vi tittar på båda modellerna kan vi knappast hitta någon stor skillnad i priser, eftersom å ena sidan Note 10 kan hittas för 164 euro . Efter att ha känt till alla dess egenskaper, bortom AMOLED-skärmen, NFC och förbättringen av snabbladdning, är dess låga pris mycket slående. Å andra sidan, Redmi Note 9S med alla dess fördelar är på 162 euro på Amazon och kan fortsätta att minska under de kommande veckorna.

Om vi ​​var tvungna att fatta ett beslut, vi skulle välja Xiaomis Redmi 9S eftersom den har en bättre processor och skärm trots att den är en tidigare modell, förutom att MIUI 12.5 framställs som en stor revolution vad gäller lagerprestanda. Trots detta är Redmi Note 10 ett annat säkert alternativ, och nyare, som har ett pris som är ganska anpassat till sin rival som kan få oss att föredra det. Även om båda Redmi utan tvekan skulle vara ett köp som vi inte kommer att ångra. Så nu kommer du att ha sista ordet i det slutliga beslutet.

0 Shares