Inaktiv fönsterrullning – Hur man inaktiverar i Windows 10

0 Shares

Microsoft har introducerat en ny funktion i Windows med hjälp av vilken den tillåter oss att rulla de fönster som är inaktiva med hjälp av vår mus. Tidigare, om vi ville använda den här funktionen, var det nödvändigt att välja ett fönster för att aktivera det och för att kunna rulla över dess innehåll. Nu kan vi bläddra igenom innehållet, även om det är inaktivt bara genom att föra muspekaren över det. Detta är något som kan vara en fördel eller en nackdel beroende på typen av varje typ av användare.

Inaktiv fönsterrullning - Hur man inaktiverar i Windows 10

Bläddra genom inaktiva fönster: fördelar och nackdelar

Som vi har kommenterat, när vi interagerar med Windows 10 kommer vi alltid att göra det genom olika fönster. Dessa kan vara aktiva eller inaktiva. Det sägs att ett fönster är aktiveras när vi har det igång i förgrunden och vi kan arbeta med dem. Istället hänvisar vi till inaktiv Windows när de, även om de är aktiverade, förblir minimerade i aktivitetsfältet, så de fungerar i bakgrunden och vi kan inte interagera med dem direkt förrän vi maximerar dem igen. Vi hittar även aktiva och inaktiva fönster även om båda är öppna i förgrunden. Om vi ​​till exempel öppnar Anteckningar och sedan Google Chrome, är det den senare som är i förgrunden och vi kan interagera med den, medan Anteckningar skulle bli inaktiv i bakgrunden.

Microsoft beslutade att lägga till en ny funktion för att förbättra interaktionen med fönster som är inaktiva. För att göra detta tillåter den här funktionen oss bläddra igenom innehållet i det inaktiva fönstret när vi för muspekaren över den och använder rullhjulet. Detta är något som kan vara fördelaktigt för användare eftersom de kan se och interagera med innehållet i varje fönster utan att behöva vara i förgrunden. Men det kan också vara irriterande om vi arbetar med olika dokument samtidigt, med risk för att av misstag flytta över ett öppet dokument i bakgrunden.

Denna kontroversiella funktion är aktiverad som standard i Windows 10. Lyckligtvis för många användare är det kan inaktiveras , begränsar musrullning endast genom aktiva fönster. Därför kommer vi nedan att se de olika sätt som Microsoft erbjuder oss för att kunna avaktivera rullningsfunktionen genom inaktiva fönster i Windows 10.

Inaktivera rullning av inaktiva fönster

Om vi ​​vill inaktivera rullning över fönster som är inaktiva i bakgrunden har vi två sätt att göra det. Vi kan välja att inaktivera det från menyn Windows 10 Inställningar eller genom att öppna Registerredigeraren.

Från Windows 10 Inställningar

För att inaktivera rullningen av inaktiva fönster i Windows 10 kan vi enkelt göra det från menyn Inställningar. För att komma åt det är det enklaste sättet att trycka på Windows + I kortkommandot. När vi har kommit åt det måste vi klicka på avsnittet Enheter.

Konfiguration dispositivos

Väl inne i avsnittet Enheter tittar vi på den vänstra kolumnen där vi måste klicka på avsnittet “Mus”. På höger sida kommer alla motsvarande konfigurationsalternativ att finnas. Här hittar vi aktiverat alternativet “Flytta inaktiva fönster när du håller musen över” . Vi behöver bara klicka på den blå knappen så att den blir avaktiverad.

Desactivar Desplazar ventanas inactivas al pasar el mouse por encima

Om vi ​​någon gång vill återaktivera den här funktionen från menyn Inställningar, kommer det bara att vara nödvändigt att utföra samma steg och klicka igen på alternativet att flytta inaktiva fönster när du håller musen över det, så att det markeras som aktiverat .

Från registerredigeraren

Ett annat alternativ som vi har tillgängligt för att inaktivera rullning över inaktiva fönster i Windows 10 är att använda Registerredigeraren. Det är en mycket kraftfull applikation, så den bör endast användas av användare som vet hur man hanterar applikationen väl, eftersom varje felaktig ändring kan leda till stabilitetsproblem i systemet.

För att komma åt Registereditorn måste vi trycka på kortkommandot “Windows + R” som vi öppnar Kör-verktyget med. Här måste vi skriva” regedit ” och klicka på “OK” eller Enter. Väl i registret måste vi navigera genom följande rutt i den vänstra delen av fönstret.

HKEY_CURRENT_USER / Kontrollpanel / Desktop

När vi har kommit åt Desktop-mappen kommer vi att se hur allt innehåll visas i den högra delen av fönstret. Här måste vi leta efter filen “MouseWheelRouting”. I händelse av att det inte hittas, kommer det att vara nödvändigt för oss att tro det. För att göra detta högerklickar vi på skrivbordsmappen för att öppna en liten meny, där vi måste välja “Ny” och “DWORD (32 bitar)”. När detta element har skapats måste vi byta namn på det till “MouseWheelRouting”.

Redaktör för registrering skapar MouseWheelRouting

När vi har “MouseWheelRouting”-elementet tillgängligt måste vi dubbelklicka på det, eller högerklicka och välja “Ändra”. Detta öppnar ett nytt fönster för oss. Nu går vi till avsnittet Värdeinformation. Här måste vi ange värdet 0 för att avaktivera rullningsfunktionen. På detta sätt, när vi håller musen över de inaktiva fönstren kommer den inte längre att rulla över dem.

MouseWheelRouting information de valor 0

I händelse av att vi någon gång vill aktivera den här funktionen igen från Registereditorn, kommer det bara att vara nödvändigt att följa de föregående stegen tills vi når avsnittet Värdeinformation där vi måste ange värdet 2.

0 Shares