Hur fixar jag WS-116414-7-felet på PlayStation 5?

0 Shares

PlayStation 5 är en av de snabbast sålda nästa generations konsoler. Även om dess release inte varar så länge varje gång är det de som köper en av dessa konsoler. Men som vilken enhet som helst, kan PS5-konsoler orsaka vissa problem som kan förstöra ditt spel, ibland är de externa buggar och det är vad vi kommer att prata om i den här artikeln.

Låt oss prata om det sällsynta felet WS-116414-7. Låt oss se hur WS-116414-7-felet kan uppstå, hur vi kan fixa det och vilka åtgärder som kan vidtas för att förhindra att detta fel uppstår.

Vad är orsaken till WS-felkoder?

Den enda orsaken till denna WS-felkod är konfiguration eller internetanslutningssystemfel. Denna bugg kommer att hindra dig från att spela online, eller så låter den dig inte ladda ner och spara några spel, och om du är en dedikerad spelare vill du inte missa bekräftade PS5-spel.

När du löser en bugg kan du spela med de som redan finns i minnet eller på disken. Visserligen tar den här buggen lite kul med din PS5 eftersom den inte låter dig dela den med andra medan du spelar online.

Det är viktigt att veta att detta WS-116414-7-fel finns där tillfälligt fel och inte helt allvarligt, det finns sätt att lösa detta problem så att du kan njuta av spelet till fullo. Låt oss se nedan tre sätt att lösa detta problem, hoppas att några kommer att lösa dig.

Hur kan jag åtgärda WS-116414-7-felet?

Som vi nämnde, tack och lov att detta är en tillfällig bugg och att den kan fixas snabbt jämfört med andra buggar som uppstår i PS, denna bugg är ingenting

Återställ din internetanslutning

En av de vanligaste anledningarna är att det beror på ett internetfel eller något slags wifi-fel, så för att fixa det kan du ta bort LAN-kabeln på baksidan för att kunna Internetanslutningen har återställts. För att se om det fungerade, försök att återansluta din konsol till ditt nätverk. Om det inte fungerar, prova den här:

Stäng av modemet och starta om det

Försök att göra detta genom att stänga av modemet och starta om det. Om du ska ta ut laddaren ur routern eller modemet och koppla ur den kommer detta att stänga av strömmen, vänta bara några minuter och slå på routern eller modemet igen. Således kan WS-116414-7-felet lösas omedelbart.

Om du inte kan åtgärda felet, koppla bort LAN-kabeln från modemet och anslut den direkt till konsolenOm du återansluter till nätverket medan du gör den här processen betyder det bara att problemet ligger i ditt modem och bör bytas ut. Och det sista sättet att fixa det är som följer:

Vänta ett tag för att försöka igen

Om inget har fungerat hittills, försök att vänta ett tag för att försöka igen. Du stänger av din konsol och kopplar bort den från strömkällan och vänta 5 minuter och försök ansluta den till nätverket. Efter återanslutningen kommer du in på ditt konto utan problem.

Finns det något sätt att förhindra att det här felet uppstår på PlayStation 5?

Det skulle vara mycket fördelaktigt om detta fel kunde kontrolleras, men tyvärr är det något som inte ligger i dina händer. Det är en konstig bugg som dyker upp på PS5, det är mer ett modem eller internetproblem än själva konsolen.

Ändå kan du prova det varje gång du ansluter konsolen till nätverket, Du kollar allt, hur är kabeln, internethastighet och det kommer att se till att allt går bra. En rekommendation är att om du är borta från hemmet ett tag och inte använder din internetanslutning kan du rabattera modemet, vilket gör modemet mer användbart och säkert när du använder det med din konsol.

Om du har andra PS5-problem är det en bra idé att söka på PlayStations webbplats efter mer hjälp från konsolutvecklarna.

0 Shares