ERA Protect

0 Shares

En blandning av det briljanta och lite frustrerande, ERA Protect är lätt att installera och enkel att använda för det mesta. Alternativet att lägga till professionell övervakning tar det utöver vad många gör-det-själv-larmsystem kan göra. En krånglig knappsats och problem orsakade av ett gammalt Y-Cam-konto frustrerar lite.

Introduktion

För dem som ville ha ett smart larmsystem i Storbritannien var det bästa alternativet Y-Cam Protect. Y-Cam köptes dock av ERA, med larmsystemet underhållet för nya kunder men inte utvecklat, eftersom en ny produkt var på gång. Den produkten är ERA Protect.

I likhet med Y-Cam Protect finns det ett större urval av larmkomponenter här, stöd från ett större företag och möjlighet till professionell övervakning med polisutskick. Det är bra att se ett brittiskt företag ta sig an de främsta amerikanska rivalerna, även om det här systemet är lite klumpigt på sina ställen.

Design och installation

  • Snabb att installera
  • Bra utbud av sensorer och styrsystem
  • Valfria kameror

Som med alla smarta larmsystem finns ERA Protect tillgängligt i en rad kit som inkluderar de baskomponenter och sensorer du behöver för att komma igång. Oavsett vilket kit du väljer måste basinställningen inkludera ERA Protect-hubben, som fungerar som hjärnan i larmsystemet såväl som en inomhussiren. Denna hubb ansluts till ditt hemnätverk via Ethernet, så du måste placera den någonstans nära din router.

ERA Protect basstation

Det handlar då om sensorerna du använder. Fönster-/dörrsensorer (£29,99) täcker dina huvudentréer och utlöser larmet när de upptäcker att ett fönster eller en dörr har öppnats. Dessa finns i två delar: sensorn och magneten. När sensorn och magneten flyttas bort från varandra vet larmet att en dörr eller ett fönster har öppnats.

ERA Protect dörrsensor

Det finns en alternativ integrerad fönstersensor, som sitter inuti profilen på ett dubbelglasfönster, så att skydd kan fås utan att ha sensorn på displayen.

Därefter finns det rörelsesensorer (£44,99). Tack och lov är deras husdjursvänliga, så de kommer inte iväg till följd av rörelser från dina lurviga vänner. Som med andra system måste du dock fortfarande installera dessa sensorer någonstans så att de inte tar upp rörelser från husdjur som hoppar upp på föremål. Till exempel kan en katt på ett bord sätta igång en sensor. Dessa rörelsesensorer är lite på den dyra sidan, med alternativet Ring Alarm som kostar bara £29,99.

ERA Protect rörelsesensor

Alla sensorer kan skruvas på plats, eller så kan du använda de klibbiga flikarna för att placera dem där du vill.

Det är det för sensorer, även om detta sortiment täcker alla huvudbaser. Det finns också två säkerhetskameror – en inomhus och en utomhus. Du behöver den interna säkerhetskameran för professionell övervakning, eftersom den låter säkerhetsvakterna kontrollera om någon är i ditt hus när ett larm utlöses, så att de kan skicka polisen därefter.

För kontroll har ERA Protect två fysiska alternativ bortom appkontroll. För det första finns det nyckelbrickor (£29,99), som passar på en nyckelring. Jag är ett fan av dessa fjärrkontroller eftersom de i allmänhet är det enklaste sättet att slå på och av ett larm.

ERA Protect fjärrkontroll

Du kan också valfritt installera en trådlös knappsats (£39,99), vilket har fördelen att du kan låta gästerna använda den utan att behöva förse dem med en dyr fjärrkontroll.

ERA Protect knappsats

För varningar kan du köpa både plug-in sirener för inomhus (£39,99) och en batteridriven siren för utomhus (£69,99). Det är bra att se att du också kan köpa en dummy siren (£34,99).

ERA Protect siren

När hubben är installerad måste den anslutas till ERA Protect-appen. Eftersom jag hade ett gammalt Y-Cam-konto, kunde systemet inte registrera mig hos ERA. Jag var tvungen att involvera support för att återställa mina gamla Y-Cam-detaljer. Medan detta fungerade, första gången jag loggade in, sparkade systemet mig rakt ut och sa att jag hade försökt logga in för många gånger. En snabb lösenordsåterställning löste problemet.

Det är enkelt att lägga till nya enheter i systemet: du skannar helt enkelt koden på baksidan. Det finns dock ingen bekräftelse på att den anslutna enheten faktiskt fungerar. Jag glömde ta bort batterifliken för rörelsesensorn, men appen meddelade mig inte.

Funktioner

  • Svårt att få Alexa att fungera
  • Knappsats kan inte styras via app
  • Bra övervakningsmöjligheter

Som mest grundläggande fungerar ERA Protect som alla andra smarta larmsystem. Appen startar till en mycket enkel skärm som låter dig snabbt justera ditt larmsystem. Du kan aktivera, avaktivera eller ställa in hemläget.

ERA Protect appkontroll

Det senare är användbart när du är hemma. Från appen är det möjligt att ställa in de sensorer som inte ska vara aktiva i detta läge. Du kanske till exempel vill slå på alla dörr- och fönstersensorer på nedervåningen, men lämna sensorerna på övervåningen och eventuella rörelsesensorer i fred. På så sätt kan du gå och lägga dig med viss säkerhet, men ändå ha flexibiliteten att öppna ett fönster.

ERA Protect-appinställningar

En fjärde knapp på appen är “plus”-knappen. Detta kan konfigureras för att antingen skicka en SMS-varning eller slå på eller av kameran. Det är ganska praktiskt, eftersom du snabbt kan stoppa kameror från att spela in när du väl kommer hem. Du kan utlösa ditt larm för att aktivera och avaktivera automatiskt också. Vad du inte kan göra är att länka dina kameror till larmläget – säg att stänga av dem när larmet är avaktiverat, men håll dem påslagna annars. Det är den här typen av integration som gör Ring Alarm så kraftfullt.

Med fjärrkontrollerna får du samma knapplayout och funktion. Jag föredrar att använda fjärrkontrollerna, eftersom det gör att jag inte behöver fiska upp min telefon varje gång det kommer en varning.

Om du köper en knappsats finns det lite du kan göra med appen. Istället kan du programmera en huvud-PIN och flera upplåsnings-PIN-koder enbart via knappsatsen. Detta kräver att du följer instruktionerna mycket noggrant; Jag skulle säga att det är lite krångligt.

På samma sätt, om du vill registrera RFID-taggar med knappsatsen, måste du göra detta från själva knappsatsen. Det hade varit mycket enklare om allt hade kunnat hanteras från appen.

Knappsatsen ger inte mycket information. Öppna appen så berättar den om ditt larm har aktiverats eller avaktiverats via kontrollpanelen, men inte vem som gjorde det. Med Ringlarmet kan du ställa in olika PIN-koder för olika personer, allt via appen, och den berättar vem som utfört en åtgärd.

Här känns knappsatsen lite som en kvarleva från ett äldre larmsystem, och ett som inte riktigt har integrerats i systemet ordentligt.

Du kan använda ERA Protect för free, med full internetkontroll (något som SimpliSafe tar betalt för). Du kan lägga till ytterligare prenumerationsfunktioner i mixen. ERA Protect Plus (£9,99 per månad eller £99,99 per år) lägger till 4G-säkerhetskopiering, så att du fortfarande får varningar om ditt internet går ner.

Med detta abonnemang kan din hubb ringa din huvudkontakt, plus att den skickar SMS-varningar och push-meddelanden. Med 30 dagars historik för dina kameror inkluderade, liknar detta paket det du får med ett Ring Protect Plus-konto, och det är också ett liknande pris.

Uppgradera till Ring Protect Plus (£19,99 per månad eller £199,99 per år) och du får full professionell övervakning. Detta inkluderar polisutskick, förutsatt att dina kameror har upptäckt en inkräktare. Det senare alternativet går utöver vad Ring erbjuder i Storbritannien, även om rivaliserande tjänster som Abode erbjuder ett liknande alternativ. Professionell övervakning är särskilt användbar om du ska vara borta från ditt hem under en längre period.

Amazon Alexa och Google Assistant-kontroll är tillgängliga, även om jag hade några problem med att länka mitt konto. Eftersom mitt lösenord hade två specialtecken (‘?’ och ‘#’), kunde back-end-systemet inte känna igen dem, så jag kunde inte länka. Att ändra dessa tecken löste problemet, och ERA har sagt att det kommer att uppdatera sina system för att tillåta dessa tecken i framtiden.

När du väl är länkad kan du använda din röst för att aktivera och avaktivera, även om du måste ställa in en röst-PIN. I Alexa visas inte ERA Protect som en enhet, så du kan inte använda dess tillstånd för att starta en Alexa-rutin.

Prestanda

  • Kan vara lite fjällande vid armering
  • Snabb att svara på varningar

Med hjälp av appen eller fjärrkontrollen är larmet enkelt att aktivera eller avaktivera. När jag använde knappsatsen upplevde jag till en början några problem där knappsatsen avaktiverades och sedan återaktiverade systemet. Jag tror att det berodde på störningar under testningen, men att installera knappsatsen på väggen bort från navet löste det här problemet. Ändå, med hjälp av knappsatsen, säger navet ofta “ERA Protect är tillkopplat” flera gånger under tillkopplingsfasen.

Observera att ERA protect-systemet kommer att göra dig medveten om eventuella sensorer som kan vara öppna och därför inte aktiveras, men larmet fortsätter att aktiveras. Som sådan kan du lämna ditt hem med ett fönster öppet, men du är åtminstone varnad för det.

Den enda gången detta system är frustrerande är om du försöker aktivera larmet med ytterdörren öppen, eftersom detta inaktiverar ytterdörrssensorn. Du har två alternativ: du kan stå inne, arma systemet och sedan öppna och stänga dörren; eller så kan du gå ut och använda fjärrkontrollen eller appen när du har stängt ytterdörren.

När larmet väl har aktiverats upptäckte jag att systemet var snabbt att reagera på att sensorer sattes igång och startade nedräkningslarmet i rörelse.

Senaste erbjudanden

Hur vi testar

Till skillnad från andra sajter testar vi alla smarta hemprodukter vi granskar grundligt under en längre tidsperiod. Vi använder branschstandardtester för att jämföra funktioner korrekt. Vi berättar alltid vad vi hittar. Vi accepterar aldrig, aldrig pengar för att recensera en produkt.

Läs mer om hur vi testar i vår etikpolicy.

Vi testar hur varje produkt integreras med andra smarta hemsystem inklusive Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, IFTTT och Samsung SmartThings

Vi använder varje smart hemprodukt i en verklig miljö och integrerar den i vårt hem.

Du kanske gillar…

Bästa säkerhetskamera för utomhusbruk 2021

Granskning av ringlarm

UK RRP

Tillverkare

Produktbeskrivning

SOM I

Utgivningsdatum

Datum för första granskning

Röstassistent

Tillbehör

Nätverk

ERA Protect

£129

EPOK

Smart larmsystem

B08FB8GK23

2021

2021-08-12

Amazon Alexa, Google Assistant

Hub, siren, rörelsesensor, fönster/dörrsensor, knappsats, kameror och fjärrkontroller

RF och Ethernet

0 Shares