Kyocera DuraSport 5G robust smartphone recension

Två minuters recension

Om det fanns en skönhetstävling för robusta smartphones, skulle Kyocera DuraSport 5G förmodligen vinna den, men utseendet är inte allt och medan enheten har mycket för sig, finns det också en öm punkt som får oss att rycka till. Låt oss börja med det goda; det är den mest kompakta robusta smartphone vi har testat hittills; med 155 x 71 x 10 mm är den ungefär lika stor som iPhone XR, bara en smula tjockare.

När det gäller det inte så bra, det finns bara 64 GB lagringsutrymme ombord, vilket helt enkelt är oacceptabelt på en vanlig telefon, särskilt i denna prisklass och med tanke på antalet förinstallerade appar som inte är Google-appar vi har stött på (24 totalt). Bortsett från detta är DuraSport 5G en mycket sympatisk enhet och vi kan inte vänta på att se hur en robust skifferversion av denna skulle se ut. En efterföljare till surfplattan Sony Xperia Z4 kanske?

Prissättning och tillgänglighet

Kyocera DuraSport 5G-smarttelefonen är för närvarande tillgänglig på Verizon Wireless 5G Ultra Wideband och kan köpas från Amazon för $579,99 (cirka 435 £, AU$810) plus en liten aktiveringsavgift. Du kan också få det på ett tvåårskontrakt för $24,16 per månad (cirka £18, AU$33) direkt från Verizon.

Design

Låt oss börja med det uppenbara. Detta är en av de mest attraktiva, bäst designade robusta smartphones på marknaden och är särskilt väl lämpad för dem som letar efter en diminutiv, mer bärbar utomhustelefon som klarar utmaningarna med utomhusäventyr (därav namnet DuraSport).

Framtill finns en 8-megapixel selfiekamera nära toppen av 6,1-tums IPS FHD+-skärm (en täckt av ett lager av Corning Gorilla 6) och bredvid en indikatorlampa. En 48-megapixel och en 16-megapixel kamerasensorer finns på baksidan, inte långt från fingeravtryckssensorn.

Till vänster finns SIM-facket som bara tar ett SIM-kort och ett microSD-kort; det finns inget alternativ för ett andra SIM-kort, vilket är lite av en besvikelse. Strax under den finns en anpassningsbar knapp med en bred kant som gör den mer synlig. Det är särskilt bra när du använder handskar eftersom tryckning på den ger ett tydligt hörbart klick.

På motsatt sida finns volymknapparna och strömbrytaren. En Type-C-kontakt finns på telefonens underkant och är inte skyddad av en gummiflik som vanligtvis är fallet. Så se till att den är torr när du ansluter den för laddning.

Som förväntat är DuraSport 5G MIL-STD-810G/IP68 testad och certifierad, vilket innebär att du kommer att kunna skölja den utan problem. Dess gummiliknande finish (Elastomer Grip säger i marknadsföringslitteraturen) bidrar till intrycket av hållbarhet utan att det känns klibbigt.

Anmärkningsvärt, Kyocera skickade också ett skyddande fodral för DuraSport 5G trots att det är en robust smartphone. Ett tecken kanske på att den behöver lite mer skydd än väntat. Med bara 185 g är det den överlägset lättaste robusta smartphone vi har testat hittills. Näst lättast är Motorola Defy som är hela 50g (eller nästan 25%) tyngre.

Hårdvara

Specifikationsblad

Kyocera DuraSport 5G kommer med följande hårdvara:

CPU: Snapdragon 480

GPU: Adreno 619

BAGGE: 4 GB

Lagring: 64 GB

Skärmstorlek: 6,1 tum

Upplösning: 2400×1080

Vikt: 185 g

Mått: 155 x 71 x 9,9 mm

Backkamera: 48 MP, 16 MP

Fram kamera: 8 MP

OS: Android 11

Batteri: 4,5 Ah

DuraSport 5G drivs av en Snapdragon 480, processorn som finns inuti Nokia XR20 och kommer med endast 4 GB inbyggt lagringsutrymme 64 GB inbyggt lagringsutrymme (som kan utökas med ett microSD-kort). Detta är i nivå med mängden lagring/minne vi kan förvänta oss från en Android-smarttelefon på ingångsnivå som kostar en tiondel av priset.

En ljuspunkt är dock att den har en Type-C USB 3.1-kontakt, en sällsynt funktion värd att nämna. Andra anslutningsalternativ inkluderar Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 LE, NFC samt trådlös Qi-laddning. Det faktum att det är så lätt förklarar varför det finns ett 4,5Ah batteri (med stöd för Quick Charge 4.0-laddning), det minsta vi någonsin sett på en vanlig smartphone. Telefonen täcks av en två års garanti också med den extra fördelen att du kan ta emot din ersättning innan du returnerar den gamla enheten

I användning och prestanda

Förekomsten av en något modifierad version av Android 11 är inte en överraskning, inte heller införandet av Verizon-appar. Du kommer att få Android 12 2022 och kvartalsvisa säkerhetsuppdateringar under hela 2023. Du kan ta videor och foton med både främre och bakre kameror samtidigt i multikameraläget.

Riktmärken

Så här presterade Kyocera DuraSport 5G i vår serie benchmark-tester:

PCMark (Work 2.0): 7004

Godkänt: 5443

Lösenords-CPU: 2373

Androbench (sekventiell): 464 (sekventiell läsning); 439 (sekventiell skrivning)

Androbench (slumpmässigt): 166 (slumpmässig läsning); 138 (slumpmässig skrivning)

3DMark Wild Life Vulkan: 976

Även om Kyocera DuraSport 5G är inriktad på en mer avslappnad publik, är den också ett utmärkt val för företag/företagsanvändare tack vare stödet för PTT (Push to Talk), dubbla band (L1/L5) GPS (bra för tillgångsspårning) , Enterprise Grade Wi-Fi, 802.11mc för exakt positionering inomhus, en FIPS 140-2-kompatibel kryptografisk modul och Zero-touch-distribution för att distribuera enheter i bulk.

Med tanke på processorn som driver den hade vi inga stora förväntningar på prestanda som är ungefär i nivå med XR20. Det kommer att leverera spelprestanda under genomsnittet, men om det här är ett företagsköp så spelar det roll.

Även om vi kan leva med ett kraftigt anpassat Android-användargränssnitt, var mängden appar som redan installerats på smartphonen helt enkelt för mycket för vår smak. Inklusive Verizon-apparna fanns det 24 andra appar inklusive Apple Music, IMDB och Disney+.

Ska jag köpa Kyocera DuraSport 5G?

Köp den om:

Du vill ha en snygg robust smartphone med fullständiga företagsuppgifter. DuraSport 5G kanske inte är den snabbaste enheten i stan, men dess tvååriga garanti och åtagandet att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar under en överskådlig framtid kommer att göra den till en stor favorit för små företag och företag.

Köp det inte om:

Du vill ha något lite mer solid. Det faktum att det är den tunnaste robusta smarttelefonen vi har testat hittills Kyocera säljer en uppsupad, förstärkt version av DuraSport 5G kallad DuraForce 5G. Den har en ganska brant prislapp på strax under $900.

Vi har också samlat de bästa robusta smartphones och bästa robusta surfplattor

Relaterade Artiklar

Back to top button