Att ladda ur gamla iPhones: 4 tips för att få den största smällen för pengarna

0 Shares

Försöker du bli av med din iPhone 7 innan du får den senaste modellen? Du har många alternativ för att bli av med en iPhone som du planerar att uppgradera till den senaste versionen: Handla in den direkt till Apple, sälj den till Amazon, sälj den till en återförsäljare, sälj den till en återförsäljare eller gå helt enkelt till Craigslist och hantera processen själv. Du kan ta en djupare titt på dina alternativ i denna primer, men en ny intervjuad person har klivit till plattan för att föreslå några tidigare undervärderade tips.

Här är TestM: s vd, Eden Cohen, med några av de bästa tipsen om vad du kan och inte bör sälja din smartphone på andrahandsmarknaden.

De tre stora

Alla de olika platserna för återförsäljning av iPhones kan vara överväldigande. Finns det det bästa övergripande alternativet?

”När det är dags att sälja gamla smartphones finns det i allmänhet tre huvudmarknader: Amazon, Craigslist och eBay. Även om det kan verka som en bra idé att ta upp mobiloperatörens erbjudande att byta in, får du i allmänhet upp till 50 procent mindre moolah för din telefon på det sättet. Att notera på dessa webbplatser som Craigslist hjälper till att hämta toppdollar, även om det kan ta lite längre tid att hitta en intresserad köpare. ”

Och om du väljer Craigslist finns det ett par sätt att se till att du säljer så snabbt som möjligt. Se först till att du får mycket data i din lista.

Att dela är omtänksamt

“När du säljer en telefon på en sekundär marknad”, säger Cohen, “är det oerhört viktigt att ge köparna så mycket information du kan: modell, specifikationer, färg, lagring och skick spelar alla en stor roll för hur mycket du kommer att bli kan få för din gamla enhet. Fler detaljer får potentiella köpare att känna sig trygga när de gör ett köp. fler detaljer gör köparen säkrare när det gäller att köpa telefonen av dig. ”

Tipset är vettigt för mig, eftersom den tekniska nörd som kryssar Craigslist för en billig telefon – iPhone 7 eller annat sätt – är definitivt den typen som tycker om att läsa så många specifikationer som möjligt.

Ta massor med bilder

Som ytterligare bekräftelse på att vi lever i en alltmer visuell värld, föreslog ett litet råd att gå till så många högkvalitativa foton som möjligt.

“Förutom detaljer kommer riktiga bilder av din telefon från alla vinklar att dramatiskt förbättra dina chanser att sälja din enhet snabbt”, konstaterar Cohen.

Skaffa ett rapportkort

Självklart skulle ingen VD -intervju vara komplett utan att de påpekade hur stor deras egen service är. Här är vad Cohen hade att säga om TestM.

“Slutligen, medan du tillhandahåller detaljer och bilder hjälper dig att sälja din telefon, är det du verkligen behöver för att tjäna de största pengarna för din enhet att ge potentiella köpare sinnesro när de får en väl fungerande telefon. Använd TestM för det. På mindre än fem minuter kommer appen att köra mer än 20 diagnostikprov på din telefon, vilket genererar en rapport som omedelbart kan delas med köpare och säkerställer att all programvara och hårdvara är i gott skick. ”

Tiden att sälja en iPhone 7 blir aldrig bättre. Oavsett om du går till rapportalternativet eller inte, var noga med att börja snappa foton och spela in information för att få den telefonbeställningen att gå igenom mycket snabbare.

Läs mer om Apples framsteg i iPhone på TechCo

0 Shares