Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man aktiverar moderläget (ja, det finns) på ditt Amazon Echo

Olika funktioner på Amazon Echos

När vi pratar om Amazon-smarthögtalare tänker vi alltid på de “tre” grundläggande funktionerna som vi alla känner till om dessa enheter: be dem om information om något specifikt, ställ in larm och påminnelser och använd den för att styra den smarta glödlampan eller uttaget i tjänst .

Dessa företagsteam har dock många fler fördelar än du kunde föreställa dig, många av dem ibland okända av många användare och som i slutändan hjälper till att få mycket mer ut av det. Vi har redan berättat här, till exempel om alla frågor som kan ställas till Alexa eller om de många Echo-spelen som kan nås.

Idag kommer vi just att förklara för dig ett läge som du antagligen inte visste existerade heller: det så kallade “moderläget”, som inte ens är målat för kommande söndag 2 maj, mors dag.

Hur man aktiverar moderläget på ekona

Det visar sig att Amazon har ett moderläge som du kan aktivera för att ha det bra. Gör inget misstag: det kommer inte att göra Alexa var noga med att påminna dig om att göra din säng eller skälla dig för att inte rensa bordet – även om det kan lika bra. I stället kommer du med detta läge åtkomst till a spela om mödrar till historien, med vilka du kommer att lära dig och underhålla dig själv i lika delar. Priset? Lyssna på en bra rad typiska moderfraser om du kan lösa flera av frågorna.

För att aktivera det är stegen att följa extremt enkla:

  1. Se till att ditt Echo är påslaget och fungerar innan du försöker utföra kommandot.
  2. Säg “Alexa, slå på moderläget.”
  3. Ditt Echo kommer att svara på dig och kommentera att det ser att du vill spela och kommer att starta spelet.
  4. Du måste svara åtminstone två frågor eller på populära mödrar från historia, litteratur och fiktion för att låsa upp Mother Mode.
  5. När väl lyckat, aktiveras moderläget och du kommer att höra ett stort antal typiska fraser (som säkert låter bekant för dig) av mammor.
  6. Du kan sluta spela bara genom att säga “Alexa, sluta” eller “Alexa, avbryt” eller gå tillbaka till att spela och svara på nya frågor genom att köra kommandot i steg 2 igen.

Som du kan se är det ett mycket enkelt spel (var försiktig, vissa frågor är inte så enkla som du föreställer dig, gör dig redo) som i slutändan inte gör något mer än att låsa upp ett trevligt ljud och bild om du har ett eko med en skärm, för att hyra på ett humoristiskt sätt trevligt på mors dag. Om du vill prova tar det redan tid att prata med din högtalare och testa dig själv.