Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Tre viktiga förbättringar som Google Assistant får och du kommer att uppskatta

Google Assistant förstår bättre beroende på sammanhanget

Det finns olika anledningar till att du eller någon användare väljer att satsa på en eller annan assistent. Till exempel finns det de som väljer den ena eller den andra baserat på stöd från apparater från tredje part eller hur den är integrerad i deras enheter oavsett vilket operativsystem de använder. Det finns också de som väljer att satsa på en eftersom dess sökfunktioner eller integration med vissa tjänster är överlägsen. Och det finns också de som gör det, för när det gäller att interagera är upplevelsen mer naturlig.

Tja, för den senare kommer den nya Google Assistant-uppdateringen att älska den eftersom den tillåter just det: prata mer naturligt med assistenten. Och detta kan verka som om det redan var löst, men det är det inte. Med Googles röstassistent var du fortfarande tvungen att tänka på mer än ett tillfälle vad du ville fråga honom och hur du skulle fråga honom. Det förändras nu.

Den senaste uppdateringen av Google Assistant kommer att göra det mycket mer naturligt att prata med honom. Till exempel nu kommer han att ha förmågan att förstå att om du ska be honom om en timer med en viss tid och i mitten av ordningen korrigerar du och ändrar eftersom du tycker att 7 minuter är lämpligare istället för 5, han vet att han bara måste skapa en timer på sju minuter och inte två eller till och med skapa den genom att tvinga dig att upprepa beställningen.

Utöver detta har sammanhanget alltid varit nyckeln till användningen av röstassistenter och Google Assistant kommer att veta lite mer hur man tolkar varje kommando. Så om du har två timers och du säger till honom att avbryta eller stoppa den andra kommer han att veta exakt vilken som du hänvisar till. Samma om du tilldelar någon referens. Något som tidigare inte hände som sådant, jag antingen tog inte bort något eller frågade om det var timern X som du ville stoppa, bekräfta det och slutligen utföra åtgärden.

Ok Google, det uttalas så här

Tolkläge Google Assistant

Den andra nyheten som kommer är möjligheten att kunna lära dig hur man uttalar namnet på en kontakt. Detta för dem som använder assistenten mycket för att ringa eller skicka meddelanden kan vara extremt intressant. För, särskilt med vissa namn på andra språk, är det inte hur det stavas hur de stavas.

Så tack vare förbättringen och förmågan att berätta hur man uttalar en kontakts namn, nästa gång du vill be Google Assistant att ringa X eller skicka ett meddelande till honom, kommer det att göra det korrekt och inte fråga dig om du är. du menar X eller att du inte kan hitta någon i kontaktlistan.

Röstgenvägar, adjö till “Ok Google”

IKohs matberedare

Slutligen, tillsammans med dessa förbättringar i användningen enligt sammanhanget och möjligheten att lära sig hur namnet på en kontakt uttalas, snabba åtgärder till Google Assistant eller röstgenvägar.

Dessa snabba åtgärder skulle vara ett sätt att också förbättra användarupplevelsen genom att undvika att behöva säga assistentens aktiveringsord i vissa situationer. Något som är fallet med Googles assistenter eller andra som Apples är intressant. Eftersom det inte är detsamma att behöva använda två ord som “Ok Google” och “Hej Siri” till det unika kommandot från Amazon-assistenten “Alexa”.

Tja, för nu kommer de snabba åtgärderna bara att påverka vissa åtgärder som att stoppa eller snoozing ett larm, svara eller lägga på ett samtal, stoppa en timer etc. När en av dessa saker händer kan du säga direkt stoppa, skjuta upp, svara, lägga på eller liknande beställningar och Google-assistenten vet vad du hänvisar till och kommer att agera i enlighet därmed. Så du kan glömma att behöva ge aktiveringsorder för att den ska vara uppmärksam på dig.

Eftersom det här är mycket specifika ögonblick bör inte att behöva säga “Ok, Google” utgöra ett integritetsproblem för användarna, eftersom högtalaren eller enheterna med Google-assistenten bara i dessa ögonblick är uppmärksamma på ett eventuellt svar eller interaktion.

Sammanfattningsvis är de små men viktiga förändringar som läggs till andra, till exempel de programmerbara åtgärderna för Google Assistant och som säkert förbättrar användningen av den i alla de enheter som erbjuder support, både smarta högtalare som Nest Audio, Sonos, etc. , även smartphones där de allra flesta användare har det och få använder det.