Google Maps och Sök visar nu vaccinationsplatser i Indien

0 Shares

Under förra året, när COVID-19 spred sig över hela världen, introducerade stora teknikföretag som Apple och Google olika funktioner för att säkerställa att människor hade tillgång till korrekt information om pandemin. Nu, för att hjälpa till att påskynda vaccinationsinsatserna i sex länder, kommer Google nu att visa vaccinationscentra i Maps och Search.

Många länder runt om i världen upplever för närvarande sin andra eller tredje våg av virusspridningen, särskilt i Indien, där de bekräftade fallen har passerat långt över 2 lakhs per dag. Vaccinationen har blivit en avgörande motstrategi för att få tillbaka spridningen.

Förra månaden gjorde Google det lättare för användare i Indien att hitta information om de olika vacciner som finns i landet. Nu, i Google Maps och Google Sök, kan användare snabbt hitta närmaste vaccinationscenter, vilket förhoppningsvis kommer att uppmuntra dem att vaccineras. Företaget kommer också att introducera den här funktionen för användare i USA, Kanada, Frankrike, Chile och Singapore.

Tillsammans med detta meddelade Google att de kommer att finansiera vaccinationer för 250 000 personer genom ett partnerskap med Gavi, The Vaccine Alliance. De kommer att finansiera popup-vaccinplatser i USA och har också avsatt 250 miljoner dollar i Ad Grants för att ge folk korrekt vaccininformation.

0 Shares