Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

DualHead2Go: External Multi-Display Upgrade från Matrox.

Intro

Namnet, Matrox, väcker en del minnen från äldre tider inom datorgrafiken, och vi har inte hört från dem på ganska länge. Matrox var en pionjär inom PC-spelteknik och de var kända för kvaliteten på sina delar. En av de saker som de var först med att uppnå i PC-spel var stöd för flera bildskärmar. De utvecklade stöd för dubbla och trippelhuvuden på sina grafikdelar, och på grund av dess framgång inkorporerade andra företag vid den tiden också stöd för flera huvuden på sin hårdvara, vilket gjorde det till en standard.

Men nyligen har Matrox släppt en utrustning som endast är gjord för att köra flera skärmar som en fristående kringutrustning. Även om Matrox verkar övertygad om att det finns en plats på marknaden för en enhet som denna, måste vi undra vem som verkligen kan dra nytta av detta. Stöd för dubbla bildskärmar är i grunden en standardfunktion på alla stationära grafikkort för närvarande, men det saknas visserligen för bärbara datorer och en del äldre stationär hårdvara. Matrox svar på detta dilemma är DualHead2Go, en “External Multi-Display Upgrade for Laptop and PC”.

DualHead2Go är inriktat på bärbara datorer och äldre stationära system som bara har en enda analog videoutgång. Eftersom de flesta skrivbordsgrafikdelar som är nyare än för några år sedan redan har stöd för dubbla bildskärmar, verkar det som att de som kommer att dra mest nytta av den här enheten är bärbara användare. Detta gäller särskilt för affärsmän som gör många presentationer eller arbetar med många fönster öppna samtidigt och behöver extra skrivbordsutrymme.

Vi kommer att titta närmare på DualHead2Go i nästa avsnitt, och vi kommer att prata lite mer om hårdvaran och mjukvaran för denna kringutrustning också. Det föreslagna återförsäljningspriset för DualHead2Go är listat till $169, och det verkar lite högt för oss, men innan vi fäller dom, låt oss se vad den faktiskt kan göra.