ZUK-märket närmar sig sitt slut

0 Shares

Lenovo planerar att göra av med det kinesiska varumärket ZUK och fokusera helt på Motorola. ZUK:s webbplats är redan omdirigerad till Motorolas.

Lenovo har under en tid gett tecken på att det skulle sluta med varumärket ZUK, tillverkare av den berömda ZUK Z2, eller helt enkelt “Zukão”. Rykten tyder på att Lenovo skulle överge ZUK för att fokusera mer på Motorola, så utvecklingen av ZUK-serien skulle migrera till Motorola. Det ser ut som att slutet är nära när zuk-webbplatsen (zuk.com) omdirigeras till Motorolas kinesiska webbplats.

En annan ledtråd är att Lenovo ännu inte har tillkännagett några smartphones under varumärket ZUK i år, även om en förmodad ZUK Z3 har läckt ut i månader, men aldrig något konkret. En sak som ingen kommenterar är det faktum att alla sensorer i de nya Motorola-smarttelefonerna är identiska med den som används i ZUK Z2-linjen, enligt min mening är det ett bevis på att teknologier från ZUK redan går över till Motorola ett tag.

Ett annat rykte är att ZUI, ZUK-gränssnittet, kommer att utrusta Motorolas smartphones. Naturligtvis bör detta ske i enheter från Kina, som föredrar modifikationerna istället för en renare Android, och naturligtvis förbudet att använda vissa Google-tjänster i landet. Så vad tycker du?

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares