ZTE Blade A2 Plus första intryck – spelar efter reglerna

0 Shares

En massiv batteritelefon är ett koncept som endast är reserverat för prisvärda telefoner. Den ökade kapaciteten taggar också längs extra heft och extra millimeter: avvägningar som snygga premium-snygga telefoner bara inte har råd med. Och för övrigt har formeln fungerat anmärkningsvärt bra för smarttelefontillverkare.

ZTE: s nya erbjudande, Blade A2 Plus försöker också lyckan med en fängslande 5000mAh kraftenhet inrymd i. Handenheten är också konkurrenskraftigt prissatt till 11,999 INR, vilket gör den till en direkt konkurrent till telefoner som Xiaomi Redmi Note 4, Honor 6X och Zenfone 3s Max. Vi undersökte kort den nya ZTE Blade A2 Plus vid lanseringen idag, och här är vad vi kände.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (6)

ZTE Blade A2 Specifikationer

Modell ZTE Blade A2 Plus
Visa 5,5-tums IPS LCD med full HD
Processor 1,5 GHz MediaTek MT6750T oktakärnig processor
Bagge 4 GB
Intern lagring 32 GB, utbyggbart upp till 128 GB
programvara Android Marshmallow 6.0
Primär kamera 13MP bakre kamera, PDAF
Sekundär kamera 8MP selfie-kamera
Mått och vikt 155 × 76,2 × 9,8 mm och 189 gram
Batteri 5000mAh
Andra 4G LTE, WiFi, Bluetooth, GPS, 3,5 mm
Pris Rs. 11.990 / –

Design och display

ZTE Blade A2 Plus kontrollerar alla konventionella designboxar. Som det är fallet med de flesta metall-unibody-telefoner i denna budget, finns det metall på baksidan med plastbeslag på toppen och botten. Dessa plastlock mönstrar en robust textur (som påminner om Honor 5X) som vi hellre vill ha med mot de vanliga. Blade A2 Plus har också en fingeravtryckssensor på baksidan precis under kamerasensorn, precis där vårt pekfinger naturligt vilade.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (7)

Hela den vitfärgade fascien är mantlad med ett 2,5D-beröringsglas som böjer sig något runt kanterna, och på hakan hittar du navigeringsfält i Nubia-stil (bakgrundsbelyst). Den primära höjdpunkten här är 5,5-tums Full HD-skärm.

Det kändes som en skärm av god kvalitet med hög kontrast, djupa svarta, kraftfulla färger och breda synvinklar. På den negativa sidan är den övergripande ljusstyrkan ganska låg och därmed tar solljusets syn.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (13)

Handenheten känns inte tjock, men 5000 mAh-batteriet gör det onaturligt tungt, men inte på ett sätt som borde vara en affärsbrytare.

Så långt vår första läsning går, får ZTE designen och displaydelen precis rätt.

ZTE Blade A2 Plus Fotogalleri

Detta bildspel kräver JavaScript.

Prestationsförväntningar och programvara

ZTE Blade A2 Plus drivs av MediaTek MT6750-processor som har fyra Cortex A53-kärnor klockade vid 1,5 GHz och ytterligare fyra i kraftkluster klockade på 1,0 GHz. Detta är samma chipset som vi har tidigare erfarenhet av telefoner som Asus Zenfone 3s Max, Oppo F1s och Vivo V5. Det är inte överlägset det fastade chipet utan har visat sig segla igenom vardagliga uppgifter med lätthet när mjukvaran är väl optimerad. På Blade A2 Plus är den ihopkopplad med 4 GB RAM och 32 GB lagring.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (3)

Programvaran är Android Marshmallow-baserad Mifavor OS (sans App-låda), vilket kändes ganska intressant. Vi fick inte dyka djupt in i OS-funktioner, men från början kändes det som en ljus hud med mer lager estetik synlig än vad vi hade förväntat oss. Det finns flera anpassningsalternativ här, inklusive möjligheten att ändra storlek på knappsatsen, välja hemfärgs bakgrundsfärg med den bakre kameran och valet mellan ikonpaket. Vi är glada att gräva djupare och utforska det vidare i vårt eget utrymme.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (1)

Handenheten har en 13MP bakre kamera på baksidan med PDAF och en 8MP främre kamera för selfies. Återigen testade vi inte dem tillräckligt för att fatta någon form av dom om kamerakvaliteten.

Första intrycket

ZTE sparar helt klart inte på specifikationerna med nya Blade A2 Plus. Vad som än är på modet är närvarande och lägg till det en rimlig prislapp på 11999 INR och en markerad funktion som konsumenterna värdesätter, dvs. det rymliga batteriet, och du har en riktigt spännande produkt i handen.

ZTE Blade A2 Plus Indien Pris (5)

Den nuvarande konkurrensen är dock hänsynslös. Med Lenovos, Redmis och Motos som lurar i samma budget kommer ZTE att stå inför en uppåtgående uppgift att övertyga potentiella online-köpare i Indien. Vi kommer att se upp för chipset och kameraprestanda när recensionerna är ute.

0 Shares