Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Zotac presenterar två 880G AMD Mini-ITX-moderkort

Båda brädor får den vanliga Zotac mini-ITX-behandlingen. Inbyggt Wi-Fi via en mini-PCIe-modul, dubbla DDR3-platser som stöder upp till 8 GB, en mängd videoutgångskontakter, gigabit Ethernet och en PCIe x1-plats. Båda moderkorten stöds med en AMD HD4250 GPU och har HDMI + DVI bakre portkontakter som matchar.


M880G-ITX – MSRP 229 USD

M880G-ITX använder AMD M880G + SB820M-chipset och är utrustad med en AMD Turion II Neo K625 dual-core 1,5Ghz-processor. Bortsett från detta tittar vi också på sex SATA 6Gb/s-portar, kapabla till RAID 5. Den här installationen skulle kunna skapa ett trevligt litet lagringssystem för hemmet. Bortsett från detta kan det bli en enkel maskin som du kan bygga åt dina morföräldrar om de inte spelar spel och inte gör något mer belastande än ordbehandling och titta på bilder.


Som standard kommer bakpanelen med två USB 3.0-portar, fyra USB 2.0-portar (ytterligare två möjliga via ett stifthuvud), en seriell port, en HD Audio-portar, en PS/2-tangentbordskontakt och en optisk S/PDIF produktion.



880G-ITX – MSRP $119

880G-ITX använder istället AMD 880G + SB850-kretsuppsättningen, och kommer utan CPU, och accepterar vilken AM3-processor som helst upp till en 95W TDP. Bortsett från detta skiljer sig kortet inte så mycket från M880G-ITX, förutom två färre SATA 6Gb/s-portar och ytterligare två USB 2.0-portar.


Med Sandy Bridge runt hörnet är vi inte så säkra på vad Zotac vill ha av dessa brädor. Nischmarknaden de tillfredsställer kommer inte att hoppa på dem omedelbart, och de kommer att behöva prissättas till konkurrenskraftiga priser för att sälja (vi väntar på MSRP-information från Zotac).