Zoom utökar sitt utbud med nya kalender- och e-postappar

Zoom utökar sitt utbud med nya kalender- och e-postappar

Med i genomsnitt cirka 300 miljoner dagliga användare är Zoom redan den obestridda mästaren i videosamtal. Men enligt källor från The Information vill plattformen utöka sin räckvidd ytterligare genom att rulla ut ytterligare kalender- och e-postfunktioner.

Funktionerna, passande namnet Zmail och Zcal, skulle kunna släppas för Zoom-användare redan i november, vilket placerar appen i direkt konkurrens med affärsmeddelanden, Slack, Microsoft Office och Google Workspace.

Men med Zooms vd Eric Yuan som hävdar att han vill att appen ska åtfölja andra verktyg istället för att ersätta dem, och konkurrenternas arbetsplatsappar som redan har en stor andel på marknaden, kommer plattformens pågående expansion verkligen att räcka för att störa branschen?

Zoom utvecklar nya e-post- och kalenderfunktioner

Zoom bevittnade en explosiv tillväxt under hela pandemin, med videosamtalsappens intäkter som växte med 319 % bara under 2020. Men trots plattformens snabba tillväxt avslöjar källor från The Information att appen inte har varit för upptagen för att arbeta med spännande produktutvecklingar.

Källor tyder på att företaget har ägnat de senaste två åren åt att utveckla Zmail och Zcal, Zooms alldeles egna svar på e-post- och kalenderapplikationer. Även om deras officiella releasedatum inte har offentliggjorts, förväntas det att de kommer att lanseras på Zoomtopia-konferensen i november.

Men det här är inte företagets första satsning på affärskommunikation. Plattformen har redan släppt en rad funktioner som syftar till att effektivisera virtuellt samarbete på arbetsplatsen, inklusive en helt integrerad digital whiteboard-funktion och teamchattfunktioner som konkurrerar med Microsoft Teams.

Är Zooms nya funktioner tillräckligt konkurrenskraftiga?

Med Zooms etablerade användarbas har den redan en solid plattform att bygga vidare på. Verktyget för videosamtal används redan av 470 000 företagskunder i USA, vilket ger grogrund för denna pågående utveckling. Trots detta ser Zoom sin meteoriska ökning avta i realtid, när kunderna kommer tillbaka till kontoret, och Microsoft Teams och Google Meet erbjuder ett alternativ.

Det går inte att förneka att Zoom lyckades fånga blixten i en flaska när pandemin slog till, men nu ser vi att företagets aktier faller och vinstmål missas, och det är uppenbart att Zoom inte längre kan klara sig bara genom att erbjuda en webb enbart konferenssystem.

Att utöka sitt produktutbud till e-post och kalender kan visa sig vara ett smart drag om kunder väljer att köpa in sig. En sömlös upplevelse över kalendrar, e-post och webbkonferenser kan mycket väl vara ett tilltalande paket för användare, och mer i linje med vad Zooms viktigaste konkurrenter, Microsoft och Google, erbjuder.

Men när marknaden för affärssamtal blir allt mer mättad, är Zoom fortfarande den bästa mjukvaran i sitt slag?

Är Zoom verkligen den bästa appen för affärssamtal?

Enligt Tech.cos egen forskning som jämför den bästa programvaran för affärssamtal med ett antal mätvärden, är Zoom en extremt stark bästa videokonferensapp. Detta tillskrivs till stor del dess imponerande videokvalitet, användbara supportalternativ och kvalitet free planen.

Dock tycker vi faktiskt Gå till möte förtjänar topplaceringen på grund av dess användarvänlighet, konkurrenskraftiga svit av funktioner och överkomliga pris. Om du letar efter massor av anpassningsmöjligheter och längre mötestider föreslår vi RingCentral skulle också vara ett bra alternativ.

Olika företag kräver dock olika lösningar, så för att se hur alla våra toppleverantörer jämför varandra, kolla in tabellen nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button