Zoom tar sig an Microsoft Teams med ny teamchatt

Zoom tar sig an Microsoft Teams med ny teamchatt

Zoom har förnyat sin affärskommunikationsplattform i Slack och Microsoft Teams-stil Zoom Chat och döpt om den till Zoom Team Chat.

De webbkonferenser jätten, som växte fram under pandemin, rullar ut en samling nya funktioner vid sidan av namnbytet.

Många företag använder för närvarande Zooma free och betalda videosamtaltjänster tillsammans med en samarbetsnavprodukt som Slack, men den nya, förbättrade Zoom Team Chat kan ändra det.

Zoom Team Chat: Nya funktioner inkommande

Zoom låter dig nu dela chattar på mötet i Zoom Team Chat, och även schemalägga möten i chattar eller kanaler. Denna funktion bör vara tillgänglig för användare i slutet av månaden.

“Team Chat samlar meddelanden, fildelning, integrationer från tredje part, video, röst och whiteboard på ett ställe för att förenkla hur ni samarbetar” förklarar Zooms marknadschef Janine Pelosi i en blogginlägg.

“När du behöver lyfta en chattkonversation till ett telefon- eller videosamtal eller dela en idé via whiteboard, kan du göra det med en knapptryckning direkt i Zoom Team Chat.”

Team Chat, påminner Pelosi användare, stöds av vår företagsklassiga säkerhet och tillförlitlighet, vilket ger fjärr- och hybridteam sinnesro att veta att de med säkerhet kan dela information.

Säkerhet är ett område som Zoom kommer att behöva arbeta med om de vill konkurrera med Microsoft Teams och Slack, med tanke på att det tidigare påståtts vara krypterat från början till slut långt innan det faktiskt var det, och även drabbats av ett antal andra säkerhetsrelaterade skandaler under pandemin.

Affärskommunikation: En enorm marknad

Zoom har lagt till en rad nya funktioner för att hjälpa till att konkurrera med ledarna på marknaden för affärskommunikation/samarbetsnav, såsom Slack. Slack har över 10 miljoner användare och är särskilt populär bland höginkomstföretag, med nästan 80 % av Fortune 100-företagen använder det.

Användarbasen som Zoom verkligen vill satsa på är Microsoft Teams, som enligt uppgift har över en kvarts miljon användare på sina böcker.

Zoom själv har 300 miljoner aktiva användare, av vilka många också kommer att använda Microsoft Teams eller Slack tillsammans med sin videokonferensmjukvara – även om utvecklingen av Team Chat ser ut att kunna göra Zoom till en mer av en allt-i-ett-produkt.

Kommer det nya namnet att tjäna sitt syfte?

Så varför ändrade Zoom namnet på sin produkt från Zoom Chat till Zoom Team Chat?

Enligt rapporter uppstod idén att byta namn på grund av att användare konsekvent förväxlade Zoom Team Chat (samarbete och kommunikationsprodukten) med chattfunktionen du kan använda under Zoom-möten.

Det är ett intressant drag, inte minst eftersom “Zoom Team Chat” inte precis är ett rent avbrott från “Zoom Chat” (det är till exempel inte som att det har döpts om till Zoom Office Hub).

Med tanke på de långa administrativa aspekterna av en produktnamnsändring, inklusive all efterföljande marknadsföring och reklam, skulle du tro att Zoom skulle försöka minska risken att de kan behöva göra det igen.

Med en så liten förändring är det någons gissning om detta kommer att råda bot på förvirringen mellan företagets två distinkta men interoperabla produkter. Men som vi såg under hela pandemin, vägen Zoom kan integreras sömlöst i nästan alla företags befintliga digitala infrastruktur gör det bra.

Relaterade Artiklar

Back to top button