Zoom Meetings: Hur man skapar möten på mobilen

0 Shares

Zoom-appen är den mest populära videomötesplattformen. Lär dig hur du använder den på din mobila Android- eller iPhone-enhet!

De senaste åren har vi haft ett stort behov av att arbeta och hålla möten på distans, och det zoom gör just det. Zoom är för närvarande den mest populära videomötesappen.

Det intressanta med den här plattformen är att den inte kräver en dator för att starta ett Zoom-möte, bara en iPhone eller Android-mobil. Men först måste du skapa ett konto i appen. Vi har gjort den här guiden så att du kan ställa in ett möte på din mobil, samt lägga till kontakter i ditt rum och hur du schemalägger ett möte.

I den här artikeln hittar du:

Hur man använder mobil för att skapa möten i zoom

Skapa ett Zoom-konto på mobilen

 1. För att skapa ett Zoom-konto från din mobiltelefon, ladda ner Zoom Cloud Meetings-appen för Android eller iPhone.
 2. Öppna appen och tryck på “Registrera“.
 3. Ange sedan dina uppgifter som födelsedatum, e-post och fullständigt namn.
 4. Läs villkoren för att fortsätta med registreringen, tryck på “Registrera“.
 5. Efter det, aktivera ditt konto via e-postmeddelandet som skickas av Zoom.

Så startar du ett möte på din mobil

 1. Öppna Zoom-appen och tryck på “Logga in” i det nedre högra hörnet av skärmen.
 2. Ange sedan din e-postadress och lösenord, eller logga in med din Facebook-profil om du föredrar det, tryck på “Logga in“.
 3. Tryck sedan på “Nytt möte“, videokameraikonen med orange bakgrund.Välj för att starta ett nytt möte i Zoom
 4. Tryck sedan på “Starta ett möte”. Efter det kommer du att föras till videokonferensrummet.
 5. knacka OK för att ge Zoom åtkomst till din kamera och mikrofon. Om du inte vill slå på din video och mikrofon kan du trycka på Avbryt.
 6. På mötesskärmen trycker du på “Deltagare” längst ned på skärmen för att bjuda in personer till ditt möte.Knacka på deltagare för att lägga till personer i Zoom
 7. Nästa steg är att trycka på “Att bjuda in“. Du kommer att se detta i det nedre vänstra hörnet av din skärm. När du har tryckt på detta kommer du att se en meny med olika alternativ för hur du bjuder in användare till ditt möte.
 8. Välj hur du vill bjuda in gäster. Du kan välja att skicka ett e-postmeddelande, ett textmeddelande, bjuda in kontakter från din Zoom-app eller kopiera inbjudningslänken.
 • Skicka ett email. Om du väljer att skicka ett e-postmeddelande kommer du att tas till din e-postapplikation med ett meddelande redo att skickas. Allt du behöver göra är att ange e-postadresserna till de kontakter du vill bjuda in och trycka på skicka. Du kan också ändra texten i brödtexten i e-postmeddelandet eller ämnet.
 • Skicka meddelande. din meddelandeapp öppnas med ett textmeddelande redo. Allt du behöver göra är att ange telefonnumren till de kontakter du vill bjuda in och trycka på skicka.
 • Om du trycker på Kopiera inbjudningslänk kan du skicka inbjudan via en annan metod genom att klistra in länken.
 • Slutligen, om du trycker på Bjud in kontakter kan du välja vem du vill bjuda in från en lista över dina kontakter i Zoom-appen. Men först måste du lägga till kontakter i Zoom-mobilappen. Se hur:

Hur man lägger till kontakter i appen

 1. Öppna Zoom-mobilappen och logga in.
 2. Tryck på “Kontakter” längst ner på skärmen.
 3. Leta efter skylten “+” i det övre högra hörnet på skärmen och tryck på den.
 4. Välj sedan “Lägg till en kontakt från Zoom“.Knacka på bjud in en Zoom-kontakt
 5. Ange en e-postadress och tryck på “Tillägga“.
 6. Tryck sedan på OK.

Hur man schemalägger ett möte

 1. Öppna Zoom-appen och logga in.
 2. Tryck sedan på kalenderikonen med en blå bakgrund, “Att schemalägga“.Knacka på schema i Zoom-appen
 3. Ange dina mötesdetaljer. Du kan ange ett ämne, lägga till en starttid och ställa in att mötet ska upprepas. Du har också andra alternativ, som att kräva ett lösenord, video eller ljud för värd och deltagare. Det finns också fler inställningar att utforska genom att rulla ner och trycka på “Avancerade alternativ“.
 4. Välj den kalender du vill att mötet ska placeras i. Du kan använda Outlook, Google eller någon annan kalender som ditt företag ofta använder.
 5. Tryck sedan på “Avslutade” i det övre högra hörnet av skärmen för att schemalägga mötet. Du kommer att tas till din valda kalender.Bekräfta ditt Zoom-mötesschema
 6. Tryck på “gäster” för att lägga till dina kontakter. Detta kan skilja sig beroende på din kalender. Ge dina kontakter tillgång till Zoom-mötet. Tryck på det högra plustecknet för att lägga till kontakter från din telefon.

Okej, det är allt du behöver göra för att starta ett nytt möte med din mobiltelefon.

Avatar av Bruno Rodrigues

Hej, jag är Bruno, älskare av teknik, spel och popkultur.

0 Shares