Zoom lägger till översatta bildtexter som ett betaltillägg

Zoom lägger till översatta bildtexter som ett betaltillägg

Zoom lägger till översatta bildtexter, utformade för att översätta en talares språk i realtid för att undertexta ett Zoom-möte så att alla kan förstå alla andra.

Det finns en hake: Funktionen är endast tillgänglig för betalda planer, och det kommer att kosta 5 USD extra per månad, per användare utöver den vanliga månadsavgiften. 12 språk stöds för närvarande.

Ändå är det en imponerande funktion som kan hjälpa företag att arbeta över språkbarriären när de når ut till nya marknader, eller kan hjälpa till att göra ett möte med alla händer mer tillgängligt för arbetsstyrkor där alla inte talar samma första språk.

Vad du ska veta

En “universell översättare” var en gång ett science fiction-koncept som du bara hittade i Star Trek eller en Douglas Adams-roman. Visst, vi har fortfarande inte skapat ljudöversättningar i realtid, och när vi gör det kommer de definitivt att låta som den där robotiserade TikTok-berättarrösten. Men tills dess har vi Zooms nya bildtextningsförmåga.

De 12 språk som kommer att stödjas initialt är holländska, engelska, franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska, spanska, ukrainska, mandarin, japanska och koreanska – även om de tre sista är fortfarande i beta.

Den är tillgänglig för betalande användare från Zoom-webbportalen, där funktionen kan aktiveras och användare kan ställa in vilka språk de föredrar.

När värden har aktiverat dem kommer bildtexterna att vara tillgängliga för alla deltagare för möten eller webbseminarier. Varje användare kommer att kunna välja det språk de vill ha, så att alla kan anpassa vilket språk som passar dem bäst. Användare kan till och med ändra bildtexterna till ett sekundärt språk de vill fräscha upp om de vill.

Dessutom kan fullständiga utskrifter slås på under möten, så att texten visas i ett högra sidofältsfönster.

Zoom är inte den enda tjänsten med översatta bildtexter

Liveöversatta bildtexter kommer redan till Microsoft Teams också, vilket gör detta till ytterligare ett exempel på konkurrerande programvarutjänster som ständigt hänger med i varandras allt större funktioner.

Vi har betygsatt de två videokommunikationsverktygen tidigare, och du kan kolla in den här jämförelsesidan för att se kärnskillnaderna mellan de två.

Den korta versionen: Zoom är lite bättre, men du kommer förmodligen att vara ganska nöjd med båda. Och nu kommer du att kunna chatta med någon på ett annat språk med båda.

Relaterade Artiklar

Back to top button