Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Zhiyuns nya smartphone-gimbal är här för att ta DJI OM 4: s krona

Zhiyun har just tillkännagett sin senaste smartphone-gimbal, den smidiga Q3, som ser ut att ge dig stabil video när du är på språng samtidigt som DJI underskrids på ett massivt sätt.

Den här gången har designen förändrats ganska mycket över Zhiyun Smooth Q2, med Q3 som har ett mer ergonomiskt grepp för att passa bättre i handen, tillsammans med en omläggning av kontrollpanelen, med en zoomvippa nu tillgänglig på enheten som samt en utlösare för snabbfunktioner som “smart följa” och hoppa mellan liggande och stående läge.

I ett drag som säkert kommer att tilltala vloggers och TikTokers, har Smooth Q3 nu ett 4 300 k varmt ljus som kan användas i både framsidan och bakåtvänd format. Att ha ett inbyggt ljus på gimbalen bör gå långt för att hjälpa innehållsskapare med en budget och med att erbjuda en extra bit i scenarier med svagt ljus.

Zhiyun Smooth Q3

Trots dessa förändringar är Smooth Q3 faktiskt lättare än sin föregångare och kommer in på bara 340 g, med möjlighet att bära en nyttolast på upp till 280 g.

Vad som verkligen fångade vår uppmärksamhet är dock Smooth Q3s pris. För sammanhanget säljs Smooth Q2 till £ 139 vid lanseringen, men Smooth Q3 kommer att komma in till en betydligt lägre kostnad på bara £ 85.

Det finns ett kombinationspaket som innehåller en bärväska och flera andra tillägg för £ 105, men på något sätt underskrider Smooth Q3 massivt DJI OM 4 som säljs till £ 139. Vi måste vänta tills vi testar för att se om Zhiyun-ekosystemet kan matcha alla funktioner som erbjuds av OM 4 och DJI Mimo-appen, men du kan förvänta dig vår fullständiga granskning med tiden.

Under tiden kan du alltid kolla in vår DJI OM 4-recension, eller om du har lite mer pengar att plaska på din vlogging-resa bör du definitivt läsa vår Sony ZV-1-recension.