Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Zalman ZM-K700M Mekaniskt speltangentbord recension

Introduktion

Zalman är ett välkänt namn inom datorentusiasternas cykler, efter att ha tillhandahållit avancerade kyllösningar från 1999. Under det senaste halvt decenniet diversifierade företaget sig till andra segment av PC-marknaden för konsumenter, såsom fodral och strömförsörjning, men utvecklingen av företaget bromsades efter Moneauls skandal 2014. Zalman bröt juridiskt av deras band med Moneul och går, trots det bakslaget, vidare som ett oberoende företag sedan dess, släpper nya produkter och diversifierar sig till andra segment av PC-marknaden.

Ett av marknadssegmenten Zalman nyligen gick in på är det för kringutrustning för PC. För närvarande erbjuder företaget sju tangentbord, femton möss och en kombination av tangentbord och mus. I den här recensionen ska vi testa och utvärdera ZM-K700M, som är tangentbordet överst i produktstapeln. ZM-K700M är ett mekaniskt speltangentbord i full storlek som ser enkelt ut vid första anblicken men kommer med några intressanta funktioner som vi inte har sett på ett tangentbord tidigare.

Förpackning & paket

Zalman levererar K700M i en typisk kartong, precis tillräckligt för att säkerställa säker transport av tangentbordet. Konstverket är förenklat, fokuserat på en bild av själva tangentbordet och stora militaristiska typsnitt.

Den kanske enda anmärkningsvärda delen av paketet är leveransen av en USB till PS/2-adapter, för dem som insisterar på att använda PS/2-tangentbordsportarna istället. Zalman levererar även en manual och två antisladdgummikuddar. Manualen kommer att vara användbar för slutanvändaren, eftersom många av de extra funktionerna på detta tangentbord är beroende av tangentkombinationer.