Yu Yutopia Review – Kraftfulla specifikationer ger inte alltid meningsfull upplevelse

0 Shares

Specifikationer VS Experience. Debatten dröjer kvar och fortsätter. 2016 gör konsumenter och varumärken en gradvis förändring mot det senare, men allt om Yu Yutopia – från YU: s uppenbara vision, marknadsföringsstrategi och slutprodukten – får det att komma över som en enhet som försöker locka på grundval av specifikationerna. och i sin tur projicerar den som en viktig förespråkare för “Specifikationer” -lägret.

I åratal har inhemska varumärken varit ökända för att ha buntat ballistisk hårdvara (XYZ-kärnor och ABC-megapixlar) till ett löjligt lågt pris, vilket på något sätt inte lade upp i praktiken i slutet av användaren, vilket resulterade i en sub-par-upplevelse, sämre än vad man kan förvänta. Yutopia, även om det är ett ärligt ambitiöst försök, gör samma elementära misstag och faller i samma spår. Låt oss utarbeta när vi går vidare med vår recension.

IMG_7714

Kolla in: Coolpad Note 3 Lite första intryck – ett bättre värde förslag än not 3

Nyckelspecifikationer för Yutopia:

Telefon Yu Yutopia
Visa 5,2-tums (1440 x 2560 pixlar) Quad HD OGS-skärm med Corning Concore Glass
Processor 2 GHz 64-bitars Qualcomm Snapdragon 810 oktakärnprocessor
Bagge 4 GB LPDDR4
Intern lagring 32 GB med expansionsplats (128 GB)
programvara Android 5.1.1 Lollipop-baserad CyanogenOS 12
Primär kamera 21MP med dubbelton LED-blixt, PDAF, OIS, vidvinkelobjektiv, 4K videoinspelning, Sony Exmor RS IMX230-sensor
Selfie-kamera 8MP med vidvinkelobjektiv, OV8865 BSI-2-sensor, bländare f / 2.2, 1,4 tum pixel
Andra Fingeravtryckssensor, 4G LTE, Hybrid Dual SIM
Batteri 3000mAh, Quick Charge 2.0 stöds
Pris 24,999 INR

Läs också: YU Yutopia First Impression – The Elusive Quest For Perfection

Fördelar

  • Premium design
  • Rimlig kameraprestanda
  • kapabel chipset
  • Bra skärmkvalitet

Nackdelar

  • Långsam fingeravtryckssensor
  • Buggy-programvara
  • Byggkvaliteten är genomsnittlig

Premium design, men flagnande

Yutopias likhet med low-end-varianter som Yuphoria och Yunique (symmetrisk design, Saturn-ring på kameran, 3-elementsnyckel) kan vara ett första bakslag, men är inte något som sannolikt kommer att sätta igång dig. Den metalliska unibody-telefonen slår rätt balans mellan bredd och höjd och är ganska bekväm att hålla och bära med sig.

IMG_7751

Yutopia är en väldesignad telefon som känns premium, speciellt med tanke på vad andra tillverkare erbjuder i samma prisklass, men enheten kändes aldrig solid.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tryck försiktigt på baksidan – chassit kramar och displayen dyker ut. Dessutom samlar glaset på den bakre kameramodulen repor väldigt enkelt, och det kan påverka långsiktigt negativt på kamerans prestanda. Det faktum att det är mycket hal hjälper inte heller, men det är något som lätt kan åtgärdas med det fall som YU har buntat i detaljhandelsboxen.

Skyll på programvaran

Det verkar som om Cyanogen hade gjort YU mycket bra service med denna halvhjärtade ansträngning. Programvaran pratar inte med hårdvaran som den borde och gör Yutopia till en mycket oregelbunden telefon.

Dessa inkonsekvenser manifesteras i många former. Samtal släpps plötsligt, skärmen börjar flimra, telefonen slumpmässigt fryser, videor dämpas om du inte startar om dem och så vidare.

Detta är den första Cyanogen OS-enheten med 2K-skärm och fingeravtryckssensor, och företaget satsar inte på att försköna någon av de två. Även standardbakgrundsbilderna har inte skalats ordentligt och känns därmed pixlade. Det högupplösta innehållet vi laddade ner kändes så mycket bättre på Yutopia-skärmen. CyanogenOS på Yutopia, trots att det är funktionsrikt, är ett stort svik. Silverfodret är dock att det kan rättas till med framtida uppdateringar (eller ändras helt om du är en avancerad användare som gillar att spela gud).

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om vi ​​talar om programvara är en annan höjdpunkt här runt YU. Tjänsten tillhandahåller ett gränssnitt för att snabbt boka hytter, beställa mat, boka biljetter etc. Det känns verkligen som ett värdetillägg, men är fortfarande i sin början.

IMG_7716

Display- och multimediaupplevelse är ganska bra

Skärmkvaliteten på Yutopia är ganska bra för både inomhus- och utomhusvisning. Punchy levande färger, breda synvinklar och fantastiska svarta gör det till en bra skärm för att titta på multimediainnehåll (Cyanogen hjälper inte heller skärmen).

IMG_7811

Högtalarens ljudupplevelse är också ganska bra. Yu har medföljt Little Bird in-ear-headset från House of Marley, som återigen är ganska bra så långt som in-box-tillbehör går (även om jag inte rekommenderar att du köper dem separat). För att förbättra musikupplevelsen har Micromax roped i Gaana-appen som standardspelare för både online- och offline-musik. Detta borde vara en extra bonus för hindi-musikälskare. Effekterna av DTS-ljud var inte särskilt uttalade.

Prestanda, batteri och uppvärmning

Naturligtvis skumrar Yutopia inte på specifikationer, men vi kommer inte att säga att den dagliga upplevelsen är smidig. Handenheten fryser slumpmässigt och släpar efter många gånger. Med detta sagt kan man inte förneka hårdvarumuskeln under huven. Spelupplevelsen är smidig och telefonen är ganska kapabel till tunga lyft och multitasking.

IMG_7755

Det känns varmt även vid daglig användning, men temperaturen ligger inom tillåtna gränser. Avancerat spel och utökade tunga användningar gör det ibland obehagligt varmt, men det är inte något ovanligt för de flesta Snapdragon 810-drivna telefoner vi har stött på under det senaste året.

Det finns signalfall, men när du har anslutning är samtalskvaliteten mycket bra. Den använda fingeravtryckssensorn är medelmåttig. Det är oftast korrekt om det är korrekt konfigurerat (det är en 360 graders sensor) men är väldigt långsamt, vilket besegrar hela syftet med att använda det.

IMG_7823

3000 mAh-batteriet ska hålla i en dag om du är en grundläggande eller måttlig användare. Tunga användare måste ladda sina telefoner hela dagen. Vi lyckades få en skärm i tid på cirka 3 timmar och 20 minuter (genomsnitt). Standby-tiderna är bra. Handenheten stöder snabb laddning (10 procent till 48 procent på 30 minuter). Yu bestämde sig för att undvika USB typ C för tillfället och vi är nöjda med detta beslut. USB typ A är bekvämare från och med idag.

Kameraprestanda

Yu har inkluderat en kraftfull 21MP Sony Exmor RS IMX230 bakre kamerasensor på Yutopia som är tillräckligt bra för att göra genomsnittliga användare nöjda. Bilder i bra och naturlig belysning blir skarpa och exakta. I svag belysning minskar kamerans prestanda mer än förväntat, men vi lyckades ändå fånga anständiga bilder. Den främre selfie-kameran är också en kapabel artist i bra belysning. Du kan också trycka på vilket finger som helst på fingeravtryckssensorn för att enkelt klicka på selfies.

IMG_7781

När det gäller videoinspelning är 1080p och Slow motion-videor tillräckligt bra, men 4K-videoinspelning plågas av ramdroppar. HDR-bilder känns överexponerade. Kamerans slutartid och fokus är inte särskilt snabb heller.

Yutopia-kameran lämnade oss med blandad känsla. På egen hand är det ganska bra att producera de avsedda resultaten utan att lägga mycket arbete för det mesta, men känns sekundärt till kameramoduler som vi har upplevt i telefoner som Nexus 5X och OnePlus 2.

Kameraprover

Detta bildspel kräver JavaScript.

Yu Yutopia Fotogalleri

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ska jag köpa Yutopia?

När vi skrev vårt första intryck var vi lite skeptiska till Yutopias inställning till excellens. Nu när vi har haft mer tid att spendera med YU: s mest ambitiösa smartphone och testa alla våra hämningar har vår åsikt inte förändrats mycket. Yu Yutopia siktar mot himlen, men bristande erfarenhet och resulterande brist på ordentligt markarbete gör det till ett ofullkomligt försök.

Det finns potential och fortfarande mycket att gilla, och saker kan bli bättre efter några programuppdateringar, men för närvarande känns det irriterande att använda Yutopia, och det är därför svårt för oss att rekommendera (även om vi är benägna att).

0 Shares