YouTube utvecklar enligt uppgift ‘Shorts’ för att konkurrera med TikTok

TikTok har blåst upp i popularitet runt om i världen för att vara en go-to-short-form-delningsapp. Nu är YouTube uppenbarligen intresserad av att komma in på den marknaden eftersom det har rapporterats att de arbetar med sin version, kallad ‘Shorts’.

I en rapport från The Information har två källor som är bekanta med projektet pratat om en potentiell rival till TikTok från YouTube. Med namnet ‘Shorts’ låter det användare ladda upp kortformat videoinnehåll direkt via mobilappen, med fördelen med YouTubes enorma licensierade musikbibliotek. Vi har ingen annan information om de funktioner och funktioner som den kan ha för tillfället.

Så varför vill YouTube släppa en rival till TikTok? För det första har YouTube varit känt för att kopiera funktioner som Stories från Instagram, som redan var en kopia av Snapchat. För det andra är användarbasen för TikTok så stor att den har blivit sitt eget kulturfenomen, med över 842 miljoner första gången nedladdningar under de senaste 12 månaderna (iOS och Android kombinerat). YouTube är uppenbarligen intresserad av att fånga en del av den marknaden och kommer enligt uppgift att debutera appen i slutet av detta år.

Källa | Via

Relaterade Artiklar

Back to top button