Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

YouTube tvingar fram den populära Rhythm Discord-musikboten offline

Bildkredit: Nordwood Themes

YouTube fortsätter att slå ner på användningen av musik från deras plattform via tredje part genom att stänga av en annan Discord-musikbot.

Vi rapporterade nyligen att YouTube slog ner på musikbotar från tredje part på Discord som Groovy bot, nu har de riktat uppmärksamheten mot Rhythm bot. YouTube har skickat ett upphörande till ägarna av Rhythm, en bot som låter Discord-användare spela musik från YouTube-videor. Det är en otroligt populär bot och har mer än 560 miljoner användare.

Google har begärt att Rhythm-boten ska stängas inom sju dagar, och tjänsten har sammanställts och meddelat att den kommer att stängas den 15 september.

Rhythm är för närvarande installerat på mer än 20 miljoner Discord-servrar och har mer än 560 miljoner användare och 30 miljoner aktiva månadsanvändare. Detta är ytterligare ett slag mot Discord, även om de stöder YouTube, eftersom det visar sig att ungefär 20 % av deras användare använder Rhythm.

När skaparen av Rhythm Bot, Yoav, talade om upphörandet och upphörandet, sa: “Vi visste på ett eller annat sätt att det här skulle hända så småningom.” Lägger till det: “Det var därför vi började arbeta med något nytt för ett år sedan.”

Discord har tillåtit musikrobotar att vara en del av deras tjänst så länge på grund av det faktum att de ägs och hanteras av tredje part, så de stod inte inför den möjliga granskningen. Discord har dock sagt att de arbetar med YouTube för att skapa ett alternativ för sina användare.