YouTube tar bort midroll-annonser efter ny annonseringsregel

Jag tror att jag talar för alla användare när jag säger att det är för mycket reklam och ibland är det irriterande. Det är därför Google 2017 gick med i Coalition for Better Ads, en branschgrupp med samma avsikt: minska onlineannonser. Nya regler har nu skapats för videoannonsering.

Google uppgav när han gick med i gruppen att skulle blockera all reklam i Chrome som bryter mot gruppens riktlinjer för annonsering. Dessa ord har inte uppfyllts, det finns fortfarande ett stort antal webbsidor som inte uppfyller de föreskrivna standarderna.

Google och Coalition for Better Ads lägger till nya regler för annonsreglering

Det finns inget mer irriterande än när du går in på en webbsida så aktiveras ljudet från en video. Du kanske befinner dig i ett rum med fler människor, och de stunderna är obekväma. Det är på grund av det nya regler har införts för videoannonser på webbsidor.

Detta är goda nyheter för alla användare, och gruppen säger:

Nu, tre typer av annonsbeteende kommer att placera webbplatser på listan för påträngande reklam: , längre än 31 sekunder som inte går att hoppa över under de första 5 sekunderna och annonsbanner som sitter ovanför videon (eller är mer än 20 % av videoinnehållet).

Google uppger att den 5 augusti “Chrome kommer att utöka sitt skydd för användare och kommer att sluta visa alla annonser på webbplatser i alla länder som upprepade gånger visar dessa störande annonser.” Det noterar företaget också din egen YouTube-tjänst uppfyller inte dessa standarder för närvarande, och säger: “vi kommer att uppdatera våra produktplaner på våra annonsplattformar, inklusive YouTube.” Kanske annonser i mitten av videon upphör snart.

Detta tyder också på att du kan tjäna mindre med plattformen och därmed vara mindre lönsam. Men sanningen är att nej. Varför? Ju färre annonsplatser, företag kommer att bjuda högre för att placera din annons och därför kommer YouTube att tjäna mer.

få-youtube-prenumeranter

Det är ännu inte känt vilka ansträngningar gruppen kommer att göra för att upprätthålla dessa nya regler på Internet. Befintliga riktlinjer tillåter inte användning av popup-annonser, mobilannonser som tar upp mer än 30 % av det synliga skärmutrymmet och stora klibbiga annonser.

» Du kommer att vara intresserad av: Dessa är de bästa och mest populära DNS-tjänsterna, vilken ska du välja?

Automatisk uppspelning av videoannonser med ljud är också förbjudnaoch även om användningen av det formatet har minskat, beror det främst på att Chrome och Firefox blockerar dem nu på webbläsarnivå. Mediet nämner också hur vissa företag försöker vara undantaget, vilket äntligen har beviljats:

Nu måste vi bara vänta för att se den verkliga inverkan det har på webbsidor. Utan tvekan kan reklam vara irriterande när den är för påträngande som videoljudaktivering eller popup-annonser. | Font:

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.

Relaterade Artiklar

Back to top button