Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

YouTube sägs testa striktare policyer för annonsblockerare

YouTube testar enligt uppgift en mer aggressiv hållning mot annonsblockerare, som rapporterats av en Reddit-användare (Reddit_n_Me). Det nya popup-meddelandet innehåller tre numrerade vita rutor som varnar användare om att deras videospelare kommer att blockeras efter tre tillfällen av annonsblockering.

Tidigare litade folk på YouTube Vanced för att få en Premium-liknande upplevelse free. Den här tjänsten avbröts dock i mars förra året på grund av juridiska påtryckningar från Google.

Popup-fönstret ger också användarna möjlighet att prova YouTube Premium eller tillåta annonser genom att klicka på en knapp. Den innehåller en mening som uppmanar användare att inaktivera sina annonsblockerare eller riskera att deras videospelare blockeras.

Det verkar dock som om denna begränsning för närvarande testas med ett begränsat antal användare, så den fulla effekten är osäker.

YouTube har skickat popup-fönster till free användare, informera dem om att annonsblockerare inte är tillåtna på plattformen. Vissa användare har nu stött på en reviderad version av den här dialogrutan, som innehåller liknande ordalydelse men introducerar en ny policy med tre streck.

Med annonsblockerare som potentiellt blir mindre effektiva verkar det som free användare kommer att behöva utstå annonser, inklusive potentiellt oöverhoppningsbara 30-sekundersplatser för de som använder anslutna TV-apparater. Alternativt kan de välja en Premium-prenumeration, som kostar 12 USD/månad (129,00 INR/månad i Indien).

Källa | Via