Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

YouTube presenterar de populäraste videorna, musikvideorna, kreatörerna, breakout-skaparna och YouTube Shorts-skaparna 2023

YouTubes Culture and Trends-team avslöjar de tio mest populära videorna och årets skapare i 17 regioner runt om i världen.

Miljarder tittare runt om i världen vände sig till YouTube för videor under 2021. Oavsett om det var livestreamen av NASA:s Mars Perseverance Rover som landade på Mars, rekordstora strömningssiffror från dag ett på BTS:s Butter eller videor över ämnen som matlagning, tandvård och magi i en ny stil tack vare YouTube Shorts, den kortformade TikTok-konkurrenten. YouTube firar året med en tillbakablick på videorna, kreatörerna och artisterna som du hjälpte till att skapa framgång i mainstream.

Gå hit för att se dina lokala trender eller klicka på rullgardinsmenyn för att välja från 17 olika regioner. Följande resultat är för USA. Klicka nedan för att hoppa till följande:

Populäraste videoklippen

Kreatörer på YouTube 2021 konverterade en del av sitt mest populära innehåll till fenomen som pågår längre. Oavsett om det är uppföljare som svar på publikens efterfrågan eller omvandlar engångsvinster till fulländade serier. Tillsammans sågs alla tio videor mer än 485 miljoner gånger under totalt cirka 70 miljoner timmar, med kanalerna med över 238 miljoner prenumeranter.

Dream gjorde speedrunning till en publiksport med sina allt mer innovativa försök att besegra Minecrafts Ender Dragon; Mark Rober gick från att slå pakettjuvar med sin hemmagjorda glitterbomb till att fånga telefonsvindlare; och Dude Perfect använde sitt humoristiska stereotypa format för att belysa vilka typer av människor du sannolikt kommer att träffa på en spelkväll.

En ny överlevnadsutmaning från MrBeast, Weeknds mycket memeifierade framträdande på Super Bowl Halftime Show, en het version av ett av årets mest omtalade spel, en manuslektion om moral, en rörande musikalisk audition och en kamp mot zombies . Åh, och den socialt distanserade invigningen av en ny amerikansk president och VP.

Madeline Buxton, kultur- och trendchef i USA och Kanada, YouTube

Bästa musikvideor

Dessa topplistade artister speglade kultur och använde sig av internets språk, med låtar som inspirerade dansutmaningar, memes och mer.

Toppskapare

Precis som med trendiga videor toppar MrBeast föga överraskande kreatörslistan, följt av kreatörer som Dream, TommyInnit och Technoblade, vars sociala spelvideor främjar en känsla av gemenskap.

Breakout skapare

Kallmekris, som nummer ett, förvandlade karaktärsdrivna sketcher till ett måste att se, Casual Geographic uppfann naturdokumentären på nytt och Beluga använde gränssnittet för Discord för att riffa om internetkulturen 2021.

Top Shorts Creatorer

Efter att ha lanserats i många nya länder är detta det första året med de bästa YouTube Shorts-kreatörerna. Dessa skapare förvandlade vanliga vardagsupplevelser till underhållande utdrag, från sketchkomedi med speltema till relaterade vloggar på arbetsplatsen.

I ett separat inlägg delade YouTube fem saker att veta om topp 10-listorna och lyfte fram deras resultat om spel, liveströmmar, kortformat innehåll, uppföljare och podcaster.