Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

YouTube kommer att ställa in äldre olistade videor till privata om du inte väljer bort det

På grund av en säkerhetsuppdatering som lanserades 2017 kommer olistade YouTube-videor som laddats upp före detta datum automatiskt att ställas in på Privat snart.

YouTube meddelar att ändringar kommer till olistade länkar. Alla YouTube-användare kan bestämma sig för att lista sin video som Olistad under uppladdningen eller när som helst efter att videon har sänts live. Olistad döljer videon från platser som sökresultat, startsidan, rekommendationer, prenumerationsrutor och andra platser. Eftersom videon endast är tillgänglig för dem med en länk, är det ett bra sätt att dela en video med en vän eller en utvald grupp människor. Under 2017 rullade YouTube ut en säkerhetsuppdatering till systemet som genererar nya YouTube olistade länkar, vilket gör dem svårare att upptäcka för dem du inte har delat länken med. Det senaste tillkännagivandet från YouTube säger att olistade videor som laddats upp före 1 januari 2017, när säkerhetsförbättringarna kom, automatiskt kommer att ställas in på Privat från och med den 23 juli 2021.

Privata videor är endast tillgängliga för uppladdaren och upp till 50 inbjudna de väljer på en användare för användare. Uppdateringen innebär att alla länkar som till exempel delas på sociala medier eller inbäddade på tredje parts webbplats inte längre kommer att fungera. Användare med videor som påverkas av denna ändring kommer att meddelas direkt och kan vidta åtgärder för att välja bort säkerhetsuppdateringen för att behålla sina videor olistade här. Att välja bort kommer att innebära att äldre länkar och inbäddningar fortsätter att fungera, men du kommer inte att dra nytta av säkerhetsuppdateringen. För att behålla äldre videor olistade och dra nytta av uppdateringen måste användare ladda upp sina videor igen, men länken och inbäddningskoden kommer att ändras, plus statistik som visningstid, visningar och kommentarer kommer att gå förlorade.

Du kan enkelt hitta alla dina påverkade videor i YouTube Studio här. Härifrån kan du ladda ner äldre videor eller tillämpa ändringar med bara några få klick. YouTube listar ändringarna som skapare måste göra före den 23 juli:

  • Göra ingenting. Vi ställer in alla olistade videor som laddats upp före 2017 till “Privata” från och med den 23 juli. Som en påminnelse kan privata videor bara ses av dig och de personer du väljer. När dessa videor har gjorts privata från och med den 23 juli kommer alla länkar som tidigare använts för att bädda in eller dela dem som olistad inte längre att fungera.
  • Välj bort denna ändring. Fyll i det här formuläret senast den 23 juli 2021 för att behålla dina olistade videor uppladdade före 2017 i deras nuvarande olistade tillstånd. Om du behandlar dina olistade videor som offentliga videor (t.ex. de är inbäddade på tredje parts webbplatser eller delas på sociala medier), rekommenderar vi att du väljer bort denna ändring. Om du väljer att välja bort det kommer dina befintliga länkar att fortsätta fungera som de gör idag, men de kommer inte att dra nytta av säkerhetsuppdateringen.
  • Gör din olistade video offentlig. Du kan göra dina olistade videor uppladdade före 2017 till “Offentliga”, och de kommer att vara synliga för alla som använder YouTube.
  • Ladda upp igen som en ny olistad video. Du kan också ladda upp dessa äldre videor igen som Olistade under det nya systemet för att dra nytta av säkerhetsuppdateringen. Data som är kopplade till den ursprungliga uppladdningen, som visningar eller kommentarer, överförs dock inte. Alla inbäddade videor som använder den gamla länken måste också uppdateras till den nya videons URL.

YouTube hoppas genom att ge kreatörer en månadsvarning och bara påverka videor som laddats upp före 2017, att detta ska orsaka mindre störningar. Det behöver inte sägas att denna förändring kommer att vara ett irritationsmoment för många användare.