Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Youtube kommer att ha emoji-knappar för att reagera i liv

Användare kommer att kunna reagera live på YouTube lives, så innehållsskaparen kommer att ha en “termometer” för att acceptera hans video

Google planerar ett nytt sätt för Google-användare att Youtube interagera med producenter, förutom gilla- och ogillaknapparna. Som med andra nätverk testar de reaktionsknappar.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Enligt Engadget-portalen kommer användare att kunna reagera när de tittar på en video. På så sätt kommer innehållsskapare omedelbart att ha “en termometer” om huruvida allmänheten gillar videon eller inte. Detta kommer att vara väldigt användbart i livet, precis som det händer på Instagram.

“Om du tittar på en video som är en del av den här upplevelsen kan du reagera och se publikens reaktioner genom att öppna videons kommentarsfält och trycka på reaktionspanelen”, skrev en representant från YouTube-teamet. “Testet kommer också att visa vilka ögonblick andra tittare reagerar på (som är anonyma – vi kommer inte att visa vem som skickat varje reaktion). Vi testar flera uppsättningar reaktioner och kommer att lägga till eller ta bort reaktioner baserat på experimentets framsteg.”

Funktionen, som de flesta nya funktioner för kreatörer, testas för närvarande av ett minimum av utvalda kanaler. Youtube har dock planer på att utöka funktionaliteten till alla efter att tester genomförts.