Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

YouTube introducerar Aloud AI-driven dubbningsfunktion

YouTube har avslöjat en ny AI-driven funktion som syftar till att bryta språkbarriärer och underlätta videodubbning på olika språk. Under det senaste VidCon-evenemanget tillkännagav YouTube att de kommer att utnyttja expertisen från Aloud-teamet, en AI-driven dubbningstjänst utvecklad inom Googles Area 120-inkubator.

Aloud-verktyget fungerar genom att transkribera användarens video, vilket ger en transkription som kan granskas och redigeras. Därefter översätts och genereras dubbningen för videon. Även om YouTube för närvarande stöder ett begränsat antal språk, har YouTube redan börjat testa verktyget med en utvald grupp kreatörer.

I ett uttalande till The Verge sa Amjad Hanif, en YouTube-representant, att Aloud för närvarande stöder “få” språk som engelska, spanska och portugisiska, med planer på att lägga till fler språk i framtiden. Alouds inkludering på YouTube förväntas vara mycket fördelaktigt eftersom fler och fler innehållsskapare vill inkludera flerspråkiga dubbar i sina videor.

När vi blickar framåt strävar YouTube efter att förbättra verktygets kapacitet genom att få översatta ljudspår att låta mer naturligt och matcha skaparens röst med förbättrat uttryck och läppsynk. Dessa förbättringar är planerade att implementeras 2024. Företaget lade till flerspråkiga ljudspår tidigare i år.

Eftersom YouTube tar ett betydande steg mot att överbrygga språkklyftan kan användare se fram emot en mer inkluderande och tillgänglig videodelningsupplevelse, där språket inte längre kommer att vara ett hinder för innehållskonsumtion.

Via