You Box från Youin, en digitalbox med Android TV och en mängd anslutningar

0 Shares

En set-top-box lätt att passa var du vill

You Box by Youin
Idag erbjuder de allra flesta TV-apparater som säljs redan sin egen Smart TV-plattform, även om vi redan vet att alla inte är likadana eller erbjuder samma upplevelse och möjligheter. Bland dem alla, förutom webOS från LG och Tizen från Samsung, är sanningen att den mest uppskattade av de flesta användare är ingen mindre än Android TV .

Googles operativsystem för tv-apparater har blivit ett mycket polerat alternativ, med en mängd alternativ och möjligheter. Det är därför många användare väljer att använda en Android TV-box på sin TV även när de redan erbjuder en Smart TV-plattform som standard.

Att göra det innebär att man måste lägga till ytterligare en enhet och det övertygar inte alla lika, men det är värt det vid många tillfällen. Dessutom finns det enheter med mycket små dimensioner som passar perfekt i alla typer av miljö och användningsscenario.

Ett exempel är detta You-Box of Youin som vi har analyserat. För det första eftersom det är mycket kompakt och även om tanken är att placera den på bordet eller möbeln där du har TV:n kan du också sätta den bakom skärmen fäst med någon typ av stöd eller lösning som du kan hitta på egen hand om du inte vill att det ska vara sett. . Perfekt om du till exempel har skärmen hängande på väggen.

Angående själva produkten så ser du den redan på bilderna. Den har en fyrkantig form, den är väldigt liten (den passar praktiskt taget i handflatan) och trots att den är färdig i svart plast ger den gröna loggan en annan touch. Det viktigaste är dock att den, som vi säger, passar väldigt bra var du vill placera den.

Lätt att använda och full av möjligheter

Denna Youin set-top box utmärker sig inte bara för sin mycket kompakta design, utan också för sin enkla montering, installation, användning och dess många möjligheter som den erbjuder, som vi kommer att se senare på mjukvarunivå. Även om innan, låt oss prata om deras anslutningar och andra detaljer som du bör känna till.

Till att börja, lådan innehåller allt du behöver för att börja använda den direkt ur lådan. Vi har en egen digitalbox, en fjärrkontroll, strömadapter, batterier till kontrollen och en HDMI-kabel för att ansluta till TV:n.

Av kommandot, säg att den har en mer än korrekt storlek och en rad knappar som underlättar och snabbar upp åtkomsten till nyckelfunktionerna på Android TV eller till plattformar som är de mest populära och efterfrågade av de allra flesta användare. Av de fyra knappar som du kan se och som ger tillgång till YouTube, Netflix, Prime Video och Google Play, kan vi bara säga detsamma om den senare som tar oss till Google Store. Det hade varit mer intressant att lägga till en för Disney +.

En annan intressant aspekt av fjärrkontrollen är att den innehåller en mikrofon som låter dig använda Google Assistant . Så om du använder Googles röstassistent för att till exempel styra din hemautomation så kan du med denna set top box också göra det.

I övrigt har du en på och av-knapp, ytterligare en knapp för att anropa Google-assistenten som kan användas tack vare mikrofonen integrerad i fjärrkontrollen och snabb tillgång till inställningar och TV-guide samt videokällor, volymjustering , mute, etc. De klassiska knapparna för denna typ av kontroller.

Naturligtvis, om man lämnar kommandot åt ​​sidan, är det mest intressanta på hårdvarunivå att det är fullt av möjligheter att integrera en bra repertoar av anslutningar . Den saknar praktiskt taget ingenting och har:

  • HDMI-utgång för att ansluta till TV
  • AV-utgång för användning med viss ljudutrustning med ljud- och videoingång
  • Optisk utgång för förstärkare och högtalare

  • USB C-port och två USB Typ A-portar på ena sidan (en kompatibel med USB 2.0 och en med USB 3.0)
  • MicroSD-kortläsare (upp till 32GB) som kan vara användbar för att ladda innehållet i actionkameror eller liknande och spela direkt
  • Ethernet-kontakt för att undvika eventuella problem om WiFi-anslutningen inte fungerar som den ska eller om vi vill få ut det mesta av internetanslutningen

Utöver de fysiska anslutningarna erbjuder You-Box möjligheten att ansluta via WiFi till ett 2,4 Ghz och 5 Ghz nätverk samt Blåtand att använda så olika tillbehör som hörlurar eller en gamepad för att njuta av Android-spel.

Android TV och innehåll i 4K-kvalitet

Allt ovanstående kanske redan är mer än tillräckligt för att seriöst bedöma detta Youin-förslag som ett alternativ för att få en bättre användarupplevelse med vår tv, men om det verkar lite, låt oss prata om Android TV.

Googles operativsystem i sin version 10 erbjuder en löptid idag som gör det till det föredragna alternativet för många. Till att börja med saknas det ingen viktig applikation i dess katalog. Det kan finnas några punktliga, men de som intresserar mest som Netflix, Prime Video, Disney+, Spotify, YouTube, etc., finns där och det är alltid viktigt att njuta av det nuvarande innehållsutbudet.

Trots det, tack vare USB-portarna som enheten inkluderar och användningen av multimediaspelare som finns tillgängliga i Android TV-applikationsbutiken, kan du ladda allt innehåll lokalt som du har lagrat på externa hårddiskar. Dessutom är enhetens hårdvara kapabel att hantera aktuella codecs som t.ex H.265 eller HEVC vid maximal 4K-upplösning och med ett färgdjup på 10 bitar.

Om vi ​​också anser att smidigheten när man bläddrar genom menyerna, växlar mellan applikationer och laddningstider är bra, så har vi inte bara en bra användarupplevelse utan också en visuell sådan som trots allt är det som verkligen är viktigt i en produkt av denna typ: att allt ses på bästa sätt och med högsta möjliga kvalitet.

Dessutom kan vi inte glömma att katalogen över spel tillgängliga för Android TV fortsätter att växa och att du kan ansluta från en gamepad via USB eller via Bluetooth-anslutning. Om vi ​​också lägger till att den erbjuder en microSD-kortplats för att ladda innehåll eller fler applikationer, utöka det interna minnet upp till totalt 32 GB extra , sanningen är att lite mer kan begäras.

En impuls att förbättra din fritid

You-Box från Youin är en av de produkter som du aldrig har övervägt att se vad den erbjuder, men när du väl vet det kan den bli det bästa möjliga alternativet för att ge ett nytt liv till din gamla skärm eller njuta av mer av den nuvarande .

Med ett pris på 69,99 euro, det är ett utmärkt alternativ för alla de användare som letar efter ett operativsystem och ett gränssnitt som de känner sig mer bekväma med än med det inbyggda Smart TV-systemet på sin tv.

0 Shares