Yealink SIP T2, 3, 4, 5 series recension

0 Shares

Yealink grundades 2001 i Kina, specialiserat på videokonferenser, röstkommunikation och samarbetslösningar. På mindre än ett decennium hade Yealink blivit Kinas främsta SIP -telefonleverantör och på senare tid börjat skapa partnerskap med andra kinesiska organisationer, inklusive Tencent Cloud, Sony China och China Telecom.

Vänligen notera

Detta är vår allt-i-ett-sammanfattning som granskar fyra av Yealinks flaggskeppsserier av VoIP-enheter för 2021. På den här sidan, efter vår korta introduktion, hittar du

a) en fullständig utvärdering av Yealink SIP T2 -sortiment, tillsammans med vår bedömning av de väsentliga egenskaper som moderna företag är beroende av

(b) en översyn av Yealink SIP T3 -serien,

(c) vår syn på Yealink SIP T4 -sortiment, med sitt Optima HD Voice -system och

d) vår bedömning av Yealink SIP T5 -sortiment, som kommer med omfattande videosamarbetsfunktioner i high-end,

e) en titt på Yealink Device Management Platform som kan användas för att hantera dina VoIP -telefoner.

Du kan hoppa till recensionerna av de enskilda produkterna genom att klicka på länkarna i fältet högst upp på denna sida, men kom ihåg att den här artikeln verkligen är utformad för att läsas hela vägen, eftersom företagens funktioner kommer att gynna från att bedöma alla tre telefonområden innan man bestämmer vilken som bäst passar deras behov.

Yealinks IP -telefoner, som finns i ett antal modeller för att passa olika företags behov och budgetar, har fått stor popularitet. Bland några av de högre profilerade användare av Yealink-enheter finns FN, onlinebutiken JD.com och snabbmatskedjan Pizza Hut.

Ingår i ett antal belysande fallstudier, belyser Yealink användningen av sina IP -telefoner i Sampson County Schools i USA. Med tanke på att en stor andel av skoldistrikten fortsätter att bära kostnaderna och problemen i samband med gamla PBX -telefonsystem, har antagandet av Yealink VoIP -telefoner (i det här fallet T26P -modellen) förbättrat kommunikationen på skolorna avsevärt, utan att öka budgeten utmaningar. Imponerande har telefonerna haft en misslyckande på mindre än 2,5% under de senaste fem åren.

Oavsett om din organisation är inom utbildning, sjukvård, finans eller någon annan bransch, är kommunikation helt avgörande. Detta är särskilt sant med COVID-19-pandemin som gör personliga möten svårare att ordna.

Företag förlitar sig mer och mer på digital teknik för att säkerställa att deras personal kan förbli ansluten till kollegor, kunder och kunder. Även om VoIP -telefoner har funnits i ett antal år har de utvecklats betydligt sent, och många erbjuder nu en mängd videosamarbete och enhetliga kommunikationsverktyg. Yealinks VoIP -telefoner är inget undantag och företaget har ett antal olika telefoner att erbjuda. Nedan har vi granskat fyra av företagets VoIP -intervall, så att företag enkelt kan avgöra vilket som är rätt för dem.

Yealink SIP T2 -sortiment

Yealinks T2-serie har sex olika modeller, allt från instegsenheter till avancerade telefoner som passar alla företag. Det mest budgetvänliga alternativet är SIP-T19P E2 IP-telefonen, som är en enradig telefon som fortfarande har ett antal praktiska VoIP-funktioner och har imponerande byggkvalitet.

SIP-T19P E2 har en grafisk LCD-skärm på 132×64 pixlar, dubbla 10/100 Mbps nätverksportar och integrerad Power-over-Ethernet, den senare gör den idealisk för utökad nätverksanvändning. Även om det faktum att den här modellen bara stöder ett enda VoIP -konto kan utesluta det för vissa företag, har möjligheten att använda ett headset eller montera det på väggen innebär att det har en hel del flexibilitet.

SIP-T23G går upp i löneskalan och har tre SIP-linjer och en bakgrundsbelyst 132 × 64 LCD-skärm. Handenheten är idealisk för små till medelstora företag eller hemmakontor, och medan andra enheter kan komma med mer avancerade funktioner, är SIP-T23G svårt att slå vad gäller värde. Dessutom ger införandet av 32 nycklar, inklusive fyra funktionstangenter, en bra mängd anpassning. SIP-T23G kan också tillhandahållas automatiskt, vilket innebär att företag kommer att få en telefon som redan är konfigurerad innan de får den.

Den mest avancerade modellen i Yealink T2-serien är SIP-T29G-telefonen, som levereras med en högupplöst TFT-färgskärm, vilket gör den till den enda enheten i detta ingångsnivå som stöder färgutmatning. SIP-T29G har också Optima HD-teknik för att leverera kristallklart ljudkvalitet och 12 SIP-linjer för medelstora till tunga VoIP-användare. Det är också värt att notera att T29G kan förstärkas genom tillägg av en expansionsmodul, vilket kommer att kraftigt öka antalet programmerbara nycklar som är tillgängliga för användare. Sammantaget kan callcenterpersonal och verkställande användare som inte vill bryta banken göra mycket värre än att välja en enhet från T2 -serien.

Yealink SIP T3 -sortiment

Yealink T3-serien får en ganska otrevlig start med SIP-T30-modellen, som erbjuder en grafisk LCD-skärm på 132×64 pixlar, ett justerbart flervinkelställ, men i övrigt ser ganska spektakulärt ut. Det är dock när du tittar under ytan som T3 -serien börjar bli intressant. Eftersom T3 -serien är utrustad med en förbättrad processor, har den en starkare datorförmåga och uppgraderade funktioner.

Det förbättrade chipet börjar verkligen komma fram med några av de avancerade modellerna, inklusive Yealink SIP-T33P. Denna färgskärm IP-telefon ger hög prestanda och underlättar lokala femvägskonferenser. En extra stor bakgrundsbelyst 320×240 pixel färgskärm kombinerar komfort och tydlighet. Andra funktioner som ingår i SIP-T33P inkluderar dubbla 10/100 Mbps nätverksportar med integrerad PoE, stöd för ett trådlöst Yealink-headset och smart brusfiltrering.

Avgörande nog stöder T3 -serien också Yealink Device Management Platform, som ger ett enkelt och bekvämt sätt för företag att hantera sina slutpunkter. Hanteringsplattformen tillhandahåller fjärrdiagnostik, samtalsstatistik och bulkkonfiguration, vilket kan spara företag mycket tid – särskilt om de har många telefoner att använda.

Toppmodellen i T3-serien är SIP-T33G, som också levereras med en högupplöst färgskärm. Enheten levereras med en egen nätverkskabel för företag som bara har en Ethernet -kabel för sina skrivbordsdatorer och inte vill investera i en hel mängd nya kablar för att få sina VoIP -telefoner installerade. Fotavtrycket på den här telefonen är också imponerande litet, så det är ett utmärkt alternativ för kontor som inte har mycket plats att leka med.

Yealink SIP T4 -sortiment

Med T4-serien börjar Yealink verkligen öka antalet funktioner som erbjuds, från och med SIP-T40P-modellen. Den här handenheten levereras med branschstandardkrypteringsprotokoll, stöd för tre SIP-konton och ett antal programmerbara nycklar. Den levereras också med ett fotstativ, blinkande LED för att indikera inkommande röstmeddelanden eller samtal, justerbar volym och fyra navigeringsknappar.

Yealink SIP-T46S är väl lämpad för hektiska chefer, med ett snabbt gränssnitt, en högupplöst TFT-färgskärm och HD-ljud. Telefonen har också ett imponerande antal anslutningsmöjligheter, inklusive Gigabit Ethernet-teknik, och stöd för tillbehör som en Bluetooth USB-dongel och en Wi-Fi USB-dongel.

Användare kommer sannolikt också att bli imponerade av T46S design och byggkvalitet. Handenheten har ett elegant utseende och använder sig av förstklassiga material och en reptålig yta. T46S stöder också upp till sex expansionsmodeller för upp till 240 extra knappar, så det är osannolikt att företag kommer att upptäcka att det tar slut på plats på den här modellen.

Den mest premiumenheten i T4-serien är Yealink SIP-T48U IP-telefon, som har en sju-tums pekskärm i färg med bakgrundsbelysning, Optima HD-röst med akustisk skärm, smart brusfiltrering och PoE-stöd. Installationen lovar också att vara enkel, eftersom modellen levereras med Yealinks omdirigerings- och avsättningstjänst och startmekanism som hjälper dig att undvika en komplex manuell installationsprocess. För en telefon på hög nivå är det förvånansvärt enkelt att konfigurera och hantera.

Yealink SIP T5 -sortiment

Det som omedelbart sticker ut om T5 -serien är skärmen. Displayen på Yealinks T5 -modeller är betydligt större än de som ingår i andra modeller som företaget erbjuder, och är helt klart riktad till företag som behöver tydlighet och snabbhet när det gäller deras kommunikationer.

Även om den mest prisvärda modellen i denna serie, T53, kommer med en svart-vit skärm, på 3,7-tums den fortfarande sticker ut jämfört med de flesta andra VoIP-telefoner. Ett ord av försiktighet när det gäller den här handenheten är att vissa användare har klagat på att headsetporten misslyckas efter bara några månaders användning. Uppenbarligen kommer många individer förmodligen att använda den inbyggda mottagaren, men för företag som distribuerar headset är det en övervägande att tänka på.

När vi flyttar till SIP-T58A-modellen är användarna säker på att bli förvånade över en företagstelefon som kombinerar HD-ljud och en rik upplevelse för videosamtal. SIP-T58A är byggt på operativsystemet Android 5.1.1 och har en sju-tums justerbar flerpunkts pekskärm, en avtagbar två megapixel HD-kamera, integrerat Wi-Fi och Bluetooth 4.2, och har till och med sin egen inbyggda i webbläsaren.

Avrundning av T5 -serien är Yealinks flaggskeppstelefon, VP59. Eftersom den här enheten stöder operativsystemet Android 7.1 känns det ibland mer som en surfplatta än en bordstelefon. Detta gäller särskilt med tanke på antalet tillgängliga samarbetsappar – med sådana som Skype, Slack, Trello, Evernote och andra som alla enkelt är integrerade med enheten. Det faktum att telefonen också ansluter till Yealinks VC Desktop -programvara innebär att användare kan samarbeta direkt från sin dator eller bärbara dator, vilket kan vara särskilt användbart när företag börjar anta mer flexibla policyer för fjärrarbete.

Yealink Device Management Platform

Som med de flesta IP -telefoner gör Yealink -telefoner mycket av deras programvarufunktioner och detta syns tydligast via Yealink Device Management Platform. Plattformen är en omfattande verktygsuppsättning för distribution, hantering och felsökning för upp till 5000 Yealink -enheter. Det ger användarna möjlighet att undersöka specifika behov efter region, användare eller enhet. Det ger en tydlig översikt för tillhandahållande av flera handenheter, vilket effektiviserar komplexiteten i hantering av IP-telefoner när du har mer än en användare eller kontor.

Med komplexiteten i VoIP -lösningar ökar, har möjligheten att anpassa funktionsuppsättningar, tillgång till kvalitetshanteringsverktyg och utöva kraftfulla hanteringsfunktioner allt mer användbar för företag. Genom att ge fjärråtkomst till IP -telefoner kan Yealink Device Management Platform automatisera uppdateringsprocessen utan att orsaka oväntad stillestånd eller kräva onödig manuell inmatning.

Yealink Device Management Platform levereras med en omfattande uppsättning verktyg, ett webbaserat intuitivt användargränssnitt, en kundsupportstjänst tillgänglig på begäran, samt en gratis licens också tillgänglig på begäran. Många organisationer kan vara intresserade av att byta till VoIP -telefoner men är oroliga över den administrativa börda som kan vara involverad – det är här Yealink Device Management Platform spelar in.

Om du funderar på att använda Yealink -telefoner på ditt kontor, antingen från T2-, T3-, T4- eller T5 -sortimentet, kan implementeringen av Yealink Device Management Platform först göra processen mycket enklare. Plattformen levereras med fjärrdiagnostikverktyg och möjlighet att utföra massåterställningar/omstarter om något skulle gå fel. Den grafiska kvaliteten på upplevelseshanteringsdisplayen innebär också att du kan analysera handenheternas prestanda. Med denna typ av översikt behöver företag inte längre be direkt om feedback från användare för att få insikter om hur deras telefoner fungerar.

Vår övergripande dom

Det finns många alternativ att välja mellan när det gäller att välja det Yealink -sortiment som passar bäst för din organisation. Lyckligtvis tillhandahåller företaget en mängd information online om de funktioner som följer med varje modell, och när handenheten väl kommer fram gör ytterligare dokumentation installation och underhåll enkelt.

Även om det har rapporterats om några fel med headsetporten, är byggkvaliteten på dessa telefoner överlag mycket imponerande – särskilt när användarna tar hänsyn till de mycket konkurrenskraftiga prispunkterna.

  • Vill du jämföra Yealink med sina rivaler? Kolla in vår guide till de bästa tillgängliga VoIP -telefonerna
0 Shares