Xiaomis produktserie “Mi” kommer att döpas om till “Xiaomi”

Xiaomi har meddelat att dess ‘Mi’-produktlinje kommer att döpas om till ‘Xiaomi’ från och med detta Q3 2021 som slutar i september. Företaget säger att förändringen kommer att förena dess globala varumärkesnärvaro och stänga uppfattningsgapet mellan varumärket och dess produkter. Den tillade att förändringen kan ta lite tid att träda i kraft i alla regioner. Detta började redan med MIX 4, som lanserades i Kina tidigare denna månad. Istället för Mi MIX 4 heter den Xiaomi MIX 4.

Med introduktionen av den nya varumärkesidentiteten kommer produktserierna Xiaomi och Redmi att ligga under modervarumärket Xiaomi. Företaget släppte också uppdaterade logotyper med både Xiaomi- och Redmi-logotyperna under modermärkets logotyp för att visa skillnaden.

Xiaomi sa att produktseriens namnkonvention – Xiaomi och Redmi – också kommer att tillämpas på dess ekosystem och IoT-produkter över tiden.

I ett uttalande sa Xiaomi:

Xiaomi-produkter representerar toppen av teknik och erbjuder en premiumupplevelse. Redmi-produkter ger stor innovation till ett mer tillgängligt pris och är riktade till en yngre publik.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button