Xiaomi webbkamera för Smart TV: Första bilderna

0 Shares

Är tv-kameror tillbaka?

Förut hade nästan alla TV-modeller en kamera byggd in i toppen. Först var de mycket uppenbara, och senare började de erbjuda möjligheten att gömma dem med hjälp av infällbara mekanismer eller ett enkelt lock. Idén fungerade inte, men det verkar som att den inte försvann helt, eftersom det nu är Xiaomi som planerar att lansera ett tillbehör med den idén.

Det är helt enkelt en USB-kamera som skulle placeras ovanpå tv:n. Nu när pandemin har förändrat miljontals människors vanor runt om i världen är det möjligt att det är mer meningsfullt än någonsin att ha en kamera på tv för att kunna prata med våra mest avlägsna släktingar, och det är kanske idén om lanseringen.

En bekant design

Xiaomi USB-webbkamera

Kontot för Xiaomi Indien har släppt det, eftersom det med en video i form av en teaser har avslöjat tillbehöret som kommer att ge ögon (eller snarare ett öga) till Mi TV. Det är en enhet som kanske låter bekant för vissa, eftersom den är väldigt lik en bärbar webbkamera som Xiaomi för närvarande säljer på marknaden, Mijia HD-webbkameran.

Det här nya tillbehöret verkar dock vara något modernare, eftersom det tydligen har två integrerade mikrofoner som kommer att minska buller utifrån och förbättra konversationen, samt en större lins som förmodligen skulle ge bättre bildkvalitet (och vi får se om något annat ).

Ett nära förestående mode?

Det intressanta med produkten är att dess presentation sammanfaller med en annan presentation av en annan kamera för Smart TV , denna gång av OnePlus. Tillverkaren verkar också förbereda en webbkamera för sina nästa stortumslanseringar, så det är ganska slående att Xiaomi också har bestämt sig för att presentera ett liknande tillbehör.

Med tanke på hur vi interagerar med våra mobiltelefoner idag, har videosamtal en stor bas etablerad hos användare som ringer dem via sina smartphones, så att vända uppmärksamheten mot tv kan vara något komplicerat för tillfället. Nya modeller som Mi TV P1 har dock ingen integrerad kamera, så detta tillbehör kan fungera som en andra kontakt med idén. Speciellt om vi tar hänsyn till att den har presenterats i Indien, så vi vet inte om den kommer att nå andra marknader.

Men med hjälp av de Smart TV-plattformar som finns idag (för att lyfta fram Google TV) skulle det vara ganska lätt att komma på ett socialt verktyg som gör det möjligt att titta på TV tillsammans med en annan person med hjälp av en webbkamera. Är det här framtiden för tv som väntar oss? Låt oss hoppas att det inte är så.

0 Shares