Xiaomi-telefoner kommer att ha 10% mer batterikapacitet utan att ändra storlek

0 Shares

Xiaomi tillkännagav ett nytt “framsteg” i sin batteriteknik på sitt officiella Weibo-konto, och ackumulerade 10% längre batteritid på samma batteristorlek. Den kinesiska smartphonetillverkaren planerar att uppnå denna kapacitetslagringseffektivitet genom att tredubbla batteriets kiselinnehåll och uppgradera förpackningssystemet.

Resultatet är 100 minuters extra liv på en laddning. Med smarttelefonens nya funktioner, inklusive 5G-stöd och skärmar med hög uppdateringsfrekvens, som nu påverkar batteritiden, ser Xiaomis batteriuppdatering intressant ut.

Dessutom innehåller det nya batterisystemet en mekanism som förbättrar säkerheten och batteritiden. Det så kallade bränslemätarchipset verkar förlita sig på intelligenta algoritmer för att skydda batteriet från överladdning, även om det inte är klart exakt hur detta fungerar. Den har även en integrerad temperaturkontroll.

Xiaomi säger att det kommer att starta massproduktion av det nya batteriet under andra halvan av nästa år. Det betyder att tekniken sannolikt inte kommer att inkluderas i nästa Xiaomi 12, som kommer att släppas i slutet av december.

Därför är det säkert att anta att Xiaomis nya innovation sannolikt kommer att dyka upp i en kommersiell enhet i slutet av 2022.

0 Shares