Xiaomi säger att dess smarta glasögon kan ersätta din telefon

I korthet: Smarta glasögon är tillbaka på modet efter det kommersiella misslyckandet som var Google Glass. I kölvattnet av Ray-Ban/Facebook-samarbetet om Ray-Ban Stories, Amazons andra generationens Echo Frames, Razers Anzu smarta glasögon och mer, går Xiaomi med i festen med ett nytt tag på tekniken-och den kinesiska jätten hävdar dess produkt kan ersätta din telefon.

Världens största telefontillverkare har lyft locket på Xiaomi Smart Glasses. Företaget säger att de ser ut som vanliga glasögon – om du antagligen ignorerar kameran som pekar på dig – och väger bara 51 g.

Xiaomi Smart Glasses har ett internt displaychip som är så litet som ett ris (2,4 mm x 2,02 mm), med individuella pixlar på 4 μm. I stället för att använda en miniprojektor, som med Google Glass, använder den MicroLED -bildteknik. Det kräver inte bara mindre utrymme, det erbjuder också högre ljusstyrka och pixeltäthet, en längre livslängd och en enklare struktur än OLED.

Glasögonen använder en kombination av optisk vågledarteknik och brytning för att studsa ljusstrålar otaliga gånger, så att bäraren kan se en fullständig bild, allt gjort med ett enda objektiv.

Xiaomi insisterar på att glasögonen är mer än bara en sekundär skärm för din smartphone. Användare kan se grundläggande aviseringar och samtalsinformation, tillsammans med navigation, en teleprompter och text- och fotoöversättningar i realtid. Det finns också en 5MP kamera för att ta foton och en inbyggd mikrofon. Som med liknande produkter tänds en indikatorlampa när kameran används.

Allt detta uppnås med en fyrkärnig ARM-processor, batteri, pekplatta, Wi-Fi/Bluetooth-moduler och Android OS. Den levereras också med Xiaomis XiaoAI -assistent.

Även om Xiaomi hävdar att detta är en smartphone -ersättare, är det inte troligt att den monokroma gröna skärmen – vald så att tillräckligt med ljus kan passera genom de komplicerade optiska strukturerna – glädja dem som precis har sålt sitt flaggskepp på 1000 dollar+ och förväntar sig en liknande upplevelse.

Inget ord ännu om Xiaomi Smart Glasses priser, lanseringsdatum eller tillgänglighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button