Xiaomi Redmi Note 10 5G Analys: Pris och åsikt

0 Shares

Design med DNA från Redmi Note 10 5G-familjen

Xiaomis terminaler, med undantag för några mycket specifika förslag som har lyckats överraska designmässigt, är lätta att känna igen och i år ännu mer bara genom att titta på huvudkameramodulen. Och det följer en mycket markant och karakteristisk estetik .

När det gäller denna Redmi Note 10 5G dricker den från två av modellerna som utgör familjen och som vi redan har känt till länge, Redmi Note 10 och 10 Pro. Så det vi har är en bakdel med en mycket elegant och matt finish. mycket bra touch. Det är sant att fingeravtryck fastnar lätt om din hand är lite blöt, men det är inte så att det är något konstigt varken i denna eller i många andra telefoner idag.

Angående färgerna så är det finns i blått, grått, grönt och silver . Så det finns olika alternativ för alla att välja den ton som de gillar eller attraherar mest.

På höger sida finns volymkontrollknapparna och även strömknappen som dessutom är kombinerad med fingeravtrycksläsaren. Denna läsare, tillsammans med själva ansiktsigenkänningen, fungerar exakt, snabbt och smidigt. Detaljer som alltid gillar, för det finns inget mer obehagligt än att behöva gå på denna höjd och introducera stiftet eller mönstret som du också kan skapa.

På vänster sida finns facket som ger tillgång till två SIM-kort som kan installeras eller kombinera ett SIM-kort med ett microSD-kort för att utöka det interna minnet. Till sist, längst ner finns USB C-kontakten för laddning och dataöverföring och upptill ett hörlursuttag och den klassiska IR-sensorn som Xiaomi brukar introducera i många av sina förslag.

Generellt sett är det en enhet som utan risker är på en hög nivå. Den är välbyggd och att inte ha premiummaterial är inget som straffar dig eftersom du måste vara medveten om priset och vilken typ av sortiment det verkligen är. Dessutom är det mycket viktigare att handen mår bra och är bekväm i vardagen, två aspekter där den passerar utan problem.

Hej 90 Hz läsk

För att börja prata om det tekniska bladet för denna Xiaomi Redmi Note 10 5G måste du gå först till den mest synliga komponenten, skärmen. Här kastar inte Xiaomi huset ut genom fönstret, men det erbjuder en LC D-panel med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz främst sticker ut. Och ja, hoppet med avseende på andra mer normala skärmar är anmärkningsvärt, eftersom den smidigheten bidrar till att ytterligare förstärka känslan av prestanda hos en enhet som erbjuder vad andra redan har presenterat när det gäller processor, RAM eller lagring och många andra. tillverkare kommer att göra under de närmaste månaderna. För det kommer att bli ett tekniskt blad som upprepas som det i high-end just nu.

Med en diagonal på 6,5 tum och a Full HD + upplösning , upplevelsen när du konsumerar alla typer av multimediainnehåll, flyttar runt själva operativsystemet och gränssnittet för alla appar som du kan ha installerat är ganska bra. Dessutom ska vi inte säga att det är den bästa skärmen i sitt sortiment, men den är tillräckligt bra för att sticka ut i aspekter som ljusstyrka och färg. Kanske däremot inte så mycket, speciellt eftersom vi snabbt har vant oss vid fördelarna med AMOLED-paneler, men ändå tror jag inte att någon som satsar på det kommer att vara så krävande i det här avsnittet med tanke på priset.

Prestanda, batteri och ljud

Som jag sa tidigare kommer Redmi Note 10 5G tekniska blad att bli mycket populärt under de kommande månaderna i detta sortiment som försöker erbjuda det senaste inom anslutning till ett mycket begränsat pris, tillgång till 5G-nätverk. Så delvis, detta är vad den här hårdvaran erbjuder:

  • MediaTek Dimension 700 5G-processor
  • Mali G57 GPU
  • 4 GB RAM
  • 64 eller 128 GB lagringsutrymme
  • 5 000 mAh batteri
  • 18W snabbladdning med den medföljande nätadaptern

Med dessa data rör sig både operativsystemet och applikationerna relativt smidigt. Kanske vid specifika tillfällen om du saknar lite mer kraft, men vid normal användning tror jag inte att du kommer ha några problem även om du vill spela. Det skulle inte vara telefonen som jag skulle rekommendera för den, såvida de inte är väldigt avslappnade titlar, men hur kan du göra det?

Där den bristen på bruttoprestanda kan märkas lite mer är när det gäller bearbetning och hantera de olika alternativen för kameraapplikationen, men senare kommer du att se att detta inte är så viktigt, till min stor beklagande.

I de flesta fall är upplevelsen tillfredsställande och det som är bra är att varken denna CPU/GPU-kombination eller möjligheten att ansluta till 5G-mobilnät tynger energiförbrukningen, så att autonomin i enhetens vardag är bra. Du kan nå en och en halv dags användning och stretch beroende på vilken typ av användning du ger det. På samma sätt, om du använder dig intensivt av ämnen som kameran, videoinspelning eller rumpaspel kommer du att märka att konsumtionen går snabbare.

Ändå, med laddningssystemet är det enkelt att lösa trots att det inte heller är det snabbaste. Så du behöver inte ha problem eller betänkligheter när du bestämmer dig för att satsa på den här enheten om resten av aspekterna intresserar dig.

Och att dra nytta av det faktum att vi pratar om prestanda, en annan viktig aspekt av användarupplevelsen är ljudkvaliteten och här överensstämmer det. Det bästa är att du har ett 3,5 mm hörlursuttag och det ger dig alltid möjligheter att använda trådbundna hjälmar som säkert är intressanta i det här sortimentet.

MIUI 12 och de appar du inte behöver

MIUI 12 som ett lager är ett av de förslag som du brukar gilla, men att Xiaomi lägger så många appar som du egentligen inte har bett om och säkert inte kommer att behöva är lite irriterande. Även om det mest irriterande vid vissa tillfällen är reklam- ingår också.

Jag ställer mig på sidan av varumärket och jag kan förstå vissa rörelser, men att vara den de är kostar det mig lite mer. Eftersom de verkligen inte längre behöver använda prisstrategin för att göra sig kända och därför ingår reklam som hjälper dem att generera intäkter och sänka kostnaden för produkten. Även om din marknadsförings- och ekonomiavdelning kommer att ha övervägt alla möjliga variabler som detta skulle kunna generera. Men den genomsnittliga användaren med mindre kunskap kommer säkert att hamna irriterande i längden, även om lite av det händer till en början.

Den fotografiska delen, dess stora brist

Efter att ha kommit hit är det tydligt att Redmi Note 10 5G med sina plus och minus i alla sektioner uppfyller och vissa aspekter är förlåtna för priset den har. Men som en användare som bryr sig om att ha en bra kamera, den fotografiska upplevelsen med den här telefonen är mycket rättvis.

Xiaomi använder sig av fyra kameror, varav bara två är riktigt användbara: 8 MP fram och 48 MP bak, som egentligen är den viktigaste och enda. För då finns det en sensor för att mäta djup och ett telemakro av de som man undrar varför de egentligen har inkorporerat den istället för vidvinkel.

Att veta allt detta är bilderna som kan erhållas inte dåliga, men de är fortfarande mycket rättvisa och något oberäkneliga i vissa mer kompletta ljussituationer. Det är inte en telefon som de där Mi A1 eller Mi A2 som med ett liknande pris stack ut i det här avsnittet. Kanske har jag blivit väldigt krävande, men tittar man på resultaten ser man att de inte alls drar till sig uppmärksamhet.

Rent fotografiskt är det en telefon som inte bidrar med något. Hans fångster är korrekta , men förvänta dig inget annat för han kommer inte att ge dig det. Med lite tålamod och redigering kan du spara några bilder och förbättra andra, men om du vill ha bra bilder måste du titta på andra alternativ.

En telefon som satsar på 5G

Som redan har hänt med andra nyligen lanserade enheter, detta Xiaomi Redmi Note 10 5G är en telefon som helt klart satsar på 5G-anslutning. I den meningen, för 229 och 249 euro att det officiellt kostar enligt lagringskonfigurationen är det inte alls dåligt, men i den allmänna beräkningen är det lite kort för mig.

Om vi ​​tar med i beräkningen att det fortfarande finns många städer och områden där 5G-anslutning fortfarande är begränsad, så förutsätter satsning på införandet av denna teknik indirekta skador som främst anklagar den fotografiska delen som minskar.

Så tänk på det innan du gör det. För om du inte ska kunna dra nytta av 5G är modeller som Redmi Note 10 Pro inte mycket dyrare och värda mer.

0 Shares