Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Xiaomi Redmi 12 5G recension: En budgetutövare

Ämne: Xiaomi Redmi 12 5G recension: En budgetutövare

Sammanfattning av översyn av Redmi 12 5G:

Redaktörens betyg: 3,6/5

Design

Visa

Prestanda

Batteri

Kamera

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

Fördelar

 • Känslan i handen
 • Vardagsföreställning
 • Batteri som håller länge

Nackdelar

 • Aviseringar om bloatware och spam
 • Kameror
 • Laddningshastighet

Redmi 12 5G har äntligen gjort sin officiella debut på den indiska marknaden. Den här efterlängtade 5G-smarttelefonen från Xiaomi gör sin globala debut på den indiska marknaden, och den kommer med ett attraktivt startpris på bara 11 999 INR, vilket gör den till den mest prisvärda 5G-smarttelefonen som erbjuds av företaget. Telefonen kommer packad med flera funktioner, inklusive en elegant bakpanel i glas, en kraftfull ny Snapdragon SoC och mycket mer. Är du nyfiken på att ta reda på om Redmi 12 5G lever upp till hypen? Läs vidare för att ta reda på det i denna Redmi 12-recension.

Hoppa till..

Redmi 12 5G Pris och tillgänglighet

Redmi 12 5G är tillgänglig i följande lagringskonfigurationer-

 • 4 GB RAM + 128 GB lagring – 11 999 INR
 • 6 GB RAM + 128 GB lagring – 13 499 INR
 • 8 GB RAM + 256 GB lagring – 15 499 INR

Den kommer i färgerna Black, Moonstone Silver och Pastell Blue och kommer att säljas via Amazon från den 4 augusti.

Specifikationer för Redmi 12 5G

Specifikationer Redmi 12 5G
programvara Android 13 med MIUI 14
Visa 6,71-tums FHD+ LCD-panel med 90Hz uppdateringsfrekvens
SoC Snapdragon 4 Gen 2
Bagge 4GB/6GB/8GB
Lagring upp till 128GB/256GB
Bakre kameror 50MP+2MP
Fram kamera 8 MP
Batteri 5000mAh
Laddar 18W
Tjocklek 7,9 mm
Vikt 204 gram
Anslutningsmöjligheter 5G, 4G LTE, Bluetooth 5.3, dual-band WiFi, USB Type-C

Redmi 12 5G Unboxing

När du packar upp Redmi 12 5G, hittar du alla viktiga tillbehör bekvämt paketerade i paketet. Dessa inkluderar en SIM-fack, ett praktiskt genomskinligt fodral för att skydda din enhet och några informativa dokument som guidar dig genom installationsprocessen. Den innehåller också en 22,5W snabbladdare och en USB Type-A till Type-C-kabel, för delning och anslutning.

Redmi 12 5G recension: Design

Redmi 12 5G:s design ger långt ifrån en budgetkänsla. Den utstrålar elegans med sin baksida i glas, kompletterad med platta kanter med en metallisk lack, vilket resulterar i en förstklassig känsla i handen. En intressant aspekt av designen är frånvaron av en separat kameramodul på baksidan; istället prunkar den med tre individuella ringar, vilket skapar en ren och minimalistisk estetik.

Även om telefonen kan kännas lite bred, bidrar dess böjda hörn och imponerande smala 8,17 mm design till ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Dessutom har telefonen en IP53-certifiering, vilket innebär att den tål vattenstänk och lite damm, vilket ger ett hållbart lager. Framsidan av telefonen domineras av LCD-skärmen med synliga ramar och en något bredare haka, detta är ganska vanligt i budgetsmarttelefoner och tar inte bort det övergripande lockandet.

En smart touch i designen är integrationen av den sidomonterade fingeravtrycksläsaren i strömknappen på höger sida, vilket gör den lättillgänglig tillsammans med volymknapparna. Den nedre kanten rymmer USB Type-C-porten och högtalargallret, medan den övre kanten rymmer det älskade 3,5 mm hörlursuttaget och IR-blastern.

Sammantaget är telefonens känsla i handen imponerande och erbjuder en bra viktbalans och ergonomisk design. En mindre nackdel är dock att baksidan av glaset tenderar att lätt dra till sig fläckar. Ändå gör Redmi 12 5Gs design verkligen ingen besviken, särskilt med tanke på dess budgetvänliga placering.

Redmi 12 5G recension: Display och ljud

Redmi 12 5G har en rejäl 6,71-tums skärm, med ett centrerat hål för selfiekameran och ett imponerande 91-procentigt skärm-till-kroppsförhållande. Skärmen är av LCD-variant och erbjuder FHD+-upplösning, 550 nits ljusstyrka och en jämn 90Hz uppdateringsfrekvens.

Vår tittarupplevelse på Redmi 12 5G är ganska respektabel för sin prisklass. Standardfärginställningarna ger kraftfulla och ljusa bilder, även om de kan luta mot kallare toner. Utomhus håller telefonens läsbarhet bra, även i direkt solljus, vilket gör texten lättläst.

Redmi 12-skärmen har genomsnittliga betraktningsvinklar så du bör hålla dina förväntningar realistiska här. Xiaomi har gjort bra ifrån sig att optimera sitt användargränssnitt och applikationer som stöds för skärmens uppdateringsfrekvens på 90Hz. Dessutom kommer handenheten med Widevine L1-certifiering, vilket gör att användare kan strömma innehåll i FHD-upplösning från populära plattformar som Netflix och andra OTT-tjänster.

När det gäller ljud är Redmi 12 5G utrustad med en enda högtalaruppsättning med botten, vilket inte är dess starkaste aspekt. Ljudutgången kan ibland kännas underväldigande, så om du njuter av multimediainnehåll på din telefon rekommenderar vi att du investerar i en hörlur eller True Wireless Stereo-öronsnäckor.

Redmi 12 5G recension: Prestanda och programvara

Redmi 12 5G driver den helt nya Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2-kretsuppsättningen, en betydande uppgradering jämfört med sin föregångare, Snapdragon 4 Gen 1 SoC. Tillverkad med en 4nm nodprocess, Snapdragon 4 Gen 2 inkluderar två prestandakärnor (klockade till 2,2 GHz) och 6 effektivitetskärnor (2,0 GHz). Telefonen kommer med upp till 8 GB RAM, som praktiskt taget kan utökas upp till 8 GB, och ett generöst användarexpanderbart lagringsalternativ på 256 GB.

I Geekbench benchmark-testet var Redmi 12 5G-poängen för singel- och multicore 754 respektive 19 100 poäng. Det verkar dock som att handenhetens prestanda kan strypa lite under CPU Throttle-testet, speciellt när man kör 20 trådar under en längre period. Detta är dock syntetiska tester, i verklig användning är Redmi 12-prestandan bra för detta begärda pris. Den hanterar krävande spel som BGMI och COD med maximal grafik och bildhastighetsinställningar utan några större hicka. Under intensiva uppgifter som spel under längre perioder stiger telefonens temperatur något, men den blir inte överdrivet varm.

På mjukvarufronten kommer Redmi 12 5G med Android 13-baserad MIUI 14 ur lådan, ett välbekant gränssnitt som finns i många andra Xiaomi- och Redmi-smarttelefoner. MIUI 14 erbjuder en användarvänlig upplevelse med separata paneler för meddelanden och ett kontrollcenter, som liknar iOS-liknande funktioner. Telefonen erbjuder också olika anpassningsalternativ och viktiga funktioner som samtal och skärminspelning.

Det är dock värt att notera att enheten kommer med några förinstallerade appar, vilket leder till en något uppsvälld upplevelse. MIUI 14 på den här telefonen är också laddad med skräppostmeddelanden, vilket är ett område som Xiaomi bör ta itu med.

Bortsett från det har telefonens övergripande prestanda och mjukvaruupplevelse varit smidig för dagligt bruk.

Redmi 12 5G recension: Kameror

Redmi 12 5G har en dubbelkamerauppsättning på baksidan, med en 50-megapixel primärkamera och en 2-megapixel djupsensor. På framsidan har den en 8-megapixelkamera inrymd i den centralt inriktade håltagningen på skärmen. Xiaomi har lagt till några Leica-inspirerade filter.

Som standard ger telefonens primära kamera ut 12,5 MP-bilder och bilder i dagsljus var anständiga. Kameran klarar av den totala exponeringen i bilder men krossar på något sätt en del av skuggorna. Färgerna och tävlingen ser lite kraftfulla och acceptabla ut. Dessutom erbjuder telefonen ett dedikerat läge för att ta bilder i sin fulla 50MP-upplösning. Medan den övergripande kvaliteten förblir lik vanliga bilder, finns det en liten förbättring av skärpan. Detta läge introducerar dock en subtil kornighet till bilderna och ger en varm ton till färgerna. Porträttläget utmärker sig tyvärr inte när det gäller att skilja bakgrunden från förgrunden, vilket leder till märkbar skevhet på motiven.

I svagt ljus försämras kamerans prestanda ytterligare. Det är bättre att använda nattläge i svagt ljus. Utan nattläget kan du stöta på korniga bilder med ljus som blossar ut över ramen. På framsidan är 8MP snappern anständigt i ljusa soliga förhållanden, men den visar några felaktigheter i hudtoner och ansiktsdetaljer kan verka alltför jämna.

Sammantaget levererar telefonen en anständig kameraprestanda, särskilt i dagsljus, men det finns vissa områden som kan dra nytta av ytterligare förbättringar, särskilt i svagt ljus och porträttläge.

Redmi 12 5G recension: Batteri och laddning

Redmi 12 Pros batteriprestanda har varit riktigt bra. Telefonen har ett imponerande batteri på 5000mAh. Under dagar med hög användning, som inkluderade omfattande kameraanvändning, kontinuerlig social media-aktivitet och hela dagen innehållskonsumtion, lyckades smarttelefonen ge en genomsnittlig skärmtid på cirka 5 timmar. Under ljusare dagar, där aktiviteterna var begränsade till e-post och WhatsApp, ökade skärmtiden till cirka 6 timmar.

Ett område där Redmi 12 kommer till kort är dock i dess laddningshastigheter. Trots att den levereras med en 22,5W-laddare i kartongen, stöder Redmi 12 5G endast en 18W-laddningslösning, vilket innebär att det kan ta mer än två timmar att nå en full laddning från 0 till 100 procent.

Recensionsbeslut: Ska du köpa Redmi 12 5G?

Redmi 12 5G är ett bra alternativ för budgetmedvetna användare som söker utmärkt prestanda och spelkapacitet. Telefonen har en attraktiv design och sticker ut med sin berömvärda batteritid, vilket säkerställer att den håller hela dagen även vid tung användning. Men i jämförelse med konkurrenterna lämnar telefonens kamera och laddningshastigheter något övrigt att önska. Dessa aspekter kanske inte är deal-breakers för vissa användare, men de är värda att överväga om du prioriterar en stark fotograferingsupplevelse eller snabba laddningstider.

Skäl att köpa

 1. Känslan i handen
 2. Vardagsföreställning
 3. Batteri som håller länge

Skäl att inte köpa

 • Aviseringar om bloatware och spam
 • Kameror
 • Laddningshastighet