Xiaomi presenterar smarta skor som drivs av Intel

Xiaomi sprängde sig in på spårningsscenen med sitt vanliga band och nu växer det sin närhet med sina första smarta skor. ’90 minuter Ultra Smart Sportswear’ (det är vad det officiellt kallas) är gjord i samarbete med teknikjätten Intel, som utvecklade sinnet hos dessa skor, den mycket lilla Curie -modulen som rymmer energieffektiva 32Bit Quark SE -chipset i kombination med 384 kB flashminne och 80 kB SRAM.

Läs också: Titta på IPL 2017 Live – 5 appar för att följa Live Cricket på din telefon

Denna uppsättning skor för 300 CNY (proportionell mot $ 44/Rs. 2 880) har en batterilivslängd på 60 dagar (i motsats till vad namnet förklarar) och kan spåra var och en av din utveckling-från promenader och löpning till klättring. I slutet av dagen får du en rapport om avståndet du kört, din hastighet och kalorierna du förbrände under processen. Data kan synkroniseras med en smartphone -app via Bluetooth.

Xiaomi-Smart-löparskor

De pratar om själva skorna, de är fyllda med luftdynor, halkskydd, välvda designsulor och antibakteriella innersulor.

Det finns fyra färgade varianter av skor, som kommer att vara tillgängliga så snart de smarta skorna skickas (som kommer i mitten av april) och har separerats som svart och surfblått för män och svart och rosa för damer.

Läs också: Salman Khan lanserar snart Smartphones från märket BeingSmart

Det finns också en speciell blå utgåva av skorna som lyser i mörkret (och därmed passar för dem som gillar att springa på natten).

Xiaomi skor

Skorna går att förbeställa hos Mi Home, med ett förväntat leveransdatum som fastställs den 15 april.

Läs också: Smartphones förväntas lanseras i Indien i mars 17

För närvarande är skorna endast tillgängliga i Kina och det finns inget klargörande som sådant om deras globala tillgänglighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button