Xiaomi presenterar en 200W-laddare som laddar mobilen på 8 minuter

0 Shares

Framsteg när det gäller mobiltelefonladdare har blivit exceptionellt på sistone. För några år sedan var en 18W-laddare något extraordinärt. Men saker och ting har förändrats, telefoner som Xiaomi Mi 11 Ultra har en 120W laddare. Xiaomi var inte nöjd och tog “mästaren” för laddningshastigheten till nästa nivå och introducerade HyperCharge-teknik med 200W trådbundna och 120W trådlösa laddningslösningar.

Xiaomi 200W HyperCharge-teknik presenteras

I ett nytt Twitter-inlägg introducerade Xiaomi en ny laddningsteknik som heter HyperCharge. Den erbjuder 200W trådbunden laddning och 120W trådlös laddning. Xiaomi demonstrerade den nya tekniken i en anpassad Mi 11 Pro. Den 200W trådbundna laddningen kan ladda Mi 11 Pros 4 000 mAh-batteri från 0 till 100 procent på bara 8 minuter, vilket sätter ett nytt världsrekord för laddningshastighet för smartphones. Den trådlösa laddningen på 120 W sätter också en ny värld genom att fylla Mi 11 Pros batteri från tomt till fullt på bara 15 minuter.

Att ha en mobiltelefon laddad från 0-100 på mindre än 10 minuter kommer att vara mycket bekvämt för användarna. Detta kan dock ha negativa effekter på batteriets hälsa. Xiaomi sa ingenting om hur den planerar att skydda batterihälsan medan den laddar smarttelefonen med så hög effekt. Förhoppningsvis kommer vi snart att dyka djupare in i HyperCharge-tekniken. Dessutom har den kinesiska smartphonetillverkaren inte avslöjat om HyperCharge-tekniken faktiskt kommer att nå någon av sina smartphones. Även om Xiaomi planerar att ta med den här tekniken till sina nästa smartphones, kommer det att ta lång tid för märket att göra det, eftersom det kommer att behöva lösa många problem som kommer att uppstå med den höga strömladdningen.

0 Shares