Xiaomi MIUI varnade för 35 jordbävningar sina kinesiska användare

0 Shares

Flera kinesiska myndigheter som övervakar jordbävningar i regionen kommer att ha Xiaomi som partner i befolkningsvarningssystemet

Xiaomi meddelade att dess MIUI framgångsrikt har varnat sina användare i Kina om 35 jordbävningar av magnituden 4,0 eller mer. Företagets programvara stödde till och med 25 provinser över hela landet.

Konsumentelektroniktillverkaren delade denna prestation på Weibo, en kinesisk mikrobloggsajt, tillsammans med en bildaffisch. För de som inte vet har många smartphones idag ett tidig varningssystem som är inbyggt i enheten för att ge push-meddelanden om kommande naturkatastrofer. I tillkännagivandet uppgav företaget också att det har nått ett totalt antal av 8 640 477 enheter, inklusive smartphones och TV-apparater med sina system för tidig varning.

Xiaomi MIUI varnade för 35 jordbävningar sina kinesiska användare 1

Nyheten som delas av den kinesiska teknikjätten kommer på dagen för National Disaster Prevention and Mitigation Day 2021. Dessa första varningar om jordbävningar har skickats till 25 provinser över hela landet, men har ännu inte fått full täckning. Noterbart är att compay-systemet har varit aktivt i över 500 dagar och har hittills upptäckt 35 jordbävningar.

Företagstjänstemän har dock meddelat att MIUI också kommer att samarbeta med Disaster Mitigation Research Institute för att optimera sin funktion för tidig varning för att ytterligare förbättra den. Dessa företags naturkatastrofervarningar kommer också att förbättras i samarbete med bl.a. Därför hoppas jag att förbättringen i framtiden kommer att bidra till att undvika stora offer vid naturkatastrofer i framtiden.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares