Xiaomi Mi TV-webbkamera recension: Värt att investera i denna ålder av …

0 Shares

Sammanfattning av Mi TV-webbkamera:

De senaste åren har medfört flera förändringar i våra liv. Vi har lärt oss att leva med en mask på, stanna inomhus om det inte är absolut nödvändigt och förhoppningsvis att träna hälsosammare livsval. Pandemin har också förändrat vårt sätt att arbeta eller komma ikapp med vänner och familj. Med de flesta av oss isolerade på distans har tjänster som Zoom, Google Meet eller Microsoft Teams blivit bekanta konferensrum där vi alla diskuterar arbete eller interagerar med varandra.

Personligen måste jag ha deltagit i hundratals videosamtal under de senaste ett och ett halvt åren. Faktum är att på min arbetsplats har HR-teamet hjälpt de anställda att hålla upp sin moral med “fredagskul” -aktiviteter på Google Meet. Efterfrågan på verktyg som låter dig ansluta effektivt har förståeligt ökat och vi ser kända varumärken ta med plug-in-play-kameror för TV-apparater. Under de senaste 20 udda dagarna har vi testat Mi TV-webbkameran. Baserat på vår erfarenhet här är vår Mi TV webbkamera recension:

Mi TV Webcam-nyckelspecifikationer

Kamerasensor och maximal upplösning: 2MP, 1080p @ 25fps
Utmatningsformat: MJPG, H.264, YUY2
Mikrofon: Stereo Dual Mic, Far-field – 4m
Synfält: 71 grader,
Fokus: Fast fokus
Fysisk slutare: Ja
Förbindelse: Avtagbar Type-C-kabel
Kompatibilitet: Android TV 8 eller senare, Windows 7 eller senare och stationära datorer

Mi TV webbkamera recension: Design och bygg

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Mi TV-webbkameran har en enkel men ändå funktionell design. Den har en kubformad form, kompakt storlek och den metallbyggda ger den ett förstklassigt utseende. Linsen på framsidan har en plastreglage för att ta itu med integritetshänsyn. Man kan enkelt upptäcka två fjärrfältsmikrofoner på framsidan.

Webbkameran har en typ C-port på baksidan som främst är avsedd för anslutning till en strömkälla. Längst ner finns det en justerbar monteringsstativbas som låter dig montera den på din TV eller laptop. Det är ett magnetiskt stativ och kommer att snäppa fast på TV-apparater med en metallkropp. Jag försökte Mi TV-webbkameran med min TCL Android TV där webbkameran lyckades få ett anständigt grepp men eftersom TV: n inte har en metallisk rygg, lurade webbkameran lite.

På samma sätt gjorde det tunna chassit på min bärbara dator det svårt för Mi TV-webbkameran att fästa ordentligt. Jag försökte också hålla den på bordet och den lyckades stå på fötterna utan stöd. Det skapade dock en lutad vinkel som borde vara en affärsbrytare för alla officiella möten.

Mi TV Webcam-recension: Uppställning och hårdvara

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Mi TV-webbkameran kräver ingen inställning som sådan. Eftersom det är plug and play-enhet behöver det inte drivrutiner eller någon annan programvara för att fungera. Allt du behöver göra är att ansluta den medföljande USB Type-C till Type-A-kabeln på enheten och en av USB-portarna på TV: n eller den bärbara datorn. Din TV eller laptop ska känna igen den automatiskt.

Hårdvarumässigt innehåller Xiaomi TV-webbkameran 2MP optik med fast fokus med möjlighet att spela in 1080p-video vid 25 fps. Xiaomi säger att den har 71 graders synfält och levereras med 3D-brusreduceringsteknik. De dubbla fjärrfältsstereomikrofonerna är klassade för 4m täckning.

Mi TV-webbkamera recension: Prestanda

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Du kan hålla koll på din Android-tv för bara Rs 1,999 för att ringa videosamtal med dina nära och kära i Google Duo-appen. Vi tyckte att de två mikrofonerna på framsidan var förvånansvärt bra eftersom de lyckades tydligt ta upp min röst under ett videosamtal.

1080p 24 fps-videon som kameran levererade var anständig med tanke på att vi tittar på den på en stor skärm. Ja, det var synligt brus men det hindrade inte den totala videosamtalet. Den har ett synfält på 71 grader, vilket är tillräckligt bra. Eftersom den är utformad för att anslutas till en TV skulle vi dock ha uppskattat en bredare FOV eftersom den skulle ha lyckats fånga ett större utrymme i mitt vardagsrum vilket möjliggör en bättre videosamtalupplevelse för familjen.

Bedömning av Mi TV-webbkamera: Ska du köpa den?

Med tanke på Mi TV-webbkamerans överkomliga pris är det ett rimligt alternativ för dem som vill utrusta sin Android Smart TV med en webbkamera. Det erbjuder anständig bild- och ljudkvalitet till ett fickvänligt pris. Användare kan också använda den som en ersättning för sin bärbara VGA-webbkamera för bättre videokvalitet.

Anledningar att köpa:

  • Plug and play-användning
  • Kompatibel med både TV och bärbar dator
  • Fysisk integritetslucka
  • Anständig videokvalitet

Anledningar att inte köpa:

  • Begränsat synfält
  • Begränsat appstöd på TV
0 Shares