Xiaomi Mi Scooter Electric 3: funktioner och pris

0 Shares

Xiaomi Mi elektrisk skoter 3

Xiaomi Mi Scooter Electric 3

Sedan den första elektriska skotern som lanserades av Xiaomi för några år sedan, har utvecklingen av detta transportmedel varit konstant. Den kinesiska tillverkaren har kunnat införliva nya funktioner som, även om det är sant att de inte alltid har varit särskilt anmärkningsvärda, har bidragit tillräckligt för att dess konkurrenter ska ha mycket svårt att locka användaren till deras produkter.

Med Xiaomi Mi elektrisk skoter 3 de träffar målet igen vad gäller förändringar. Och det spelar ingen roll att priset har stigit i jämförelse, på grund av erkännande och popularitet är det fortfarande alternativet som många kommer att välja att skaffa om de funderar på att flytta runt i sin stad på ett hållbart och framför allt bekvämt sätt.

Så, innan du fortsätter att se hur själva produkten är, en recension av dess huvudsakliga tekniska egenskaper . Så att du med en snabb blick kan se de viktiga delarna av Xiaomi Mi Electric Scooter 3:

 • Cylindervolym: den maximala hastigheten med vilken du kan röra dig är 25 km/h och med tillräckligt med kraft för att klättra uppför sluttningar med upp till 16º lutning
 • Maximal belastning som stöds: den maximala vikten på en skoter är 100 kg
 • Batteriets autonomi: med det integrerade batteriet, även om det beror på användarens vikt och rutten, är den teoretiska autonomin mätt i kilometer 30 km
 • Laddningstid: Med ett 7 650 mAh 275 Wh batteri är den totala laddningstiden 8,5 timmar. Den erbjuder också ett mer effektivt bromsladdningssystem
 • Mått: 108 x 43 x 114 cm
 • Vikt: 12,5 kg
 • Säkerhet och bromsar: det har sido-, främre och bakre reflexer som gör att du kan uppmärksamma andra förare om din närvaro
 • Bromssystem: skotern använder ett E-ABS bromssystem plus bromsskivor
 • Hjul: däcken är 8,5 tum
 • Anslutningsmöjligheter: Bluetooth 4.1 BLE
 • Visa: multifunktionell panel för att snabbt se intressant information
 • Pris: 449,99 euro

Detta är sammanfattningen av de viktigaste tekniska egenskaperna hos den nya Xiaomi-skotern. Trots det finns det fler detaljer som du bör känna till och som kommer att möjliggöra en bättre användarupplevelse. Inte så mycket vad gäller rörlighet, för där blir det väldigt jämnt med sina tidigare modeller, utan vad gäller hopfällning och andra små detaljer.

Ny design för ett enklare viksystem

Designen på den nya elscootern Xiaomi är väldigt lik vad vi redan har sett i tidigare generationer. Det vill säga grunden för det kan sägas att det inte har förändrats och det är logiskt. Precis som med mobiltelefoner idag är en skateboard en skateboard. Därför kan lite ändras för att uttrycka vissa detaljer.

När det gäller Xiaomi Mi Electric Scooter 3 är den viktigaste nyheten i ny design som tillåter en enklare viksystem och även större lätthet vid transport inom offentliga platser som butiker, cafeterier, arbetsplatser eller studier samt när man sätter sig på ett transportmedel som buss, tunnelbana, etc.

Nu tar det bara 3 sekunder att vika ihop Xiaomi-skotern. Allt du behöver göra är att öppna spaken som låser upp styret, fälla ner det och låta det fästas med kroken som sitter i det bakre området för att kunna transportera det bekvämt.

Med denna förändring är den nya produktdesignen praktiskt taget motiverad. Sedan finns det ändringar som logiskt också gör att den kan skilja sig från tidigare versioner, som t.ex nya medföljande reflexer och bakljus som tillåter en större förmåga att ses av andra fordon när du rör dig i staden i den. Något viktigt när man framför allt inte gör det genom cykelbanor eller säkrare områden, utan snarare genom vägen.

För allt annat är designen på Xiaomi-skridskoen fortfarande väldigt elegant, kompakt och med den estetiken som vi redan är vana vid i de flesta av märkets produkter. Särskilt i alla de som inte är mobiltelefoner, för vilka märket blev populärt i Spanien och många andra länder.

Hållbar mobilitet för alla typer av städer

Tillsammans med designförändringar är de som påverkar dess förmåga som transportmedel också viktiga. Vid det här tillfället är det sant att de till en början kan verka som en liten sak, men det finns alltid aspekter som förbättras. Även här kommer det också att bero på vilken modell av de tidigare som jämförs så att förändringen blir mer eller mindre märkbar.

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 erbjuder en motor med en nominell effekt på 300W som kan nå 600W vid maximal effekt. Även om det normala är att det inte är nödvändigt eller det är vanligast att alltid använda det maximalt, eftersom autonomin skulle minska och för att det inte är strikt nödvändigt i användarnas vardag.

Där denna maximala effekt kommer att hjälpa är när man går uppför backar eller andra sluttningar med en maximal lutning grad av 16º. Utöver det kan alltså skridskorna nå upp till maximalt 30 km/h. Återigen kommer användarens egen vikt och resa att påverka denna data.

Dessutom innehåller batteriet nu en intressant nyhet för dem som använder det på ett mindre vanligt sätt. Och det är att, om lastkapaciteten sjunker under 30 % och den inte har använts under de senaste 15 dagarna, går den in i ett viloläge som hjälper till att bevara den.

Äntligen är denna nya version av skridskonen uppdaterad med ett bättre bromssystem som består av en E-ABS bromssystem plus dubbla skivor bak . På så sätt förbättras bromsförmågan och det ger större säkerhet vid tillfällen då du behöver göra det snabbt.

Stadens bästa skoter?

Den nya elscootermodellen Xiaomi är för många standardalternativet som alla användare som är intresserade av denna typ av transport bör överväga. Och det kan vara sant, även om det kanske inte alltid är korrekt att säga att det är den bästa skridsko för stan.

Ja, det är tydligt att Xiaomi erbjuder en produkt med mycket bra finish tack vare den där kroppen gjord av en aluminiumlegering som används inom flygsektorn, även mycket väl förbättrade detaljer som styrpanelen som ger snabb information om hastigheten till den du flytt, batteri, användningssätt samt annan information av intresse för användaren.

Dessutom har den gemensamma användningen med Mi Home-applikation låter dig konfigurera specifika aspekter av skridsko från mobiltelefonen som säkerhetslåset för att undvika eller åtminstone förhindra att de tas med samma lätthet som om du inte hade det.

Så även om det kanske inte är den bästa skotern för vilken användare, är det ett starkt rekommenderat alternativ som inte alls är dåligt för sitt pris.

Pris och tillgänglighet

De Xiaomi Mi elektrisk skoter 3 finns i två färger, a svart färg även känd som Onyx och en annan grå färg kallas Gravity. Båda kan köpas från den 6 september via Xiaomis webbplats samt andra auktoriserade distributörer som Amazon.

Detaljpriset för Xiaomi Mi Electric Scooter 3 är 449,99 euro.

0 Shares