Xiaomi ‘Mi Commerce’ -plattform låter dig köpa produkter från butiker som är hemma

På grund av den pågående rikstäckande låsning kan användarna inte köpa mobiltelefoner eller elektroniska artiklar, eftersom e-handelsföretag inte får leverera på alla platser än. Efter Vivos Smart Retail offline-lösning har Xiaomi India nu lanserat en hyperlokal lösning för att hjälpa användare att köpa vilken Xiaomi-produkt som helst under COVID-19-låsning.

Mi Commerce är en hyperlokal lösning som introduceras av Xiaomi och tillåter användare att köpa någon Xiaomi-produkt från en närliggande butik medan de är hemma. Processen är ganska enkel – Användare som vill köpa någon Xiaomi-produkt kan skicka ett WhatsApp-meddelande till Xiaomis företagskontonummer + 918861826286 →välj en närliggande butik → välj en produkt → uttryckligt intresse → logga in på Mi-konto → skicka beställningen. Butiken kontrollerar lagret och ringer användaren för att bekräfta beställning och leveranstid. Alternativt kan användare också besöka https://local.mi.com/ och följa liknande steg för att skicka sin beställning.

Användare kan bara välja 1 kvantitet och skicka in sitt tidigare intresse innan de lägger till fler produkter i önskelistan. Betalningsmetoden är Betala vid leverans och det garanterar också Leverans samma dag. Xiaomi lovar också att leveranspersonalen kommer att säkerställa hygienisk och säker leverans av produkten. Det bör noteras att Mi Commerce-plattformen finns förutom Xiaomis egen webbutik mi.com samt e-handelsplattformar.

Kommentera detta sade Muralikrishnan B, Chief Operating Officer, Xiaomi India:

Mi Commerce är en specialdesignad plattform för att tillgodose behoven hos våra Offline-detaljhandelspartners i det aktuella COVID-19-scenariot och det är Xiaomis första steg mot en längre siktstrategi för Omni-kanaler. Detta speciella initiativ är byggt för att garantera ett enkelt köp, hålla partners och kunder säkra och främja kontinuitet. Vi är emellertid särskilt stolta över att detta är en framtidsklar upplevelse som gör det möjligt för våra användare och detaljhandelspartners i post-COVID-världen. Vi hoppas att Mi Commerce-lösningen skulle vara en spelväxlare för att möjliggöra för Offline-detaljhandeln att växa och möjliggöra enkelhet och bekvämlighet för våra kunder.

Relaterade Artiklar

Back to top button